ünnep fogalma és fő típusai - studopediya

Fesztiválok születtek régen. A fesztivál, sőt - ez egy ünnep. Holiday - az egyik módja az önkifejezésnek. Ezért van az, hogy visszatér a jól szervezett farsangi vagy más szórakoztató események, szinte nem érzem teljesen érthető fizikai fáradtság, hanem éppen ellenkezőleg, úgy érzi, soha nem látott belső növekedés, különösen a lelki teljességet. Ennek az az oka, hogy az emberi állapot önkifejezés az ünnepe - ez az a visszatérítő erő, de ugyanakkor az ünnep feltölti energiával a jövő eredményeit. Így a mechanizmus valódi kreativitás.Ma tanúi vagyunk egy minőségileg új fejlődési szakaszában a kultúra és a szabadidő. Helyett a „kulturális és oktatási munka” eljött a kulturális és szabadidős tevékenységek, az ötlet jellemző a fejlődő szabad idő mező folyamatok: a demokratikus módszereket és eszközöket, szervezése tömeges akciók, alternatív irányítási döntések, a pluralizmus, a vita a felmerülő kérdések, az élet és a közvetlen részvétel a lakosság végrehajtásában kulturális projekteket és programokat.

A koncepció egy ünnep jár valami örömteli, vidám, gondtalan, ingyen. Ez a felfogás a szó jellemző résztvevők az ünnepség, valamint a szervezőknek. De kétségtelen, a szabadság - a fogalom komplex és integrált, amely azt feltételezi, különböző formákban, lehetőségek, célok, célkitűzések és szervezeti ünnep.

A „szabadság” fejezi megszüntetése, a szabadság a mindennapi munkák, párosulva örömmel és boldogsággal. A legtöbb esetben - van olyan ünnepe a szabad idő, amikor valami Megjegyezzük, például egy adott esemény, amely ki kell vonni az áramlás egyéb eseményeket. Ünnepeld mindig valami szerint néphagyomány az ünneplés nem lehet ok nélkül.

Következő jellemzője a fesztivál - a kommunikáció. AI Mazaev meghatározza az ünnep a következő: „Az ünnep a kötvények a közösség összeköti az embereket, létrehoz egyfajta szabadság és közösség. Nyaralás az emberek több, mint bárhol máshol, úgy érzi, különösen érzéki anyagi egységét és a közösség. "

Elválaszthatatlan jellemzője a fesztivál ünnepe. Azonban nem laza a lakoma lehet hivatkozni az ünnep, erre szüksége van egy oka.

A hatékonyság a nyaralás miatt összekapcsolásra vonatkozó funkciók: ideológiai, kommunikatív, rekreációs, kreatív, hedonista, és mások, akik aktívan nyilvánvaló a művészi és pedagógiai interakció a gyermekek és a felnőttek; kiválasztása sem őket, mint a domináns elpusztítja a integritását a hatása ennek a jelenségnek.

fesztivál résztvevői a felnőttek és gyermekek, akik teljesítik az elemek a rituális és ünnepi játék fellépés együttműködési mód iránti igény kielégítésére a kommunikáció, ésszerű intimitás beosztott viszony. Az ilyen kapcsolatok egy párt hajtja végre a feladatokat igényeinek kielégítésére a résztvevők a kollektív kapcsolatokat. Tehát, a játék a szabadság - a hatóanyag önelégültség a gyermekek és a cselekvés szükségességét. Részt vett az ünnepségen gyermekek mutatnak fi; található, az új a régi, az új, a régi; Ők egy jó furcsa ötlet, de azt is tudjuk, hogyan kell frissíteni az ötlet.

Szinte minden naptári ünnep - saját témája, amely tükrözi a történelem, a nép, az ország és a világ. Holiday - majd az ünnep, amikor vonzotta a résztvevőket, hogy a kreatív interakciót és fejleszti bennük a vágy és képesség, hogy kommunikálni informálisan, hogy hozzon létre művészi képeket.

Művészi és pedagógiai jelentőségét az ünnep és rendezvény jellemzi eléggé specifikus, közel a gyermekek és felnőttek közös funkciók, mint például:

teljesen önkéntes részvétel és megfelel minden kötelező és feltételes szabályok szabadidős tevékenységek a nyaralás;

szabad választás a gyerekek a különböző tárgyak, szerepek, pozíciók és viselkedését ünnepi tevékenység;

Kialakulásának és fejlődésének bármilyen ünnep, mint a szellemi ember, hogy kapcsolatban nem kisebb mértékben, és elégedetten egy személy kell, mint például a játék. Nyaralás és ott játszani, hogy szükség van egy bizonyos ideig az emberi fejlődés, és ez közvetlenül kapcsolódik a céljai oktatása az egész ember. Így az ünnep és a játék - fontos összetevői a tevékenység a tizenévesek, gyakorlati módszereket mutat be kell szilárd tudományos és pedagógiai alapon. Fontos az új megközelítés alapja a tudományos módszertan, amely magában foglalja a mély ideológiai és elméleti tartalom, komoly filozófiai általánosítás, teljes és pontos képet ad a modern valóság és tudományos alapú előrejelzése a jövőben.Változatos tevékenységek szemben a gyermek a folyamat előkészítése és lefolytatása a fesztivál, kreatív, oktatási, játék, közösség, stb Ahhoz, hogy valóban befolyásolja a gyermek fejlődését, a dinamika az ő képességeit, meg kell felelnie bizonyos jellemzőit. Igény-motivációs szféra személyiség alakul ki, amikor egyrészt összeköti tevékenységek vezető életkorral kapcsolatos trendek, kijelzők egyre személy a zóna „a tényleges fejlődés” a zónában „közeli fejlesztés”; másrészt nyilvánul tudatos cél-beállítás csatlakoztatva forgatónyomatékot leküzdésében magát; és harmadszor, ha annak hatása nemcsak a kezdeti időszakban a műveletek, hanem kiterjed az egész folyamat.

A hatékonyság a nyaralás miatt összekapcsolásra vonatkozó funkciók: ideológiai, kommunikatív, rekreációs, kreatív, hedonista, és mások, akik aktívan nyilvánvaló a művészi és pedagógiai interakció a gyermekek és a felnőttek; kiválasztása sem őket, mint a domináns elpusztítja a integritását a hatása ennek a jelenségnek. Így pedagógiailag hasznos szervezni Ünnepek holisztikus hatása a morális fejlődés a kamasz. Sőt, a tartomány Ünnepek feladatok meglehetősen széles: figyelembe véve az eltérő pedagógiai munka, az iskola, a tevékenységek kiegészítő oktatási intézmények, gyermek klub, parkok, művészeti központok, amely létrehoz egy bizonyos oktatási rendszer a gyermekek ünnep.

Megadhatja a következő típusú események:

1. Vallási ünnepek.

Ortodox ünnepek nyúlnak vissza, amikor is az Ószövetség. Ők csatlakoznak nyaralás, kapta rajt az újszövetségi időkben. Mindegyikük elkötelezett a megemlékezés a legfontosabb esemény az életében Jézus Krisztus és az Isten Anyja és a memória a szentek. A leghíresebb vallási ünnepek közé hazánkban Húsvét, Karácsony.

2. pogány ünnepek.

Annak ellenére, hogy több mint ezer éve hazánkban, az államvallás a kereszténység a pogány ünnepek mindig nagyon népszerű. A naptár a legteljesebb formában fejezzük ki semmilyen hagyomány, hogy gyűjti a legfontosabb dolog az, hogy minden nemzetnek ismeri idő és az örökkévalóság. A legnépszerűbb pogány ünnep Magyarországon - palacsinta.

3. Egyéni szabadság.

Ezek az ünnepek tartanak keretében egy család. Ez magában foglalhatja a szabadság, mint esküvő, házassági évforduló, születésnap, évfordulók.

4. Vállalati események.

5. Gyermek felek.

Több elfogadható osztályozási elv tömeges szabadság, a szerinti besorolás ünnepi helyzet, hiszen ez áll a különböző jellemzőket, határozza meg a fő tömege üdülőkomplexum jellemzői.

A legjelentősebb közülük - a társadalmi jelentőségét és méretét ünnepi események - a fő esemény a besorolás. Nagyságrendje azonban az ünnepi esemény önmagában nem hoz létre közérdekű, valamint nem hoz létre egy ünnepi helyzetet.

A skála ünnepelt események és ünneplő közösség a komplex ad nekünk a leguniverzálisabb elve a besorolás a nyaralás.

Ezt az elvet, hogy azonosítani lehet három fő csoportját események hazánkban.

Az első csoport, ez munkaszüneti nap, megfelelnek a legambiciózusabb, nagy eseményeket.

A második csoport - a helyi fesztiválok okozott esemény jelentőségét az egyes ünneplő közösség.

Ez a legaktívabb, változatos réteg szabadság. Ez magában foglalja ünnepségek szakmák és a szabadság a különböző korcsoportokban, és bizonyos ünnepek magyar városok és falvak, a munkaerő-csoportok, oktatási intézmények, és még sokan mások - minden esetben meghatározza a skála a skála az események ünnepelte közösség.

A harmadik csoport ünnepek: személyiség által okozott esemény jelentőségét az egyén, a család, emberek csoportja.

Személyes ünnep gyakran jár formájában a szertartás, hogy kötelező személyre szabott.

Ez a három fajta szabadság, „... nem ad kimerítő osztályozására, és csak legfontosabb az, hogy ez”. Az egyes típusú lehetséges nagyszámú átmeneteket, különösen a tartalom és a közösség típusa.

Ezen túlmenően, a szabadság határán rendkívül mozgékony, így minden ünneplő közösség válni fényes, ünnepi látvány a többi emberek tömege teszi őt hasonló érzelmek és tulajdonít az ünnep.

Az evolúció a psziché, sok tekintetben köteles ünnepségek, hogy együtt a történelem az emberi civilizáció. Különleges érzelmi hatása az események a személy kötelesek vagyunk rituálék és attribútumok: a szabadság, és legfőképpen, a tűz. Tér lényege a tűz mögött az a elválaszthatatlan a villámlás, csillagok, fény - a napot. Nem véletlen, és a megjelenése, mint nélkülözhetetlen tulajdonság különösen fontos a szabadság, mint egy modern tűzijáték.

Az ünneplés a szertartások kötve ezek ránk a mélyben a szabadság, mint Kolyada, karácsony, Shrovetide. Bár, persze, ma van egy ünnep lehetőséget sokkal több, mint ez volt a mi őseink.

A fesztivál eredetileg alakult, az Egyesült Királyságban az elején a 18. században. Francia fesztivál (fesztivál) fordítja fesztivál, a latin festivus - vidám, ünnepi. A 20. században. elterjedése nemzetközi fesztiváloknak.

Zenei fesztiválok ez a sorozat a koncertek és előadások egyesül a közös név, egy programot, és kiterjed egy különösen ünnepi hangulatot. Zenei fesztiválok hossza változó (néhány naptól néhány hónapig) és tartalmát.

Zenei fesztivál szentelt a zene. Tehát nyilvános zenei előadások, beszélgetések, készségek demonstrációs fokozatosan kezdett, hogy bekerüljenek a hagyomány. Fokozatosan, az éves ülésén a zenészek és a közönség megszerezte a jelenlegi szervezeti forma, akkor vált ismertté, fesztiválokon. Ha van egy versenyképes időt -, akkor ez egy zenei fesztivál a versenyt.

Minden országnak megvannak a maga formái, például fesztiválok, de egy cél: hogy népszerűsítse a zene, a közvélemény, hogy miért van szükség, hogyan fontos annak fejlődését. Így a társadalom aktív támogatója a fejlesztési zenekultúra jobban az következik, hogy a kormány és az üzleti figyelmet rájuk, hogy biztosítsa a fejlesztési zene.

Az egyik legfontosabb feladat zenei fesztiválok - lobbizás zenei kultúra és a művészet. Nem kevésbé fontos feladata - előmozdítása a különböző zenei műfajok, a fiatalok számára vonzóvá, a kiválasztás fiatal tehetséges előadók.