Options akkumulátor csatlakozó

Options akkumulátor csatlakozó

Akkumulátor kapcsolási rajzok

Sorozat, párhuzamos és soros-párhuzamos kapcsolása akkumulátorok

Bármilyen akkumulátor az alábbi alapvető jellemzői:

  • Névleges feszültség (V - V)
  • Kapacitás (Ah - amper per óra)
  • A maximális mennyiségű tárolt energia = névleges feszültség szorozva a kapacitás (kWh - kilowatt * óra)

Három lehetséges módja összekötő elemeket együtt - a soros, párhuzamos vagy soros-párhuzamos. Attól függően, hogy az akkumulátor a kapcsolási rajzokat Bank akkumulátor változhat névleges feszültsége vagy kapacitása a rendszer, a maximális tárolt energia akkumulátor változatlan marad.

Így figyelembe vesszük az összes lehetséges opciókat az akkumulátor kapcsolatot a Bank of elemek:

1) A sorba kapcsolt akkumulátorok

Ezzel összefüggésben a mínusz terminál egy első elem kapcsolódik a második plusz, mínusz a második plusz harmadik, és így tovább.

Abban az esetben, ilyen összefüggés a rendszer kapacitása változatlan marad, de a feszültséget a rendszer az összessége az elemeket sorosan.

Jelenleg 4 200Ach akkumulátor kapacitását és a névleges feszültség 12V. Kapcsolja össze őket sorba, megkapjuk a névleges feszültség egyenlő 12V * 4 = 48V és kapacitás egyenlő 200Ach. A maximális számát a tárolt energia összegeként definiáljuk a maximális energiát tároló akkumulátorok - 200Ach * 12V * 4 = 9600Vt * h = h * 9,6kVt, vagy ami ugyanaz, mint a legtöbb energiát az egész bank elemek - 200Ach * 48V = 9600Vt * h = h * 9,6kVt.

Ez a bekötési rajz használják fel a feszültséget.

Options akkumulátor csatlakozó

2) A párhuzamos kapcsolása akkumulátorok

Ezzel összefüggésben a pozitív pólusát az akkumulátor sorosan kapcsolódnak egymáshoz. A negatív terminálok is csatlakozik egymáshoz váltakozva.

Abban az esetben, az ilyen kapcsolat a hálózati feszültség változatlan marad, a kapacitás bank akkumulátor összege az összes elemet párhuzamosan kapcsolva.

4 azonos akkumulátor kapacitását és 200Ach névleges feszültsége 12V. Kapcsolja össze őket egymással párhuzamosan, akkor kap egy névleges feszültség megegyezik a 12 V és az ellenállás ugyanakkor egyenlő lesz a 4 * = 200Ach 800Ach. A maximális számát a tárolt energia mennyiségének definiáljuk, a maximális energia az összes elemet - 200Ach * 12V * 4 = 9600Vt * h = h * 9,6kVt, vagy ami ugyanaz, mint a legtöbb energiát az egész bank elemek - 800Ach * 12V = 9600Vt * h = h * 9,6kVt.

Egy ilyen kapcsoló áramkört alkalmazunk a kapacitás növelése (töltőáram) a rendszer.

Options akkumulátor csatlakozó

3) soros-párhuzamos kapcsolása akkumulátorok

Ez a vegyület a legnépszerűbb az összeállítás Banks akkumulátor különböző célokra.

Ezzel összefüggésben a lánc sorba kapcsolt akkumulátorok párhuzamosan vannak kötve.

Hivatkozva ismét a 4 200Ach akkumulátort és névleges feszültség 12V. Ötvözi 2 elem a sorozatban, majd összekapcsolják őket párhuzamosan, megkapjuk a névleges feszültség megegyezik a 12 V * 2 = 24V és kapacitás egyenlő 200Ach * 2 = 400Ach. A maximális számát a tárolt energia összegeként definiáljuk a maximális energiát tároló akkumulátorok - 200Ach * 12V * 4 = 9600Vt * h = h * 9,6kVt, vagy ami ugyanaz, mint a legtöbb energiát az egész bank elemek - 400Ach * 24V = 9600Vt * h = h * 9,6kVt.

Options akkumulátor csatlakozó

Megjegyzés. Felhívjuk figyelmét, hogy a maximális számú tárolt energia - nem függ az áramkör az akkumulátor csatlakozóit!

Különböző rendszerek akkumulátor csatlakozásait optimalizálásához szükséges egy sor berendezések együtt használható elemeket. Kiválasztása egy másik kapcsolat rendszer, felállítottuk a szükséges áram és feszültség az egész rendszert.

Ha szeretné megtudni, hogy mi a pontos utat választani a saját napenergia, valamint hogyan kell kiszámítani a szükséges kapacitású akkumulátor bank el tudja olvasni a cikket: