Gini index - studopediya

Ez jelenti a statisztikai mérés alapján Lorenz-görbe. Lorenz-görbe, amely tükrözi az egyenlőtlen bármilyen jelzés, abban az esetben az eladók a piaci koncentráció közötti összefüggést mutatja a százalékos cégek a piacon, és a piaci részesedés, a becslések időbeli elhatárolások alapján, a kis és nagy cégek.A használat során a minta ág piacon A Lorenz-görbe lesz formájában ábrán látható. 5.1.

Ábra. 5.1. Lorenz-görbe és a Gini-együttható alterületeként

A Gini-index az aránya által határolt területen a tényleges Lorenz-görbe és Lorenz-görbe egy teljesen egyenletes eloszlását a piaci részesedés (az úgynevezett „görbe abszolút egyenlőség”), hogy a háromszög területe által határolt Lorenz-görbe egy teljesen egyenletes eloszlását a tétek és a tengelyek abszcisszák és koordinálja.Számítás azt mutatja, hogy az index mintegy 0,18. Minél magasabb a Gini-index, annál jobb az egyenlőtlen piaci részesedése közötti eladók, és így magasabb a piaci koncentráció, ceteris paribus.

Amikor a Gini index jellemzésére koncentrációja eladók, hogy fontolja meg a két pontot. Az első a hiánya fogalmi index. Ez jellemzi a diszperziós index logaritmusai részvények, a szint a nem-egyenletes eloszlását a piaci részesedés. Következésképpen, egy hipotetikus piaci verseny, ahol 10 000 cég között oszlik meg a piac 10 000 egyenlő arányban, és a piaci duopólium ahol két cég felezik piac Gini index ugyanaz. A második pont kapcsolódik a számítás komplexitását a Gini-index: a szükséges megismerkedni a részvények minden cég az ipar, beleértve a legkisebb.