Termékek és szolgáltatások eredményeként a termelés - studopediya

Nem kevesebb vita és egyéb fogalmak a modern mikroökonómia. Kezdjük értékelje a jól ismert fogalom a „termelés” és a „fogyasztás”. A közgazdasági tankönyvek írva: „Termelés - az alkotás folyamatát az anyagi és szellemi élet értékeit szükséges létezését és fejlődését az emberi társadalom.” [14] Meghatározásában a „termelés” a termelés határán nem csak az anyagi javak, hanem a szellemi javakat, amely lehetővé teszi, hogy az összes tevékenység a termelés, kizárja annak lehetőségét, hogy külön produktív munkaerő terméketlen, az ipari felhasználás (szükséges eleme a termelési folyamat) a nem termelő (személyes ) fogyasztása a termelési eszközök áruk, a cél az emberi tevékenység (fogyasztás, jólét) az eszközöket, hogy elérjék a termelés. Az SNA-93 kiterjesztette határait termelés felvételét bármilyen jövedelemszerző tevékenység a tulajdonos (a tulajdonos még él a saját otthon, a termelés, mert ez biztosítja a feltételes jövedelem nyerhető bérlakások).De a SNA definíció ezen ellentmondásos, mivel azt eltolta a határokat a termelési és munkaerő eltűnt közötti határ nem produktív fogyasztás és termelés az áruk, és minden bevételnövelő tevékenységek. Alig jelent meg, a termék előállításához. Lovaglás ezt az ellentmondást (paradox), és benne volt a határait a termelés nem explicit munkaerő. és a személyes fogyasztás (a tulajdonos él a saját otthonában). Ellentmondás feloldására, véleményünk szerint, meg kell egyértelműen elválasszák a munkát a két típus (produktív és improduktív munka), de ebben a szakaszban a termelés a termelő vagyon a nemzet jellegű (azaz, az élelmiszer, a dolgok), és nem termelik (definíció szerint).Adam Smith írta: „Ha egy gazdag ember nanimaetrabochih - ez lesz gazdagabb, foglalkoztat alkalmazottak - elszegényedett. Császár minden tisztjei és az egész hadsereg és a haditengerészet improduktív dolgozók. Ők szolgái és karbantartott rovására munkaerő a lakosság. Az azonos osztályú kell minősíteni néhány igen komoly és fontos, és néhány igen frivol szakmák (papok, ügyvédek, orvosok, írók, színészek, bohócok, zenészek, operaénekesek, táncosok, stb.) „[1 , s.357-358].

Minden szervezeti egységek vannak csoportosítva ágazatokban, amelyek úgynevezett lakosok az ország (szemben a nem-rezidensek. Azaz minden más tantárgyak csoportos „Rest of the World”, a hagyományos szektor). Minden szektorban biztosít egy sor szabványos számlák, nyilvántartások, amelyek leírják a különböző aspektusait a gazdasági folyamat, a kapcsolat más ágazatokra és a többi mirom.Rezidenty strany- intézményi egységek, amelyek kapcsolódnak a gazdasági területe az ország gazdasági érdeke legalább egy év.

Annak megállapítására, a nemzeti vagyon révén egy ilyen egyetértés a határok a gazdasági területén nem egyezik a természetes mennyiségét az ország vagyonát, amely előfeltétele a termelés és a fogyasztás az országban, hogy értékelési és előirányzat tulajdonosi jövedelem.

Ezen túlmenően, az értékelést a nemzeti tőke (vagy „belső” vagy a „nemzeti gazdaság”) semmi köze az értékelést a gyártott termék. mint a termelési tényezőként szerepel a nemzeti vagyon természetben valós mérés (pillanatnyi mérési értékeit eszközök), de nem a nettó beruházási költség, amely eltér a valódi értéket kiegyensúlyozza a mennyiségű extra pénzügyi eszközök. Több összhangban a nemzeti érdekeket a koncepció a végső nemzeti termék (CNR), amely még nem alkalmazzák a nemzeti számviteli az SNA. Az elsődleges intézkedés a termelékenység tartják, ami által meghatározott mennyiségének egy foglalkoztatottra jutó GDP (fő).