Vállalkozásának nyeresége - studopediya

értékesítési bevétel

Jövedelem jellemzi a teljes összeget a források, hogy jöjjön a vállalkozás egy bizonyos ideig és adó nélkül lehet használni a fogyasztás és a beruházások. Jövedelem néha adóköteles. Ebben az esetben, adózott van felosztva fogyasztás alapok, befektetési és biztosítási. fogyasztási alap használják fizetni a munkaerő és a személyzet más. fizetést.Profit - egy része a bevétel után fennmaradó visszatérítését valamennyi termelési költségek és a marketing.

Az összeg a nyereség (jövedelem) jelentősen befolyásolja a termelés mennyisége és értéke, a minőség, érték költség, javítása árazás és egyéb tényezők. Viszont hatással van a profit mutatók, mint például a nyereségesség, a szavatoló a cég és a többiek.

A teljes értékű a cég nyeresége (bruttó nyereség) három részből áll:

1) értékesítéséből származó jövedelem termékek - mint a különbség származó bevétel az áruk értékesítése (ÁFA és jövedéki adó) és annak teljes költségét;

2) értékesítéséből származó jövedelem az ingatlanok és egyéb eszközök (a különbség a vételi és eladási árának az eladások és a költségek);

3) a nem-üzemi eredmény, azaz a műveletek, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül az elsődleges tevékenység (bevétel értékpapírokból, részvétel közös vállalkozásokban, ingatlan bérbeadás, fölös mennyisége kapott bírságot fizetett és mások.).

Osztja adóköteles jövedelem, azaz a profit, figyelembe véve számítják rendelkezései adójogszabályokat. Ez a haszon az alapja a nyereség adó. Ez eltér a számviteli eredményt, amely alapján kerül kiszámításra a számviteli adatok.

Nettó nyereség a különbség a bruttó nyereség és a jövedelemadó. Ő továbbra is rendelkezésre áll a vállalat és küldött az alapok a fogyasztás és a felhalmozás. A nettó nyereség a fogyasztási alap költenek az alábbi célokra: fizetés az alkalmazottak utak, díjak, ajándékok, stb A felhalmozási alap, a cég a beruházás finanszírozásában: az akvizíció az új tárgyi eszközök, építés, felújítás, korszerűsítés, részvények megszerzését más cégek, stb

Profit - a többlet bevétel az áruk eladása (szolgáltatások) a felmerült költségeket. Általában az erősítést (PF- profit) definíció szerint a különbség a bruttó árbevétel és a bruttó költségek: PF = TR - TC. Profit egyik általánosító becslések tevékenység a vállalkozások (szervezetek, intézmények).

A természet a felmerült költségek a gazdálkodó release:

1) a számviteli eredmény - a különbség a bruttó jövedelem és explicit (könyvelés) költségeket;

2) gazdasági nyereséget - a különbség a bruttó jövedelem és az összes költség (explicit és implicit);

Ebben a tekintetben a könyv nyereség (valódi pénz) nagyságrendű mindig nagyobb gazdasági eredmény, amely azt mutatja, a gazdasági értelemben az üzletből.

A mérete (nagysága) jövedelem kiadás:

1) negatív nyereség (vagy veszteség helyzet) - olyan helyzetben, amikor teljes költsége meghaladja a bruttó bevétel (TR

2) A normál (vagy nulla) az erősítés - olyan helyzetben, amikor a gazdasági profit zérus. A helyzet tehát megérkezett nulla, nem jelenti unprofitability minden egyes gyártási, de ugyanolyan hatékony show produkció különböző vállalkozások (TR = TC);

3) a pozitív gazdasági profit - olyan helyzetben, amikor a bruttó jövedelem meghaladja az összes költséget (TR> TC);

4) A maximális profit érhető el a kölcsönhatás a külső és belső tényezők a cég. A fő követelmény a profit maximalizálásának - jövedelmezőségének egységnyi kibocsátás. A cég arra törekszik, hogy maximalizálja a különbség a teljes bevételre és költségekre. Előállítása minden további egységnyi kibocsátás mennyiségét növeli az értékét a marginális költség, hanem növeli és az összes bevétel - az értéke határbevétel. Mindaddig, amíg a határbevétel a marginális költség, nyereség általában emelkedik, hogy maximalizálja a határértéket nem érte el, és a cég növelheti a termelési volumen. Miután a marginális költségek magasabbak, mint a határbevétel, teljes profit növekedése lassul, és a termelés növekedése veszteségessé válik. Ezért a profit értéke eléri a maximális kibocsátás ilyen termékek, amelyekben MR = MC.

Normál profit (nulla gazdasági profitot) jelenik meg abban az esetben, ha a teljes bevétel egyenlő összköltség - belső és külső-it. A nagysága ezt a profit függ a vállalkozói készségek a cég tulajdonosa, aki igénybe veszi a fő szabályozott cal megoldások és kockázatokat hordoz a beruházás saját és más emberek pénzét. Ez a nyereség is tekinthető része az implicit költségeket.

Ha a teljes bevétel meghaladja a számított így a költségek, a cég kap nettó gazdasági haszonnal jár. A nettó megtakarítás boríték nyereséget, azt jelenti, hogy a vállalati erőforrások felhasználása hatékonyabb, mint abban az esetben, alternatív felhasználása. Net (gazdasági) haszon - a különbség a bruttó jövedelem (Ön-esből) és a teljes költség, összegével egyenlő a külső és belső a derzhek. A nettó eredmény azt mutatja, milyen hasznos ez a szféra Dey Áramlási sebesség összehasonlítva más lehetőségeket. Ha a nettó eredmény a fájdalom-nullánál, ezen a téren a legjövedelmezőbb; meg kell maradni ebben a szférában-D. Ha a nettó jövedelem kevesebb, mint nulla, az azt jelenti, hogy több vonzó lehetőség és szükség van, hogy elhagyja ezt a területet.Számviteli profit - a különbség a bruttó jövedelem (bevétel) és a külső költségeket. Ha a számviteli profit nagyobb, mint nulla, és a Num-edik nyereség kisebb, mint nulla, ez azt jelenti, hogy a vállalat nettó vesztesége (a Dru-goy visszatérés területén magasabb lenne).

A számítás a gazdasági profit fontos ahhoz, hogy megoldásokat D és tartják a közgazdászok, a számítást a számviteli eredmény használt adózás szempontjából, és végzi a könyvelők. Ahhoz, hogy a nyereség maximalizálása, a cég kell készítenie egy ilyen termelés volumene, ahol a határbevétel megegyezik a marginális költség: MR = MC, ahol MR - jövedelem, amelyek további egységnyi kibocsátás).

A cég kapja a maximális profit, ha az előállítási költség, ezen felül az egység egyenlő lesz a további bevétel származik annak végrehajtását. Profitmaximalizálás (minimalizálva a veszteségeket) elérésekor a kimeneten, ami a lényeg az egyensúly limit bevételi és határköltség. Ez a minta az úgynevezett szabály profitmaximalizálás. A szabály a profitmaximalizálás azt jelenti, hogy a marginális termékek valamennyi termelési tényezők értékét tekintve megegyeznek az árak, illetve, hogy minden erőforrást használ fel, amíg a marginális termék szempontjából a pénz nem lesz egyenértékű az értékét.

A fő módja a növekvő nyereség: a termelés bővítése, és elfog a nagyobb piaci részesedés; kapcsolatos költségek csökkentését a termelés és gazdálkodás az új technológiák bevezetése; csökkentve adóteher beruházás a humán tőke fejlesztése a társaság; keresés az új marketing stratégiák, stb

34. A költségek a vállalkozás.

A termelési költségek - a költségek vállalatok fogyasztásához kapcsolódó források vagy a termelési tényezők (épületek, gépek, nyersanyagok, bérelt munkaerő) abból a célból, a termelés és a profit.

Számos megközelítés meghatározása és osztályozása költségeket. A legismertebb a gazdasági és számviteli megközelítések. Szerint Buch galterskomu megközelítés költségeit - az érték a fordított erőforrások termelési folyó áron való megszerzése vagy betakarított. Co-nyilvánosan gazdasági megközelítés - az az érték, a többi ellátás lehetne elérni a legkedvezőbb az összes lehetséges alternatíva táblák használja ezeket a forrásokat. Az első esetben beszélünk külső (explicit) a termelési költségek, a második - a belső alterna-tive költségek, amelyeket más néven implicit.

Belső költségek (implicit) - alternatív költségét források felhasználásával, melyek a társaság tulajdonában lévő (elmaradt hasznot). Az implicit költségek belső és nem kapcsolódnak a készpénzes fizetések a számlák a cég, és ezért nem tartoznak a számviteli nyilvántartások. Egy példa az a költség, a végeredmény az alapok részvényekbe. Az implicit költségek közötti különbség az osztalék összegének és a lehető legnagyobb bevétel, míg a hitelezési pénzt kamatra.

Explicit és implicit költségek alkotnak szilárd gazdasági költségeket.

Tranzakciós költségek - cserébe con-átruházásával kapcsolatos tulajdonjog. A következő típusú tranzakciós költségek:

1) költségei keresési információk;

2) költségei megtárgyalása és megkötése;

3) mérési költségek;

4) a költségek az egyediség és a tulajdonjogok védelmével;

5) A költségeket az opportunista viselkedés. Opportunista-viselkedik egy úgynevezett egyedi, eltér a szerződés feltételei betartásának profit miatt partnerekkel.

A jelenléte tranzakciós költségek törekszik a társadalom megállapítás mind a technikai és szervezési eszköz csökkenti azokat.

A termelési költségek szerint osztályozzák a rövid távú és hosszú távú időszakokra. Rövid távon - egy ideig túl rövid, a cég képes volt megváltoztatni a termelési kapacitás. Ebben az időszakban az összes erőforrás változatlan marad, és állandó. A hosszú távra - egy ideig elég hosszú, hogy a cég is van ideje, hogy változtassa meg a felhasznált erőforrások mennyiségének, beleértve a változó a mérete a vállalkozás. Ebben az időszakban az összes erőforrás változó. Rövid távon jelent időszak rögzített kapacitás, és a hosszú távra - az időtartam változó kapacitással.

Kiosztani összesen, az átlagos és a költségcsökkentés Nye.

Összes költség (TC) - a szükséges költségeket a termék-CIÓ bizonyos számú termékek.

Átlagos költség (AC) - a költség az egységnyi kibocsátás.

A határköltség (MC) - kapcsolatos költségeket a termelés további termelési egység. Fix költségek nem befolyásolják a határköltség.

A rövid távú, a legfontosabb a felosztás állandó és változó költségek.

Fix költségek (FC) - nem függ a termelés volumene, mindig lesz egy hely, még akkor is, ha a cég gyárt semmit: bérleti díj, levonások épületek értékcsökkenése és berendezések, a biztosítási díjak, bérek felső vezetők, a költségek a közművek, a vállalati biztonság kompenzáció a tilalom hitel Minkowski, stb Fix költségek állandó marad minden szinten a termelés, beleértve a nullát.

A változó költségek (VC) - kapcsolatos megjelenése OBE-Mami (minél több termék, annál több VC): a bérköltség, a nyersanyagok, az üzemanyag, az energia, a szállítás, stb

Általános (bruttó) költségek (TC) - összege állandó és változó költségek a cég: TC = FC + VC, ahol FC - fix költségek; VC - változó költségek.

Hosszú távon, az összes költség változó, a dinamika határozza meg a Jellemzők rum hatása skála. Változás hatása a termelés nagyságrendje lehet pozitív vagy negatív, ráadásul egy ilyen változás nem befolyásolja a hatékonyságot a tényezőkről. A pozitív hatás keletkezik, amikor a növekedés a társaság átlagos termelési költség méretek csökkennek: a magasabb szintű specializáció munkaerő a dolgozók és a menedzsment személyzet; a lehetőségét, hogy a hatékonyabb berendezések; jobb hulladékgazdálkodás révén a termelés-termékek. Mindez hozzájárul, hogy megszerezze a méretgazdaságosságot. A negatív hatás keletkezik, amikor a cég mérete, mint táptalajt költségek emelkedése miatt kezelésének összetett nagyüzemi termelés és helyette megtakarítás keletkezik kár vagy veszteség. A különbség a termelési mennyiség, ahol a kipufogógáz a buff, és az összeget a termelés hatályba lépő negatív hatással lehet elég jelentős. Ezért van egy időszak, amely alatt az átlagos hosszú távú költségeinek változatlan marad.

Általában a legkisebb költség - feltétele, hogy a költségeket minimalizálni az esetben, ha az utolsó rubel költöttek az egyes erőforrás adja ugyanazt a hatást, az azonos marginális termék. Ez a szabály biztosítja az egyensúlyi helyzet a termelőtől.