Vezetői stílusok - studopediya

3.1 Vezetési stílus és annak alapjait

Head nagyrészt bízik, hogy érdekelt a vélemények, hangulatok, konzultál velük, törekszik, hogy a legjobb, amit kínálnak. Között a kihívást átalakítások Lada promócióról és büntetés csak kivételes esetekben. Az alkalmazottak általában elégedettek ezzel a rendszert, és általában megpróbál, hogy főnöke posilen-nek segítséget és támogatja őt, ha szükséges.Ilyen körülmények között, a dolgozók könnyebb elfogadni a legitimitását a hozott döntések részvételüket, inkább hajlandó elfogadni a változás, a bizalom több vezető, aki ténylegesen kidolgozása és végrehajtása ezeket a megoldásokat, gyakran előadott önálló ötleteket.

Jellemzően a demokratikus vezetési stílus használjuk abban az esetben, ha az előadók is, néha jobb, mint a fej, az idő-Bireh a bonyolult a munka és lehet, hogy ez a sok eredetiséget és a kreativitást.

Ahol jön a szükség, hogy ösztönözze a kreatív művészek a feladat, a legtöbb predpochtitolen liberális vezetési stílus. Ennek lényege abban rejlik, hogy a vezető szembesül előadók probléma, hozza létre a szükséges szervezeti feltételek munkájukat, meghatározza annak szabályait, meghatározza a döntés határait, és elhalványul a háttérben, így a tanácsadó funkciót, döntőbíró, szakértő, az eredmények értékeléséhez. A csoport azt is megvan az a szabadsága, hogy a döntéseket és ellenőrzik a saját munkáját.

Alárendelt megszabadulni a bosszantó ellenőrzés, egyéni parkolás-telno döntések alapján vitát, és keresi az hatáskört, amellyel a módját azok végrehajtásáról. Ilyen munka lehetővé teszi számukra, hogy kifejezzék magukat, ez hoz elégedettség és létrehoz egy szép javára a morális és pszichológiai légkör a csapat, bizalmat teremt az emberek között, és az önkéntes-nyatiyu a hatásköre és felelőssége.A fej a személyzet ad tájékoztatást, darázs-fected értékelése tevékenységük támogatása, képzés, és fenntartja a jogot a végső döntés.

Az ezzel a stílus egyre gyakoribb, mivel a növekvő mértékű a kutatási és fejlesztési tevékenységek által végzett erők vysokoklass kormányzati szakértők, nem fogadja el a nyomást, mikrogazdálkodási, és így tovább. Hatékonysága miatt a vágy, a valós beosztottak számára a függetlenség és egyértelmű megfogalmazása az irányadó-lem feladatok és feltételek tevékenységük vonatkozásában a tisztességes SRI értékelés eredményeit és jutalmakat.

A vezető cégek kényszer, módot adva a meggyőződés, szigorú ellenőrzés - bizalom, benyújtása - együttműködés, együttműködés. Jellemzőjük a közös jogkezelés, nyitó és kihasználtság az új ötletek, a kedvező morális és pszichológiai CLI-mate. Az ilyen „puha ellenőrzés”, amelynek célja a „csomag-ravlyaetsya autonómia” az egyes egységek, elősegíti a természetes alkalmazása az új gazdálkodási módszerek, ami különösen fontos a terjedési újítások.

Ugyanakkor, ez a stílus könnyen átalakítható megengedő, amikor a fejet eltávolítják minden esetben átadva azokat a „jelöltek”. Legújabb nevében a tanács-lyayut csapat. Ő tehát csak úgy tesz, mintha a hatalom a kezében, de valójában inkább függővé válik az önkéntesek.

A stílus, amelyben a központi orientált a megoldás feladatai (osztja fel a feladatokat a hátrasorolt-nennyh, tervek, ütemtervek a munkát, fejleszti Podhom-dy azok végrehajtásához, biztosítja az összes szükséges, stb), félig hideg a West neve eszközt, vagy összpontosított a feladatot, és a stílus, amikor a vezető teremt kedvező mo-eral-pszichológiai klíma, szervezés közös munka, de-ugatás hangsúlyt a kölcsönös támogatás lehetővé teszi, hogy az előadó a lehető legnagyobb mértékben, hogy részt vegyenek a döntéshozatalban, segít t oldja meg a problémát, poosch-ryaet a szakmai fejlődés, stb - orientált chelove-cal kapcsolat, vagy beosztott.

Orientált beosztottak vezetési stílus, közel a demokratikus, elősegíti proizvoditelnos perces, mert ez ad játszanak a kreativitás emberek, növeli kielégíti alkotások, csökkenti a hiányzások, sérülések, folyékonyság, javítja közötti kapcsolatok a csapat és a hozzáállása a beosztottak a fejét, ami egy kényelmes környezetet .

Head itt alapvetően tájékoztatja alárendeltjei felelősségük, feladataik és meghatározza, hogyan kell azokat megoldani terjesztésével-megrendelések, jóváhagyja tervek mércét és ellenőrzések. Grafikailag ez a két stílus is képviselteti magát a következő Obra zoom.