Vrubel festmények, életrajz

Vrubel festmények, életrajz

Vrubel - lengyel eredetű, de mire születésének Mikhail három generáció a művész őseik éltek Magyarországon a katonai pálya. Michael hamarosan elhagyta anya nélkül, a család költözött egyik helyről a másikra, miután apja, egy tiszt a kozák csapatok.Szenvedélyes festő nyilvánult meg korán. Apa bátorítani vonzódása a fiatalabb fiú. Ő vezetett rá, hogy osztályok művészeti iskolák és stúdiók. Amikor eljött az ideje, hogy válasszon egy szakma, a jövőben mester teljesen megadta magát, hogy apja, aki úgy vélte, hogy a jövőben a fiát társítani kell „a társadalom javára.” Vrubel érkezik a szentpétervári egyetem jogi kar.

Az egyetem volt vége, de egy ügyvéd, a jövőben művész nem volt egy nap. Odament nagy nehezen, minden nehézség éves sorozás és akarata ellenére apja beiratkozott a Képzőművészeti Akadémia.

A művészek Vrubel találkozott, miközben még mindig a diák, jogász. Minden szabad órát a Hermitage Mikhail töltött. tanult műveit a nagy mesterek. A szakmában „összejövetelt” St. Petersburg sokáig, ő lett a saját, ügyvezető tanulni nem csak a tantermekben, az Akadémia, hanem a műhelyekben barátai.

Vrubel tanár megjegyezte ő érzékkel a forma, szín, képes közvetíteni a legösszetettebb szerkezetű. Fő tanár Chistyakov mondta Mihail legtehetségesebb tanítványa. Ez volt az a tanár ajánlotta a fiatal varázslókat helyreállítása a freskók a középkori kolostor közelében Kijev.

Kijev időszak Vrubel élet szorosan kapcsolódik a tanulmány a kanonokok a bizánci festészet. A művész a gyönyörűségtől, megfeledkezve mindenről. De hamarosan utat ad a lelkesedésnek dobás. Mester majd kilép a dolgát, és a levelek Kijev, majd jön vissza, és vesszük a helyreállításhoz. Mint dobott nem tetszik a vevőnek. A hozzáadott kreatív dobás pénzügyi problémákat.Munkáiban a művész hozta a megértés bibliai jelenetek. Church visszautasította Vrubel szolgáltatás és csak halála után, elismerte, hogy ő volt a jobb és filozófiai értelmezése templom falfestmények.

Miután a kijevi időszakban a művész életében, egy ideig Moszkvában. Vrubel nem népszerű, nem volt az ügyfelek. Boldog találkozó a híres mecénás Savvoy Morozovym lehetővé teszi a művész részben megoldani a pénzügyi problémákat.

Ebben az időszakban, a mester úgy démoni témát. Ő sor „démonok” ma is a legismertebb művei a mester, tankönyv szecessziós viszont a XIX és XX században.

Annak ellenére, hogy a tagadhatatlan zseni és az innováció a munka, akkor már látni a jeleit a betegség, amely megszakítja a kreatív munkát a művész.

Nourish Mamontov Vrubel lehetővé teszi, hogy aktívan a maga módján, tekintet nélkül az ízlését a közönség. A művész rajzol néhány operát, megpróbálja a kezét építészet, kerámia műanyag. Kritika gyakran beszélt Vrubel működik hirtelen és méltánytalanul pejoratív.

XX század hozta két nagy mester tragédia: meghalt az apja, és a régóta várt fia, született egy komoly hibát - ajak-. Ahhoz, hogy egy személyes tragédia heves kreatív depresszió.

1902-ben a művész feltöltött egy pszichiátriai klinikán. Az állapota romlik és a család barátai készül a legrosszabb. Azonban a professzor spondylitis erőfeszítések sikeresek voltak. Egy évvel később Vrubel megy nyaralni a Krím-félszigeten. És bár a munkát, gyakorlatilag nem, de van remény a hasznosítás. Reményei nem váltak be egy pillanatra: Vrubel elveszíti a fiát.

Kis tisztázása időszakok váltakoznak téboly. Az utolsó esemény, hogy a mester képes volt érzékelni - választási akadémikus 1905-ben.

A következő öt évben a művész csak létezett, mint egy állandó páciens különböző klinikák.

Festmények Mihaila Vrubelya

Vrubel festmények, életrajz
Önarckép gyöngyház