Vörös foltok a testen

Hemangiomas - azaz, az okok és kialakulásának mechanizmusa?

A kis piros foltok a testen - egy jóindulatú daganat mikroérrendszerben hajszálerekben (kapillárisok). Daganatos folyamatban változást okoz az erek tulajdonságait, így gyengébb. Idővel, a gyengülése a kapilláris falán kiemelkedés alakul ki, mivel a vérnyomást. Mivel ezek a hajók találhatók felületesen a bőrön, ezek kiemelkedések láthatók vizuálisan formájában piros pöttyök. A mai napig az okai hemangiomas azonosítani lehet több kiváltó tényező: 1. Vírusok - egyes vírusok képesek megváltoztatni a sejt genomjának, ahol vannak parazita, így ő daganat. Ezek a vírusok - a herpesz vírus, Ebstein-Barr vírus.
 2. Hatások a vérerek vegyszerek - egyes kémiai vegyületek sérülést a sejtek genetikai anyagának (benzol, anilin festékek). Az ilyen anyagok az úgynevezett rákkeltő, a fejlesztési tumor folyamat sejtet teszünk ki hosszadalmas lehet.
 3. Ionizáló sugárzás - a sugárzás okozhat a tumor fejlődését bármely humán szövetben, beleértve a hajszálerek.
 4. Örökletes hajlam - vezetünk genetikailag szülőkről gyermekekre. Ebben az esetben a hemangiomas kialakulhat egy gyermek születése.
 5. Age - az idősebb személy, annál nagyobb a valószínűségét a vaszkuláris hemangioma.
 6. Hormonális rendellenességek, különösen a nők esetében.

típusú hemangiomas

Attól függően, hogy a kaliber az edény, amelyben a fejlett hemangióma, megkülönböztetni háromféle őket:

 1. Kapilláris hemangioma - alakul ki a legkisebb hajók, vaszkuláris szempontjából a kis méretű, akár néhány milliméter átmérőjű. A kedvenc a lokalizáció az arcon és a fej.
 2. Elágazó hemangioma - kialakult elváltozások néhány nagyobb hajók. A bőr is manifesztálódik formájában duzzanat, ami lüktet. Ha megnyomja rajta az ujját, ő elhalványul az elválasztás után az ujját - ismét megtelik vérrel, és képes lesz vörös vagy bíbor-kékes színű.
 3. Cavemous hemangioma - egy nagy üreg, amely több kiemelkedések hajók. Ezek a duzzadó jelentős lehet, akár több centiméter átmérőjű. Alakulhat ki a bőrön a törzs, a belső szervek (máj, lép, méh), az izom és a bőr alatti szövetek.

Jellemzők megnyilvánulásai haemangiomáknakVörös foltok a testen

A kis piros foltok a testen lehet nem csak hemangiomas, hanem más jellegű a megjelenését. Mert hemangiomas jellemzi számos funkciót:

 • hemangioma szélén egyértelműen korlátozott, nincs duzzanat körül a bőrt és annak bőrpír;
 • Gyakran lokalizálódik az arcon, a test és a végtagok. Ritkábban, megjelenhet a nemi szervek;
 • előfordulása hemangiomas gyakran nem okoz érzés, de néha viszket;
 • nézd ezek kialakulását, mint a vakondok, csak piros.

diagnosztika

A jellegzetes megjelenése hemangiomas lehetővé diagnózis nélkül további kutatási módszerek. Abban az esetben, barlangos hemangioma, amely úgy van elrendezve a belső szervek vagy izmok, annak meghatározását végezzük ultrahang.

szövődmények

Általában hemangiomas nem veszélyes. Nagyon ritkán, akkor fajul egy rosszindulatú daganat, különösen a napfény. A fő szövődménye - a vérzés, amely lehet intenzív és nehezen stop. Ez akkor fordulhat elő, ha a lokalizáció az oktatás az érintkezési területeken a bőr ruha.

Vörös foltok a testen

Radical kezelés eltávolítani hemangiomas. A modern orvostudomány, használt számos technikát:

 1. Cryodestruction - a pusztítás a hideg. Ahhoz, hogy ez a folyékony nitrogént alkalmaznak, és egy speciális berendezést, amely lehetővé teszi a pontszerű befolyásolják a tumorsejtek. Ez a módszer alkalmas a kezelésére kapilláris hemangiómák.
 2. Spot moxibustion agresszív vegyi anyagok - a szén-dioxid a leggyakrabban használt. Ez a technika alkalmas felszíni tumor.
 3. A röntgen-sugarak - ez a sugárzás okoz involúció (visszafordítani), hemangiómák, használhatók tumorok kezelésére található a belső szervekben. A hátránya, a módszer és a radiális terhelés a testen.
 4. Sclerosis - közvetlenül a tumorba üregbe injektáljuk egy speciális anyagot, ami növés a falak.
 5. Elektrokoaguláció - megsemmisítése vaszkuláris anyajegy kitétel útján a villamos áram.
 6. A sebészi kimetszés - műtétileg eltávolították nagy elágazás és üreges hemangiomas.

Mindezek kezelési módszerek végzik egészségügyi intézményben orvos.

hemangiomas kezelni otthon

Kis kapilláris hemangiomas, amelyek székhelye a bőr felületén lehet kezelni otthon népi jogorvoslati:

 • citromlé és a fokhagymát, amely törölte Education 2-szer egy nap,
 • tömöríteni aprított pitypang gyökerek;
 • ápolószert ananászlé;
 • törölgette piros mol hagymás levet;
 • mellékletet apróra vágott piros retek naponta többször.

A kúra otthon néhány hónap, amely alatt van egy fokozatos enyhítése a piros pöttyök. Ezek az alapok nem lesz hatással a jelenléte nagy, elágazó vagy üreges hemangiomas. Ön még nem használja őket a lokalizáció piros mol arcán.

Amikor a piros mol a bőrön, akkor tanácsos orvoshoz bőrgyógyász, hogy zárja ki más betegségekre, amelyek amellett, hogy a kozmetikai hiba, lehet veszélyes az egészségre.