Szociológia mint tudomány - studopediya

Gyakorlatilag az összes szociológiai kutatások cég szolgálja a speciális formája - a civil társadalom (utal, hogy a tárgy). A civil társadalom - a gyűjtés egy bizonyos módon, történelmi életformák együtt, a humán és a csoport értékeit és érdekeit, hogy irányítani az embereket és minden ember az ő köz- és magánéletben.A civil társadalom:

- Állam és az állami szervezetek egyenlő jogokat és viseli a kölcsönös felelősséget a tetteikért;

- magánélet külön a köz- és eltávolítjuk állami ellenőrzés alá;

- egyéni jogok és szabadságok garantált és a törvény által védett;

- Kormány folyamatosan nő;

- Az összes érintett fél érdekeit vannak állandó a tárgyalások.

A téma számos fontos jellemzői:

Harmadik. Szociológia vizsgálja a lényege a politikai folyamatok és események kapcsolódnak a demokrácia fejlődéséhez, a probléma a teljesítmény, a választói részvétel a menedzsment az állami szervezetek;Negyedik. Szociológia tanulmányok a lelki élet és a társadalom tárgya szociológiai kutatások a problémák az oktatás, a kultúra, a tudomány, az irodalom, a művészet, a vallás, az erkölcs, a jog.

A törvény értelmében a szociológia általában érteni, a belső lényegi kapcsolatot (vagy arányát) a jelenségek és folyamatok felelősek azok fejlődését, és rendelkezik a szükséges fedezet, a szükségesség és az ismételhetőség megfelelő körülmények között.

Szociológiai törvények merülnek, nyilvánul és valósul csak eredményeként tömeges gyakorlat és tevékenysége révén az emberek.

3) szerkezete szociológiai ismeretek. Elméleti és alkalmazott szociológia.

4) Szociológia Jellemzők

A változatosság a szociológia kapcsolatokat a társadalom életében, a szociális célú meghatározása, mindenekelőtt a funkciókat hajt végre.

Nagy jelentősége van a társadalom életében a használata a szociológiai kutatás tervezés (funkció) fejlesztés különböző szférák közéletben. Ideológiai és a nevelésben betöltött szociológia abban nyilvánul meg, hogy a társadalomtudósok tanulmányozzák a spirituális világ társadalomban.

Diagnózis az állam a társadalom, a tanulmány a problémák, mivel fejleszti - ez az egyik legfontosabb feladat a szociológia. A szociológiai komponens jelen van nemcsak a munkájában szociológusok szakemberek, hanem sok más modern szakma.