Hogyan állapítható meg, a megtérülési idő

Kiszámítása a projekt megtérülését kell kezdeni, találd meg a diszkontált jövedelem értéke.

Pénzt olcsóbbak, illetve a jövőbeni cash flow számítjuk a jelenlegi körülmények között (például a termék ára) le kell vonni a jövőben. Számítások eredményei jobb kérdés a táblázat formájában. Kedvezményes jövedelem értéket el kell osztani ezt az értéket (1 + diszkontráta), hogy megfelelő mértékben az évek száma, melyek gyártunk leszámítva.A diszkontráta számos tényezőtől függ, beleértve az infláció, ezért a számítás tart egy hozzávetőleges értéke átlagosan 10 és 15%. Tegyük fel, hogy a kezdeti beruházás a projekt eléri a 200 ezer. Dörzsöljük. De nem hiszem, hogy a projekt megtérül 2 év. Ha figyelembe vesszük a kedvezmény mértéke 15%, a megtérülési idő valamivel hosszabbak lesznek. Ha a várható éves jövedelme 100 ezer. Dörzsöljük. A jelen az értéket az első évben a projekt 100 / 1,15 = 87 ezer. dörzsölje. A második évben a projekt jelen értéket kell kiszámítani a következők szerint: 100 / 1,15 ^ 2 = 75.600 rubel .. és, illetve a harmadik évben a számítás lenne: 100 / 1,15 * 3 = 50,4 ezer rubel ..

Most kell, hogy kitaláljuk, mi az évben a munka kifizetődő a projekt. Ebből a célból az értéke a kezdeti befektetés, hozott a mínusz jel, meg kell következetesen hozzáadott értéket diszkontált jövedelem minden évben. Amint az értéke pozitív lesz, az azt jelenti, hogy megtalálta az év, amikor a projekt indult a bevételt, és ennek megfelelően fizetik ki.

A példában az első 2 év végén az időszak számítási érték negatív: -200 + 87 + 75,6 = -37.400. Rub. és figyelembe véve az adatok 3 év - már pozitív: -200 + 87 + 75,6 + 50,4 = 13 ezer rubel .. Ez az az időszak, amíg a határidő - 2 év.A képlet a megtérülési idő a következő: T = időszakban, amíg a megtérülési + pénzforgalom időpontjában megtérülési / diszkontált pénzforgalom évente megtérülési. Ennek megfelelően, a számítás kell kinéznie: T = 2 + 37,4 / 50,4 = 2,74 év. Ez a projekt, figyelembe véve az idő pénz értéke csökken kell ellentételezni számított 2 év 9 hónap.

Cikkek a témában „Hogyan állapítható meg, a megtérülési idő a projekt”

Hogyan állapítható meg, a megtérülési idő

Hogyan állapítható meg, a megtérülési idő

Hogyan állapítható meg, a megtérülési idő

Hogyan állapítható meg, a megtérülési idő

Címkék: élet, vissza a projekt időszak beruházási

Hogyan állapítható meg, a megtérülési idő - Nyomtatás

Több éve a női JustLady magazin méltó útmutató a világ a divat és a szépség. Mi nem csak töltse ki az online térben, keressük és talál valamit, ami érdekes lehet a széles közönség a nők, akik meg akarják, hogy lépést tarthasson a legfrissebb híreket és trendeket. Napi frissítések JustLady női magazin lehetővé teszi, hogy nyomon jelenlegi fejlemények a divat világában, ne hagyja ki a hírt a kozmetikumok és illatszer és megismerjék a leghatékonyabb módja, hogy megőrizze alakját formájában.

A JustLady magazin mindig ki lehet választani az optimális étrendet maguknak, megoldani a sürgető női kérdésekkel. A Női Fórum bővül naponta miatt a vita a legizgalmasabb, és lesz egy találkozóhely jó barátok. Magazin nőknek JustLady elfoglalja az egyik legjobb pozíciókat a rangsorban, ahogy növekszik magunkat, és segít másoknak, hogy javítsa.