Hogyan tisztítható a fürdő otthon egyszerű és hatékony módja


A hófehér szaniter ad a fürdőszobában egy kényelmes, és még ünnepi. Hogyan tisztítható a fürdő otthon? Mert, sajnos, tiszta, fehér nagyon gyorsan elhalványul. gyakran használja a fürdő nem csak a tervezett célra, hanem egyéb célokra: mosoda, mosás nagy tétel, fürdés az állatokat, és így tovább. Hogyan tisztítható egy régi fürdő és hogyan fehéríti a felületet, hogy ragyogott az azonos tisztaságú? Ehhez van egy csomó háztartási tisztítószerek, amelyeket értékesített üzletek, és akkor is igénybe venni a segítségét egyszerű vegyület, ami mindig kéznél van - szóda, ecetsav és hasonlók.

De mielőtt elkezdené a felület tisztítása a makacs szennyeződéseket, meg kell állapítanunk, hogy milyen típusú szennyeződés. Egyes tisztítószereket megbirkózni szinte minden problémát, míg mások csak bizonyos típusú plakk - mint a mész.

Hogyan tisztítható a fürdő otthon egyszerű és hatékony módja

Miért piszkos kád?

fürdőfelszínéhez szennyezett különféle okok miatt. Itt vannak a legfontosabbak.

 • Egy egyszerű lepedéket. Ez a fajta a szennyeződés, amely képződik a mosás során. Ez egy bőr és a bőr részecskék izolálása összekeverjük egy szappanos oldattal. Ebből a plakk felszínén tiszta nagyon egyszerű - csak minden alkalommal úszás után mossa meg meleg vízzel és egy szivacs.
 • A plakk szappan. Vegyületek, szerepel a szappanok, samponok és tusfürdők, végül alkotnak szürke por, megeszi a fogzománc felületén. Egyszerű eszközökkel, hogy megszabaduljon ez nem lesz lehetséges.
 • Ha az adott helyhez kemény víz. A só belőle kerül elhelyezésre a felszínen a teljes vízvezeték. Fehér vagy sárga morzsalékos bevonat eltávolításra kerül a támogatás a speciális szerek tartalmazó savas oldódó kalcium-vegyületet.
 • Rust. Úgy tűnik, egy megnövelt vastartalom a vízben. Is utal, hogy a makacs szennyeződéseket.
 • Régi zománc. A régi fürdő nehéz tisztítani, mert a felület borítja finom repedések, amelyek megeszik a különböző szennyezés.
 • Sárgás a zománc lerakódik a jelenlétében a házban a régi vízvezetékek, amelytől kezdve, és különböző oxidok és víz biofilm.
 • Adott szennyezés. Ezek közé tartozik a festék, más eszközökkel, csapdába felületén a fürdő után a javítás, penész. Meg kell foglalkozni velük útján speciális járművek (oldószerek, gombaellenes oldatok).

Hogyan tisztítható a fürdő otthon egyszerű és hatékony módja

Hogyan tisztítható a fürdő?

Hogyan kell mosni a fürdőbe, hogy ne sértse meg a felületet? Azonnal adja, hogy mindez vonatkozik öntöttvas és acél termékek zománc bevonattal. Arról, hogy hogyan kell tisztítani a akril szaniterek, leírjuk az alábbiakban.

Első tisztító fürdőket saját kezűleg, az alábbi tippeket.

 • Kiválasztásánál utalnak, hogy milyen mértékű felületi szennyeződések. Ha a fürdőt rendszeresen tisztítani, használjon híg oldatok és enyhe tisztítószerrel, a legjobb, ha gél. De a megrögzött piszok és sárgulás, hogy tisztítsák meg az erős savakkal, ami károsíthatja a fogzománcot. Ezért feltétlenül fenntartani a szükséges időt és alaposan öblítse le vízzel összetételét.
 • Ne feledkezzünk meg a jogorvoslat. Még a legártatlanabb első pillantásra, a vegyi anyagok irritálhatja a bőrt kéz és a légzőrendszert. Viseljen kesztyűt, ne zárja be az ajtókat és az ablakokat a szobában, ne használja anélkül, hogy a forró oldat (annak érdekében, hogy elkerüljék belégzése vegyi gőzök). Amikor dolgozik klórozott folyadékok, viseljen légzőkészüléket.
 • Ne dörzsölje kemény keféket és fürdő súrolószivacsok, szivacsok üvegszál. Így károsítja a felső réteg zománc, és ennek eredményeként a felület szennyezett erősebb és nehezebb lesz, hogy fehéríti.
 • Nem ajánlott, hogy a mosdóba, hogy tiszta a WC - ők túl agresszív.

Erode zománc tartalmazó termékek összetételében ilyen vegyszerek:

Szintén nem használja eltávolítani a sárgaság különböző súroló. Modern háztartási tisztítószerek széles választékát biztosítja az eszközök formájában paszták, zselék, krémek és folyadékok - választani közülük.

Hogyan tisztítható a fürdő otthon egyszerű és hatékony módja

háztartási vegyi

Hogyan mossuk át a fürdő minden nehézség nélkül? A legegyszerűbb módja az, hogy egy speciális háztartási vegyszerek, amelyeket értékesített a boltokban. Fog kerülni egy kicsit drágább, és nem olyan biztonságos, az egészséget, de mivel a jobb vegyszereket még a régi öntöttvas kád nem lesz nehéz. Itt jellemző a legnépszerűbb eszközöket, amelyekkel meg lehet vásárolni a boltokban a háztartási vegyszerek.

 • Domestos kiválóan alkalmas a rendszeres gondozás, bár klórt tartalmaz. Azt könnyen tisztítható foltok közepesen nehéz, de nem távolítja el a vízkövet és a szennyeződéseket. Ezen kívül dolgozik vele kellemetlen, mert az éles szaga.
 • Cillit Bang - a legjobb orvosság a rendszeres tisztítás, de ez nem túl hatékony a rozsda ellen.
 • Cif. Használjon krém vagy gél közegben. Sárgulásmérő segítségével fehéríti Series Ultra White.
 • „Pemolyuks” - eszközök alapján szóda, igen hatékony és biztonságos. Ezt fel lehet használni, hogy távolítsa el a szennyeződéseket a régi fürdő, ahol a zománc már enyhén sérült.
 • Comet formájában gélt alkalmazunk, hogy fehéríti a felület, és távolítsa el a makacs szennyeződéseket. Legjobb sorozat - „7 nap a tisztaság” tartós hatású.

Hogyan tisztítható a fürdő otthon egyszerű és hatékony módja

népi jogorvoslati

Háztartási vegyi helyettesítheti a hagyományos orvoslás. Persze, nem tudnak megbirkózni a régi foltokat és visszaállítani az eredeti fehérségét a fürdő, meg kell dolgozni keményen szivacs. De ez egyszerű módja lehetőleg sok ember, aki nem akarja, hogy a modern kémia (oka lehet az egészségre, allergiák a házban, gyermekeim, hogy pénzt takarítanak meg). Mint például a tisztítószerek nem károsítják a zománc a vas és acél fürdők, amely kiterjeszti az élettartamot.

 • Soda. Ez egy csodálatos és méltatlanul elfeledett tisztább szinte minden szennyező kivételével mész. Tökéletesen eltávolítja a zsírt, a sárgaság és megszünteti szag. Nagyon olcsó és biztonságos az egészségügyi háztartási anyag. Hogyan tisztítható a fürdő otthon segítségével kólát? Ez egyszerűen alkalmazható a felületre szivaccsal, de akkor a következő recept. Szódabikarbóna keverve szóda arányban 1: 1. Fürdő és alkalmazott hidratálja a készítményt 20-30 percig. Ezután a felületet meg kell tisztítani egy szivacsot ecettel, mosószóda nem. Fél óra múlva óvatosan kutat a felület a kapott elegyet, és öblítsük le meleg vízzel.
 • Ecetet. Ecet (9%) megbirkózik a szokásos szennyeződések és a rozsda. Annak érdekében, hogy tisztítsa meg a felületet, ez időt vesz igénybe. Nedvesítsük papírszalvéta vagy törölközőt ecetes oldattal, és lefedik a teljes felületen a fürdő. Hagyjuk állni 3-5 órán át. Miután távolítsa el a papírt, és öblítsük le a fürdő. Legvalószínűbb, akkor fehéríti a felületen néhány hangra.
 • Citromsav. citromsav-oldatot eltávolítottuk, és a rozsda és a vízkövet. Alkalmazni úgy. Két evőkanál citromsavat oldunk fél liter forró vízzel. Egy szivaccsal, viszünk fel a felületre, a fürdőhöz, majd állni hagyjuk egy óra. Ezután vízzel öblítjük.
 • Mustár por. Mert ez teszi a paszta és tiszta szennyezett területek zománc.

A lusta van egy egyszerűbb receptet. A egyre vízfürdőbe, és az abban oldott egy fél liter ecetet vagy citromsavat, 100 g. Hagyjuk az éjszaka, reggel a vizet lecsepegtetjük és vízzel öblítjük fürdő.

Hogyan tisztítható a fürdő otthon egyszerű és hatékony módja

Tisztítás vízkő

A hazai jogorvoslati lehet, hogy egy keverék, amely segít fehéríti a fürdő meg a kezét és tisztítsa meg a vízkő és rozsda.

Íme néhány tipp, vízkőoldó a zománc felszínén a vas és acél fürdők.

 • Keverjük össze a bórax (nátrium-tetraborát, kapható a gyógyszertárakban) és ecet egyenlő arányban.
 • Felmelegítjük ecet összekeverjük sóval, hogy a tészta.
 • Keverjük össze a sót és terpentin egyenlő arányban.

A keveréket visszük fel a foltot, és óvatosan kutat le egy ruhával.

Hogyan tisztítható a fürdő otthon egyszerű és hatékony módja

rozsdát

Hogyan tisztítható a fürdő otthon rozsda ellen? Íme néhány recept.

 • Ammónium-kloridot feloldottunk vízben, majd felvisszük a problémás helyen 10-15 percig, majd vízzel öblítjük.
 • A rozsdafoltok facsart citromlé, állni 10-15 percig.
 • Rub rozsda keveréke ecet és só.

Hogyan tisztítható a fürdő otthon egyszerű és hatékony módja

Egy kis akril kádak

A mosás fürdő akril? A legjobb, hogy egy speciális gélt vagy krémet azt jelenti: "Akrilan", "Lady of Bath", "Ravak", "San Wedge", "Tim Profi", "Mr. Chister", "akril lengyel", "Triton".

Nem tudja használni tartalmazó termékek:

Tisztítsa meg a felületet nem lehet gyakrabban, mint kéthetente egyszer, és fertőtleníthető - hetente egyszer. Ha nem egy speciális fertőtlenítő, használjon közönséges szappant. Alkalmazni szappanos oldatot akril kád felületét, majd öblítse.

Most, hogy tudod, hogy sok szempontból, hogy tiszta a piszkos fürdőszoba. Minden típusú szennyezés megfeleljen a tisztítószert. Lehet egy közönséges szódát, vagy drága fehérítő gél építők számára. A legfontosabb dolog -, hogy ez a hatékony és könnyen kezelhető.

Szeretne lefogyni?

Túlsúly - ez nem csak esztétikai probléma, ez egy egészségügyi kérdés. Bevált az orvosok - minden 10 kg-ot. túlsúly csökkenti a személy életét 3-5 évvel. Azt is bebizonyította, hogy fogyni lehet bármit meg.