Modern magyar esküvői szertartások és szokások

Modern magyar esküvői szertartások és szokások

Jelenleg az esküvő nem tartalmaz számos bonyolult rítusok feltétlenül végre az elmúlt. Esküvő - egy fontos esemény, amely a fiatalok számára, hogy egy fordulópont az életében, az átmenet egy új életszakaszban járó ellátás a családi tűzhely.Ezért van nagy számú hagyományok, szokások és elviszi során az esküvői szertartás. Úgy foglalt magukat őseink mélyebb értelmét és jelentőségét. Gondos megfelelés garancia, a hagyomány szerint, hosszú, boldog házasélet.

Idő és a divat, hogy változtatások, valamint az ötletet a házasságkötés. Mindazonáltal sok esküvő hagyományok még fennmaradt, bár kissé modernizált formában. Modern esküvők forgatókönyv feltétlenül tartalmaz olyan elemeket, a kulturális hagyományok, a magyar embereket, hogy alkalmazkodjon a modernitás.

Modern Magyar esküvők tartalmaznak csodálatos összefonódása az ősi rítusok és modern újítások.

Vegyünk néhány közülük.

A szokás szülők találkozik (jövőbeni matchmakers) az esküvő előtt elérte a nap. Aztán, ha a választás egy srác és egy lány jött, hogy saját ízlése (a menyasszony és a ruha), az ünnepi terített asztallal, hogy megbeszéljük a részleteket a szertartás, és az anyagi oldala.

Most elfogadjuk a vőlegény párt szerzett jegygyűrű, a menyasszonyi ruha és cipő a menyasszony és a menyasszony szülei készül hozománya, hogy a családi életet, amely tartalmazza az ágyneműt, törölközőt, edények, bútorok, berendezések, stb Ház, a hagyomány szerint a vőlegény egy jövőbeli család. De manapság minden bizonnyal egy egyezmény, mivel a pénzügyi helyzet nem lesz akadálya összekötő szerelmeseinek. Tehát, hogy a menyasszony az esküvői ruháját az esküvő előtt - balszerencse, ő át tudja venni a költségeket is. A régi időkben a menyasszony vásárolt megtakarításaikat esküvői cipő, ami annak a jele, hogy a takarékosság és a takarékosság.

Fehér menyasszonyi ruha vált meg egy esküvő a közelmúltban mintegy kétszáz évvel ezelőtt szerint a rendelet a Catherine. Korábban úgy volt, vörös. De a modern menyasszony ruha vettem a különböző színek és árnyalatok, de még mindig a hagyományos fehér színű. Élén a menyasszony fel a fátylat, mely szerint az ősi hiedelmek, nem csak annak a jele, tisztaság és ártatlanság, hanem kivédjék a gonosz varázslatok. Emelje fel a fátyol csak akkor jogosult a vőlegény.

Előestéjén az esküvő a menyasszony költ devichnik- búcsúztatták a közeli barátok, amely jelképezi a szétválasztás a korábbi szobalány szabad életet.

A vőlegény is szervez búcsúztatták a barátokkal - agglegény. Tyúk és legénybúcsúk nem tartják ugyanazon a helyen.

Korábban Oroszország volt, az arca vad hagyomány menyasszony emberrablás. Most, hogy a visszhang is megőrizte formájában képregény és szórakoztató ünnepségen. Lopás a menyasszony, persze, hogy nem fogadják el, de a szokás, hogy vásárolni őrizni. Történelmileg, azt gazdasági indítékok, ahogy elment egy másik farmra. Vőlegény a szertartás lesz leküzdeni egy tesztsorozatot, hogy megmutassák a hírszerzés, erőt és találékonyság, hogy a jogot, hogy a menyasszony. Előtte hiányozni fog a menyasszonyát, ő meg több feladat által kidolgozott menyasszony koszorúslány, vagy a segítségével a barátok, hogy megtörjék a hatalom a szeretett. Koszorúslányok, a vőlegény vett egy jelképes összeg, hagyja azt.Most mindenhol visszatér egyedi esküvő a templomban. Church esküvő gyakorlatilag változatlan maradt. A régi időkben az esküvő után az ifjú lezuhanyozott gabonát. Ez volt a kívánsága jólét, erőt a házasság. Ahelyett, hogy a gabona már gyakran használják a rizs, mazsola, édességet, részletes, rózsaszirom.

A szokás cseréje gyűrűk régóta és szimbolizálja a végtelen boldogság és a szeretet férj és feleség között.

A regisztráció után a házasság az esküvő, a pár a barátokkal, hogy egy esküvő egy sétát a városban. Bár néha az anyakönyvi hivatal alkalmazottai felkérik, hogy egy lakodalom.

Ezt követően, az ifjú a hagyomány szerint a vőlegény szülei (svokor in-law) találkozik a küszöböt a ház előtt vagy a kávézó kenyérrel és sóval helyezzük a közelség a hímzett törölköző, amely hosszú kell legyen jelképezi a hosszú és boldog házasélet. Gratulál fiatal anyós és kínál ízelítőt a kenyeret. Humoros veszi -, aki több harapás, ő lesz az úr a család.

És még ma is, a pár elengedte az ég felé, mint két galambot, amely kötődik a lábak rózsaszín és kék szalagot. Doves menyasszony és a vőlegény hagyja ki a ház előtt vagy kávézóban.

A galambok is előrevetítik a padló első gyermeke. Ha kitör a galamb elő egy rózsaszín szalag a lábát - az első lány, ha kék - fiú. Amikor a galamb repül közelében, azt mondják, hogy a fiatal család mindig lesz egy olyan utat.

Van egy hagyomány, hogy sikerült megőrizni a mai napig -, amikor a menyasszony visszafordult a barátok, rájuk dobott az esküvői csokor. Úgy gondoljuk, hogy az, aki elkapja a csokrot, hamarosan túl lesz egy esküvő. Továbbá, a vőlegény, eltávolítja menyasszony harisnyakötő lába, veti házas barátok. Ki fogja elkapni hamarosan feleségül.

Csók ifjú egy fél köt különleges jelentéssel egyesület a fiatal lelkek együtt. Csók a menyasszony és a vőlegény értesíti mindazokat jelen ezen lépést saját egyesülés egyetlen család.

Megőrizték a hagyomány verte az ételek az esküvőt. Általában ez történik, a jó szerencse. Ma megüt egy pohár vőlegény vagy menyasszony, ez általában egy lemez, de gyakran szünetet szemüveg menyasszony és a vőlegény. Ha nagy fragmentumokat több - az első ember, hogy akkor született, amikor sok kis - lány.

Fiatal Tanúk, hogy két üveg pezsgőt, összekapcsolja őket, és küldje az ifjú tárolásra. Egy üveg évfordulóján házasság, a második -> születése az első gyermeke.

Van egy másik modern esküvő, a menyasszony éjfélkor, álló baráti párja bekötött szemmel, tedd rá fátylat a fejét az egyik közülük. Lány szerencsés, hogy férjhez hamarosan.

Nagyon szép és romantikus hagyomány, hogy ahhoz, hogy szinte minden ifjú - ez a hagyomány, hogy a menyasszony a ház a karjaiban. Őseink úgy gondolták, hogy egy fiatal menyasszony vőlegény védi a sérülésektől és a gonosz szellemeket.

Sok más új esküvői szokások: lóg zár a nevét, a menyasszony és a vőlegény egy fa vagy korlát a híd, ami birtokukban össze, és szoros, szétzúzva egy üveg pezsgőt a hídon, takarítás burgonyákat a sebesség vagy a szimbolikus söpörte a padlót fiatal az esküvői lakoma.

Egy másik izgalmas és szórakoztató hagyomány esküvőkön egy ajándék ifjú. A szülők, a tanúk és a vendégek, így, mint általában, szükséges-e egy új családi dolgokat, azt kísérő érdekes mondókákat, vicceket és kívánságait.

Hagyomány, hogy a friss házasok az esküvő után megy nászútra, hogy mézesheteit tölti, romantikus környezetben, azokon a helyeken, ahol mindketten mindig is álmodott látogató.

Annak ellenére, hogy az általánosan elfogadott szokások, rítusok, csak a pár úgy dönt, hogy kövesse őket, vagy nem az esküvő. A lényeg, hogy egy esküvő megőrizte fontos, szent szerepét - jelképe az átmenet származó fiatalok szabad agglegény élet a családi kötelékek, örömükkel és nehézségeket.