Fa furnér fajok, fajta, ár, építő könyv

Fa furnér fajok, fajta, ár, építő könyv

Valószínűleg már tudja, mi az a furnér. Ezt az anyagot a különböző fajokból származó fatörzsek a vágási művelet közben egy vékony fa réteg. Vannak különböző típusú és minőségű furnér. Ez a cikk ismerteti a természetes.Természetes furnér különbözik, hogy vágják különböző módon, és nem lehet tovább feldolgozni (kivéve a metszés, hogy hozzon létre a kívánt méretű lapot). Mesterséges furnér fesse át, ragasztott és összenyomjuk.

termelési jellemzők

Az egyik előnye ennek az anyagnak abszolút ökológiai és természeti kilátás. Természetesség teszi hozzá jelenlétében „hibák” - csomók, repedések, stb

Természetes furnér - vágott fa törzse, de a különböző módszerek használatával és a különböző vágási szögek (peeling) olyan furnér egy speciális megjelenését és tulajdonságait. A gyártása testület ezt nem lehet elérni.

Típusú fa furnér

Attól függően, hogy az előállítási eljárás furnér fa van osztva több típusa van:

Készítette vágás a külső széle a forgó fa és egy vékony réteg tömörfa. Ez furnér, amelynek ára alacsonyabb, mint a többiek, nem nagyon textúra fából (bár vannak kivételek).

Vágják a fatörzs vékony csíkokra, szélessége megegyezik a szélessége a alkothatja. Ez furnér legjobb nyilvánul a szépség és jellemzői a fa különböző fajok. Minden lap rendelkezik egyedi textúra, változása miatt a vágott szögek viszonyítva hosszanti vagy keresztirányú sík a munkadarab. Gyalult fa furnér széles körben használják a bútorgyártásban.

Fűrésszel vagy lamella

Ez az anyag, mint mondják: „szakáll”, mint ismert az emberiség több mint száz éve. A fő alkalmazási - teljesítményét különböző betétekkel. Amikor ez a mester előforma magát fűrészeltünk vékony lemezek. Díszített termékeik a legtöbb esetben státust kapott egy műalkotás.

Mi a fát?

Fa furnér fajok, fajta, ár, építő könyv
Ez a termelés használják szinte minden típusú fa, választotta inkább érdekes textúra. Gyárak bútor tevékenysége során különböző fajtájú fa furnér - több mint 300 faj fa.

Kiosztani 11 bázikus kőzetek, mint például:

1. Birch - természetes furnér, nyír rétegelt lemez világossárgából világosbarna színű; kiváló szín és tónusú; nem ellenálló a nedvesség; éves gyűrűk enyhék, az ajtó az ilyen típusú furnér használt belső (hiányában magas nedvességtartalmú).

2. nyírfa - egy ritka és drága anyag. Ez annak köszönhető, hogy ritkasága a faj a fák. Ez alapvetően egy magányos növekvő fák, amelyek nem képezik még a fák, nem is beszélve az erdőket. Beige fűrészáru (néha gyöngyházfényű) borított sötétbarna pöttyök és fürtök. A fő alkalmazási - mozaik, betétek és díszítő anyag.3. Cherry (amerikai) - dekoratív anyag, amely tökéletesen alkalmasak a polírozás; a jobb kezében a megfelelő feldolgozás jellegzetes vöröses-barna színű. Előállításához felhasznált exkluzív termékek.

4 .Oreh (amerikai és európai) - az amerikai dió jellemzi sötétbarna színű; Ez nő elsősorban a keleti partján, az USA-ban. Európai diófa sokkal könnyebb; a gyökérzet a fafajok is használják a termelés, így azokat nem vágják le, és ásni.

5. Fehér tölgy (európai és amerikai) - természetes tölgy furnér rendelkezik szokatlan erőt, és így alkalmazható nem csak a bélés a bútorok, hanem lépések és padlóburkolatok; színek kezdve világos barna egy homokszínű; jól kezelik.

6. Pine - Fenyő furnér, bár ellenáll a gombák és a különböző abiotikus, hanem azért, mert a puha fa egy kis kopásállóság; Arra utal, hogy a turista osztályon; világos fa egységes szerkezetű; használt bútor befejező.

7. Juhar - néha a homogén szerkezetű minták, kopásálló; Színe a világos és sötétbarna; használt befejező a padló, például egy rétegelt lemez padló.

8. Anegry (afrikai fa) - kitalálni nyájas, monokróm; színe barnáról fehér homokszínű egy hangsúlyos csillogás; tökéletesen csiszolt és festett; Ezt alkalmazzák a termelés magas minőségű bútorok és hangszerek.

9. bubinga (afrikai fa) - kiváló minőségű dekoratív anyag; természetes színek (a lilás-piros, hogy barna); nagy keménység; gyártásához használt luxus bútorok.

10. Makor (afrikai fa) - magas minőségi osztály; kis rejtett vagy foltos textúra, köszönhető, hogy a vöröses szín fajtákra vonatkozik mahagóni Terjedelem - bútorgyártás és az ajtóval szemben.

11. Venge - nagyon ellenálló a stressz és a nyomás; szín - sötétbarna (kávé) rajz fény bázis; Arra utal, hogy az elit különböző anyagokat; Nagyon széles körben használják a lakberendezési és bútorok.

Előnyök az anyag:

Fa furnér fajok, fajta, ár, építő könyv

A főbb jellemzői a természetes furnér:

 • nagy szilárdságú;
 • sokszínű színpaletta;
 • finom szerkezetű;
 • ábra eredetiség;
 • enyhíteni a termelés;
 • jó anyag tulajdonságai: erő, vízállóság és mások.

A széles termelés természetes furnér lehet vásárolni bármelyik boltba. Hanem annak a dekoráció a ház vagy lakás ad otthont egy hihetetlen szépségét.

 • Fajok és fajták furnér Először nézzük foglalkozik a fogalmával. Mi az a „furnér”? Ezt az anyagot vágják a csomagtartóból kérgéből tisztított ...
 • Bútor valódi furnér bútorok ősidők óta alapvető tulajdonsága minden emberi élet. És nem számít, gazdag vagy szegény - az ő ...
 • Mi jobb választani lemez: nyír vagy puhafa? Lépések a javítás vagy az építőipar, és arra a következtetésre jutott, hogy az anyag, amit Bármelyik minőségű rétegelt lemezt, amely ára lényegesen ...
 • Modern befejező anyag - furnér Fine-line furnér Mostanában egyre népszerűbb, mint a befejező anyag. Ezt alkalmazzák számos területen, de a fő cél a különböző kivitelben ...

Használja a keresést Yandex

új bejegyzések

 • Ajánlások választott egy dízel generátor Kipor
 • SDMO generátorok és minielektrostantsii
 • Diesel generátor adni
 • Minielektrostantsii Honda: áttekintés, összehasonlító, kiválasztás
 • Dízel generátorok „a kan”: leírás, összehasonlítás, kiválasztási

Népszerű bejegyzések

 • Bazaltgyapot - vélemények a különböző gyártók
 • Vélemények a LED-es lámpák, ötletek, összehasonlítások
 • A sűrűsége a ásványgyapot: Rockwool magas és alacsony sűrűségű
 • Az arány a teljesítmény LED-es lámpák
 • Ártalmas bazaltgyapot