Öntözés dinnye (görögdinnye, sárgadinnye, tök, cukkini), amikor a szabadföldön termesztett területén

Követelmények rendszer talajnedvesség és a levegő

A legnagyobb talajnedvesség tartalékok igényel squash és a sütőtök, sokkal toleránsabb a talajnedvesség görögdinnye és sárgadinnye. Kritikus időszakot, amely alatt a nedvesség hiánya hatással a minőség és a mennyiség a termés - időszak vetőmag felszívódás és csírázás, virágzás és termés állapotában. Huzamosabb ideig tartó nedvesség hiánya, a második időszakban megtermékenyítés nem történik meg, és a fiatal petefészkek esik. Mindenféle dinnye növények helyénvaló különbséget a paramétereket a öntözési rendszer, attól függően, hogy a fejlesztési szakasz.Öntözés mód görögdinnye, sárgadinnye, tök, cukkini csepegtető öntözés (CO) növesztve közepes agyagos

* - növekvő görögdinnye különösen forró déli régiók az ország predpolivnoy küszöb tartjuk 75-80% -a HB;

** - Optimális nedvesítési határozza meg az ültetés mélysége program a kultúra és a talajtípus.

Páraszabályozás célszerűen tenziometricheskim módszer nedvesség mérésére tartalékok mélységben 20-25 cm (görögdinnye, sárgadinnye, tök), 15-25 cm (cukkini) az első felében a növényzet és 30 (25) -35 cm - második.

A gyakorisága öntözés csepegtető öntözés terjedhet 2-szer naponta 1 alkalommal 3-4 nap, az időjárási viszonyoktól függően, szűrés és vízvisszatartó tulajdonságai, a talaj.

5-6 nappal a mintavétel termékek öntözési tevékenységek felfüggesztették, majd újra meg újra. Hogy javítsa az eltarthatóságát termelés és a felhalmozási tápanyagok a gyümölcs 15-20 nappal a betakarítás előtt öntözés ütköző tömeget.

Ami a víz görögdinnye, sárgadinnye, tök és a cukkini rendszer hiányában a CO

Ha a helyszínen nem lehet elvégezni a rendszeres öntözés, tartsa be az alábbiakat:  • párásítás a vetés előtt a talajba / ültetés a palánták szükséges 35-40 m3 / ha (csepegtető öntözés) 70-80 m3 / ha (barázdazárás öntözés);
  • első termés növekedési időszak hajtunk végre, hogy 3 öntözési tevékenységek (fázisban 5-7 valódi leveles, a korai virágzás és gyümölcs képződés) norma 250-300 m3 / ha;
  • növesztve cukkini második felében a növényzet máz után végezzük egy vagy két díjat víz 300-350 m3 / ha, a termesztés egyéb növények a csoport dinnye gyümölcs képződése közben végzik egy vagy két öntözési sebessége 250-300 m3 / ha.

Ütemezésére öntözési tevékenységek figyelembe veszi a dinamikáját vízfelhasználás a növények vegetációs időszakban.

Nedvesség eloszlása ​​(%) a fázisok a példa dinnye:

  1. csírázás - virágzás - 21%;
  2. virágzás-gyümölcs készlet - 37%;
  3. gyümölcs növekedés - 32%;
  4. leállítottuk a növekedés, érés - 10%.

Terület előremenő kör és leszállás

A legtöbb sikeres termesztés sárgadinnye, attól függően, hogy a választás a leszállás áramkörök. Görögdinnye, sárgadinnye, sütőtök és a squash Fontos biztosítani a megfelelő ellátást a területen. Túl ritka ültetés veszteséges, és a túlzott megvastagodása növények növények rosszabbul ellátott nedvességet és tápanyagot.

Optimális ellátási terület és ültetési sűrűsége dinnye

Kapcsolódó elemek

Ukrajnában, stabil szárazság és hideg sárgarépát termesztenek minden éghajlati régiók. Annak ellenére, hogy ezek a tulajdonságok, még Polesie területen szüksége van 1-2 öntözés a vegetációs időszakban a minőségi termékeket. Megfelelő elosztását nedvesség időszakokra a termesztés növeli a hozamot és az íz a sárgarépát.

Kedvező időjárás esetén a burgonya termesztésére Ukrajna hozama ennek a növénynek 2-4-szer alacsonyabb, mint a fejlett országokban (Franciaország, Németország, Hollandia). Fontos szerepet játszik a növekvő termelési kibocsátás játszik öntözési technológia, a legnagyobb növekedést kimenet felhasználásával előállított csepegtető öntözés.

Paradicsom és padlizsán - a kultúra hasonló morfológiai szerkezet, történelmi eredetű, így ezek a követelmények öntözési rendszer jellemzi a közös vonásokat. A legnagyobb mozgástér a termesztés a paradicsom és a padlizsán elért öntözés csepegtető módszerrel.