Árfolyam szabályozás - studopediya

Deviza szabályozás - ez egy olyan tevékenység, az állam és a jegybank a meghatalmazott bankokon révén, szabályozását célzó nemzetközi fizetések és a települések az országban, valamint - a műveletek sorrendjét pénznemek értékeit. A fentiek mellett tőzsdefelügyelet tartalmazza: rendelés készpénztar- műveletek kialakulása tartalék alapok, a devizával, amelynek célja, hogy megfeleljenek a hatályos jogszabályok az irányt az árfolyam:- stabilitásának biztosítása érdekében a nemzeti valuta a megfelelő szinten az arany és devizatartalékok az országban;

- kedvező feltételek megteremtése a beruházások a nemzetgazdaságban;

- egyensúlyának biztosítása az ország fizetési mérleg;

- végrehajtását a jelenlegi szabályozási rendszer devizakorlátozásoktól és gazdasági követelményeknek;

- az új nemzetközi fizetések stb

Deviza szabályozás - ez egy újraelosztása pénzügyi forrásokat termelők között, a közvetítők és más üzleti vállalkozások és az állam kiadja a nemzeti valuta árfolyam-politika; munkakörülmények az ország deviza csere; fizetési eljárás és kapcsolatait a költségvetési szervezetek pénznemben-import és export műveletek; az értékesítés feltételei árfolyam és a számlára; elszámolási időpontok és használati sorrendben.

A rendszer valuta szabályozás és valuta-szabályozás által létrehozott jogi aktusok az állam. Például Ukrajnában - ez rendeletek a Minisztertanács. A nagyon eljárás valuta műveletek hazai forgalom és a nemzetközi ügyletek rendelkezései irányadók által elfogadott NBU. Az általános igazgatási monetáris politika az állam végzi elnökének, kormányának és parlamentjének, amely elfogadja szabályozás ezen a területen, valamint érvényesíti forgalmazza a hatáskörét és feladatait irányító monetáris szféra az országban.De a fő végrehajtó szerv valuta rendelet az Ukrán Nemzeti Bank (NBU), egy adott művész - engedélyezett kereskedelmi bankok, vállalatok, szervezetek és a polgárok. Nemzeti Bank kezeli deviza műveletek a kereskedelmi bankok által engedélyezett végrehajtásuk az Ukrajna területén és külföldön is (azaz biztosítja ezeket a jogosult bankok bankja). NBU korlátozásokat vezet be a kereskedelmi bankok a hitelek volumene vonzza a külföldi, ez határozza meg a maximális mérete a deviza-, kamat- és árfolyamkockázat; Ez kezeli a devizatartalékok a mérlegben; Ez határozza meg a hatálya alá, és a kezelést a külföldi valuta az országban. NBU végez mindenféle deviza ügyletek szabályozza a devizapiacon és az árfolyam a nemzeti valuta a külföldi valuták, felügyeli a tevékenységét a kereskedelmi bankok, bevezeti az egységes formák számviteli, jelentési, dokumentációs és statisztikai devizapiaci műveletek, elkészíti és nyilvánosságra statisztikák a monetáris és pénzügyi tranzakciók.

Árfolyam rendelet tartalmazza az eljárás birtoklása, használata és ártalmatlanítása során valuta értékeket, amelyek az Ukrajna területén lehet tulajdonosa, mind a rezidensek és nem-rezidensek. Minden deviza lakosok kell egy legális származását, nevezetesen:

- deviza bevételeit külkereskedelem;

- hozzájárulás a charter tőke;

- valuta vásárolt a hazai piacon a hrivnya a meghatalmazott bankokon révén;

- jótékonysági hozzájárulások (alap).

Deviza alapok jogalanyok tároljuk deviza számlák és betétek bankok és használja őket a saját, azaz Ők lehet vezetni, hogy minden (a törvény nem tiltja) céljait, beleértve az értékesítés a deviza piacokon. Devizabevételt, értékesítik a szabad aránya a nemzeti valuta, azaz a kínálat és a kereslet a deviza piacon idején a jövedelem származik centralizált alapok - devizatartalékok országos szinten, és az alapok a helyi önkormányzatok.

Általában a devizatartalék is két részből áll. Az első rész - a stabilizációs tartalék alap. alapok megy, hogy támogassa az árfolyam a valuta a hazai piacon, és a feltételeket, az alakíthatóság, mert az ország mindig szükség kemény valuta, amely az egyik alapelve az, ami a kedvező környezetet a külföldi tőke. Egy másik része a tartalék a Pénzügyminisztérium értékesített, és célja a formáció szükséges források igényeinek kielégítésére az állam, mint a külső adósságszolgálat, a végrehajtás kötelező deviza (előleg import vásárlások - lényegét, élelmiszer, gyógyszer, stb), valamint az egyéb állami igényel. Erre a célra a költségvetésben jellemzően elkülönített alapok vásárlására deviza.