Nem készpénz forgalomban - studopediya

Nem készpénzforgalom - mozgás a költségek bevonása nélkül készpénz: pénzátutalás a hitelintézetek számláit, elindult a kölcsönös követelések. A fejlesztés a hitelrendszer és a megjelenése ügyfelek alapok bankszámlák és egyéb hitelező intézmények vezettek a megjelenése egy ilyen kezelést.Nem készpénzes pénzforgalom fedezi közötti tranzakciók:

• vállalkozások, intézmények és szervezetek a különböző tulajdoni formákat, fiókjai vannak hitelintézetek;

• jogi és hitelintézetek beszerzése és a hitel visszafizetésére;

• jogi személyek és a nyilvánosság bérfizetés, jövedelem értékpapírok;

• természetes és jogi személyek az állami kincstár fizet adót, díjat és egyéb kötelező kifizetések, valamint megszerzése a költségvetés.

A méret a nem készpénzes műveletek mennyiségétől függ az áru az országban, és az árszint. Készpénz nélküli kezelés a nagy gazdasági jelentőségű gyorsuló forgalma forgótőke csökkentését készpénz, csökkentve forgalmazási költségeket.

Az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban, széles körben elterjedt rendszer csekkes fizetésre. Számos kontinentális európai ország (Ausztria, Belgium, Magyarország, Németország, Hollandia, Franciaország, Olaszország, Svájc) uralja Giros - egyfajta nem készpénzes fizetések az első speciális zhirobanki, majd át a kereskedelmi bankok és takarékpénztárak. A természet e számítások a pénzátutalás egy adott számla alapján útmutató - bejegyzések, azaz írásos utasításokat a pénzátutalás a megbízó és a kedvezményezett számláján. *

Készpénzkímélő számítások alapján kiszámított alakja dokumentumok és telepített betartását a megfelelő dokumentumot.

Vannak a következő alapvető formáit készpénzmentes fizetés. számítások szerint a fizetési megbízás, akkreditív fizetési módot, csekkek, számítása fizetési követelményeket, megrendelések, beszámítás a kölcsönös követelések gyűjtemény.

1.Raschety fizetési megbízásokat - a leggyakoribb Magyarországon jelenleg formájában nem készpénzes kifizetéseket.

Fizetési megbízás a megbízás a vállalkozás tölti bank át egy bizonyos összeget a fiókból.

Számítások fizetési megbízás arra használják, hogy a legkülönbözőbb kifizetések: ezeket ki lehet számítani beszállítókkal és alvállalkozókkal esetén előleget, a Nyugdíj és biztosítási alapok, az alkalmazottak a fordítását bérek a számlák más bankok, az adó- és egyéb kifizetések, a fizetési bank jutalékok stbFizetési megbízás érvényes 10 napon kisülési és vesznek a megbízó és a végrehajtás csak akkor, ha az alapok a számla, kivéve, ha erről a bank és a számlatulajdonos.

Annak érdekében, hogy a fizetési szolgáltató tehet szempontjából ügylet elfogadásáról a fizetési megbízás. Rend a bank által elfogadott keresztül a betét (foglalás) a megrendelés összege, külön mérleg számla. Az utasítás által elfogadott vonatkozó megjegyzés megerősíti a betéti források kifizetésére. Elfogadott fizetési megbízások végrehajtását vállalta csak a teljes összeget. Első őket a befizetésre vagy csere készpénzre nem engedélyezett.

2. akkreditív. A lényege a akkreditív, hogy a megbízó megbízza a bankját, hogy szolgálja az alapok korábban a folyószámlán, vagy általa garantált banki fizetési készletcikkek helyén helyét a kedvezményezett az előírt feltételeket a fizető fél által a nyilatkozatot a nyitó egy akkreditív.

Akkreditív feltételes készpénz bank kötelezettséget az általuk kibocsátott nevében az ügyfél javára féllel kötött szerződés alapján, amely szerint a bank az akkreditív (a kibocsátó bank), akkor fizet a szállító vagy képessé egy másik bank, hogy az ilyen kifizetések nyújtása mellett a dokumentumok, kikötött a hitel, és ha az egyéb feltételek az akkreditív.

Term, fizetés akkreditív a megállapodásban a megbízó és a szolgáltató.

3. Kifizetések csekken. A számítások során ellenőrzi a számla tulajdonosa (a kedvezményezett) írásos megbízást a kibocsátó bank a település ellenőrzések fizetni egy bizonyos pénzösszeg meghatározott ellenőrzést, a kedvezményezett (a kedvezményezett).

Ellenőrzések használják a fizikai és jogi személyek, ezek a fizetési módok és fel lehet használni a számításokban minden esetben által előírt törvények az Orosz Föderáció. Nem engedélyezett számítások ellenőrzéseket az egyének között. A check kényelmes számításokat az alábbi esetekben:

-amennyiben a fizető fél nem akarja, hogy a fizetést a az áru átvételét és a szállító - át az árut, így garantálja a kifizetést;

-ha az eladó nem ismert előre.

Ez szolgál a biztonsági ellenőrzést. Üres ellenőrzések formái szigorú elszámoltathatóság. Az ügyfelek egy állandó, stabil pozícióban pénzügyi fizetési fegyelem megfelelő szerződést adható csekkfüzetem bank garancia.

Ellenőrizni kell bemutatni a fizetési az intézmény a bank tíz napon belül, kivéve a napon a kiadására.

-birtokosa a csekket nem tudja átadni az ellenőrzéseket, a szállító által jóváhagyásra;

-szükségképpen előzetes ellenőrzése tartó betétet helyez egy külön számlán.

4. Számítások a fizetési megbízásokat megrendelések az a követelmény, hogy fizet a szállítónak a vevő alapján a szolgáltatás, amelynek célja a bank a fizető fél és a becsült szállítási költség által benyújtott dokumentumokat a szerződés szerinti termékeket, építési beruházásra, szolgáltatás és oktatás a megbízó megterhelni a számláját. Ezt csak együtt a beszállítókkal és a kereskedelmi okmányok küldeni a vevő bankja, amely közvetíti a kereslet, hogy a megbízó az elfogadás. A megbízó köteles visszaküldeni a bank elfogadja a kifizetési kérelmet rendelni vagy állapítsa átvételének megtagadását. Kifizetési kérelem-megbízás fizetési amennyiben a források rendelkezésre állnak a megbízó számláján.

5. Collection - egy művelet, amely megkapta a Bank készpénz ügyfelek nevükben és saját költségen különböző dokumentumokat. Az ellenőrzések, váltók, értékpapírok stb