A genotípus egy holisztikus rendszer - studopediya

A genotípus az egyes fajok szerves rendszer, bár tagjai az egyes gének. Integrity genotípus evolúciója során a bemutatott formában, és, hogy a kialakulását a legtöbb tünet az eredménye a kölcsönhatás allél és a nem-allél gén, valamint a befolyása a legtöbb gének a fejlesztése több jellemzők (a jelenség több gén ható). Kölcsönhatás gének - olyan jelenség, hogy ha két vagy több gén befolyásolja az azonos előjelű (feltéve, hogy a gének nem allélikus). A fejlődés minden jelek szervezetekben az eredménye egy komplex kölcsönhatása gének, vagy inkább a termék, a tevékenységük - fehérje enzimek.Hatékony kezelések örökletes betegségek nem léteznek. Azonban vannak olyan kezelések, amelyek megkönnyítik a betegek és javítsák az egészségügyi. Ezek főként az ellentételezés anyagcsere okozta hibák zavarok a genomban.
Örökletes anyagcsere anomáliák adjuk be a beteg nem képződik a szervezetben enzimeket vagy zárni az étrendből termékeket, amelyek nem szívódik fel a szervezetben hiánya miatt a szükséges enzimet.


A cukorbetegség a szervezet adagolt inzulin. Ez lehetővé teszi a diabéteszes beteg enni rendesen, de nem szünteti az oka a betegség. Lehetséges, hogy megakadályozzák a genetikai betegség? Bár ez nem lehetséges. Azonban a korai diagnózis lehetővé teszi, hogy elkerüljék a születés egy beteg gyermek, vagy a korai kezelés, amely sok esetben ad pozitív rezultaty.Na ismerete jogszabályok kromoszóma átrendeződések alapuló tanulmány az örökletes emberi betegségek kialakulását. H.t.n. Ez jelenleg fejlesztés irányába a tudásalapú az egyetemes hordozói örökletes információk - a DNS-molekulák. H.t.n. elmagyarázza a minták öröklése jellegek növényi és állati szervezetek, fontos szerepet játszik a vidéki és a gazdasági tudomány és a gyakorlat. Ez felvértezi tenyésztők módszerek kiválasztódását fajták és változatok a növények a kívánt tulajdonságokkal. Néhány rendelkezések h.t.n. hogy egy ésszerűbb magatartás \ x termelés.

Ellenőrzési ismeretek és készségek:

A válasz a kérdésre:

1. Mikor és ki a kromoszóma elmélete öröklődés alakult?

2. Melyek a fő pontjai a kromoszóma elmélet az öröklődés?

3. Mi a jelentősége a kromoszóma elmélete öröklődés gyakorlati tenyésztésre?

4. Mi az a kapcsolt öröklődés?


Oldal keletkezett: 0,004 sec.