díjazási formák - studopediya

A fizetési mód létrehozza a kapcsolatot a munkahelyi teljesítmény és a mennyiség és a minőség és a béreket. Különbséget tenni az időalapú, darabbért, akkord díjazások.Idő fizetési munkaerő magában foglalja a meghatározása jövedelem, attól függően, hogy a vámtarifa a munkavállaló és valójában töltött időt. Attól függően, hogy milyen tarifa mértéke, egyszeri kifizetés lehet óránként, napi bér, havonta.

- nincs lehetősége termelés növekedése;

- nincs lehetőség mennyiségének mérésére elvégzett munka;

- a gyártási folyamat szigorúan szabályozott;

- alkalmazott felelősségi kövessék nyomon a haladás, a termelési folyamat;

- alapján a gyártási folyamat és in-line szállítószalagoknál szigorúan meghatározza a ritmust;

- növekszik a teljesítmény vezethet a házasság, romlás, stb ...

Időalapú díjazás formájában is használható két fajta (rendszerek) - Könnyű és időben bónusz.

Ha egy egyszerű időalapú munkavállaló fizetés rendszere határozza meg az újonnan hozzárendelt vámokat, illetve fizetés a tényleges munkaidőnek.

Annak érdekében, hogy növelje az ösztönző bér értékek egyszerű időalapú rendszert használnak együtt az ajánlatkérő bónuszokat az alkalmazottaknak a teljesítés és a túlzott teljesítése a legfontosabb mutatók a munkájukat. Ez a rendszer az úgynevezett time-bónusz.

Ennek lényege abban rejlik, hogy a bérek a munkavállalók meghaladja a tarifa (fizetés aránya) a tényleges munkaidőnek közé díjak konkrét eredményeket ért el a munkát az előre meghatározott paraméterek. Sokszor nem végzett bónuszokat eléréséhez minőségi munka beállításait.

Darabbért formájában díjazási magában foglalja a kialakulását alkalmazotti jövedelem, attól függően, hogy a darab-os és a tényleges termelési volumen.

Darab-os - fix bér alkalmazottak különleges képességekkel egységnyi munkát végezni. Darab-os tarifa kiszámítani, mint az aránya az alkalmazott ráta a normál termelés. Ebben az esetben a vámtételt és a termelési sebességet kell meghatározni ugyanabban az időintervallumban.Felhasználási feltételek A darab áron:

- a képesség, hogy pontosan elszámolni a kötetek az elvégzett munka;

- a rendelkezésre álló mennyiségi teljesítménymutatók közvetlenül függ a munkás;

- a lehetőségét, hogy a műszaki szabályozás javításához;

- a rendelkezésre álló lehetőséget, hogy a munkavállaló a termelés növelésére;

- szükség van a dolgozók ösztönzésére növeli a munka mennyisége, és így tovább ..

Belül a darab-os bér formákat lehet elvégezni a különböző darabbéres rendszereket.

Ha egy egyszerű vagy közvetlen alkalmazotti bérek darabbért által meghatározott termék darabbért az árakat a tényleges térfogata elvégzett munka.

Amikor darabbért-bónusz rendszer dolgozói jövedelem áll egy darab-os bér, meghatározva és a mennyiségi munka ténylegesen elvégzett és bónuszokat, ami gyakran meg százalékában bér teljesítése és a túlzott teljesítése műszakilag alapú munka normákat.

Ha közvetve-darab-os rendszer bérek a kisegítő dolgozók készül eredményeitől függ a munkaerő szolgál dolgozók pieceworkers elsődleges termelés. Közvetve-darab-os arány kiszámítása tarifa arány a kisegítő dolgozó teljesítményét standard elsődleges termelési dolgozók.

Amikor a darab progresszív rendszer a munka mennyisége végre a meghatározott szabványok által fizetendő darabos árak, és a gyártott termékek mennyiségéről meghaladja a kifizetett fokozatosan növekvő árak. Minél nagyobb a százalékos feletti teljesítése a szabályokat, annál több az árak emelkednek.

Egyszeri díjazás formájában magában mértékének meghatározásakor nem működnek a készüléken, és a teljes mennyiség a tervezett munka alapján a meglévő szabályok az idő, vagy a fejlődés és az árak. Ebben a formában a munkavállalók jutalmazzák idő csökkentése a munka, ami növeli a katalizátor szerepét ebben a formában a munka termelékenységének növekedését. Ajánlott azonnali fizetés esetén sürgősségi műveletek.

Darabbért és egyszeri formákat lehet használni, hogy fizetni az egyén és a kollektív. Az elosztó a kollektív keresetek elő mind formai - ténylegesen eltöltött munkaidő, a vámtarifák, és segítségével munkaerő-ráfordítás aránya mutatott, ami a konkrét hozzájárulását a munkavállaló a végeredményt.

Amikor kiválasztja a formák és fizetési rendszerek, arra kell törekednie, hogy maximalizálja a lehetőséget a munka objektív értékelésére. Az ezen elv végrehajtásával nagyban függ a szervezet a feltételeket, a kapcsolat a munkatársak, valamint a képesítések és integritását, akik meghatározzák a szabályozás összetettsége, leírások munka és a munkaerő.