Fizetés és bérkülönbség

Mindannyiunknak volt hallani két olyan dolog, hogy a bérek és fizetések. Mindenki tudja, hogy mindkét fogalom azt jelenti, bérrendszer, de ugyanakkor eltérő definíciók és jelentése van. Nézzük meg, mi a fizetés eltér a béreket, és a jelentése a két kifejezést.







Fizetés és bérkülönbség

Mi a fizetést

Mielőtt rátérnénk, amit a bérek és fizetések, mi a különbség a kettő között van szükség, hogy egy részletes leírást a két fogalom. Így a fizetés - ez egy fix összeget. A munkáltató szerint a munkaszerződés és a belső rendszer a bérek a munkavállaló köteles fizetni az elszámolási időszakot. Egyszerűbben fogalmazva, ez része a fizetés, amely kifejezett fix összeg.

Amellett, hogy fizetést, az alkalmazott kaphat más előnyöket, mint például egységek, bónuszokat és más. Ennek megfelelően az általános munkás havi jövedelem nem lehet azonos méretű, akkor időtartamától függ a számítási időszak és egyéb tényezők.







By the way, a fizetés teljes egészében kifizetésre csak akkor, ha a fejlődő alkalmazottak teljes számlázási időszakban. Azaz, ha egy hónapon belül a munkavállaló betegszabadságon volt, míg a tényleges hiánya a munkahelyen levonják a fizetéséből.

Mi a fizetést

Ellentétben a bérek fizetése az a tény, hogy a bérek a munkavállalók havonta - ez a mennyiségű készpénz kap a feladataik ellátásához. Leegyszerűsítve, a fizetés alkotja több összetevő, beleértve a bónuszokat, juttatások és egyéb kifizetések által meghatározott bérrendszer a vállalkozás. Ezen túlmenően, ez az összeg levonásra kerül a jövedelemadó természetes személy.

Mi a különbség

Tehát, mi a különbség a fizetés bér? A fő különbség az, hogy a fizetés - ez csak egy szerves része a bérek. Bár az egyes munkavállalók, mind ezek az értékek azonos, az egyetlen különbség az, hogy a jövedelemadó levonásra kerül a bérekből a számlázási időszakra.

Fizetés és bérkülönbség

Ezen kívül egy fix összegű kötelező kifizetések, amely során a munkaszerződés. Míg más egységek - az az összeg, amely attól függ, a különböző előnye és hátránya. Végtére is, néhány juttatás nem lehet szabályozni a munkaszerződés, de tükrözik a pénzügyi kimutatások.

Összefoglalva, a különbség a fizetés és a bérek. A különbség nyilvánvaló, hiszen a teljes bevétel a munkavállaló áll, több fizetési, amelynek alapja egy fix összeg, akkor garantált munkavállalói jövedelem.