Politika, mint társadalmi jelenség - studopediya

2. Az alanyok politikát. Politika és egyéb társadalmi jelenségek.

1. A politika az egyik legfontosabb területei az emberi tevékenység. Ez része minden ember életében elég korán. Az ember nem lehet érdekelt a politika, de a politika azonban érdekli őket. A sors az ember, az ő jólétét, eredményesség minden, és minden mindig kapcsolódik a politikához.Policy - komplex társadalmi jelenség. A koncepció a politika nem könnyű meghatározni, hogyan osztja és politikai kapcsolatok összessége társadalmi viszonyokat. A görög szó „politika” olyan hosszú volt, és érdekes története van. Az ókori görög „polis” (városállam) politika nevezték állam és a közügyekben. Ez a szó etimológiája is. A tudományos forradalom, a „politika” által bevezetett Arisztotelész. Definíciója szerint a politika - ez egy civilizált formája a kommunikáció, az emberek a mindennapi életben az egymással annak érdekében, hogy a legfőbb jó az egyes és az összes. Politika, Arisztotelész szerint az egyetlen módja annak, hogy e cél elérése érdekében.

Jelenleg számos értelmezési és meghatározásokat a politika, ami annak köszönhető, hogy a sokoldalú jelenség, a gazdag tartalma és a különböző állami funkciók és összetettségét tudás. Mi néhányat említsünk a leggyakoribb megközelítés megértéséhez a lényege a politika és annak meghatározását.

3. A leghagyományosabb, ősi meghatározása politika - az állam. Policy tudomány a kormány. Irányelvek - a jelenség gyökerezik a tevékenységét az állam. Policy - ez minden, ami kapcsolódik az állam ügyeit. Policy - adminisztrációs és kezelése az állami ügyek. Politika - közügyekben való részvétel (Lenin). Emlékezzünk, hogy az ókori Görögországban, ez volt az állam és a közügyek hívják politika. Megjegyezzük, hogy a másik viszont, az állam nem csak eszköz a politika, nem csak megteremti a politikai, hanem maga is politikai befolyás. Végéig a XIX. politika hagyományosan tekinthető doktrína az állam. „Kormány és politika” - ezt a kifejezést, és a ma is használatos modern politológiai a „politika” fogalmak helyettesítheti.

4. irányelvek - a tevékenységi kör és az interakció egyes szociális intézmények és struktúrák, amelyek meghatározzák a kapcsolatot az állami polgárok. Végrehajtása érdekében alapvető érdekeit és igényeit a különböző emberek részéről, amelyek már tárgyalt, valamint az állam olyan állami intézmények, mint a párt és a különböző társadalmi formációk. Ezek az állami intézmények a hordozói a politika és szférában politikai.

5. meghatározása politika révén a funkcióját és célját. Irányelvek - egy hatékony eszköz a társadalom jobbá tételére. Szükség van egy politikát hajtja meg kell oldani létfontosságú a társadalom nagyobb probléma. politikai funkció meglehetősen változatos. Irányelvek - a rendszeres és célzott hatást gyakorol a társadalomra annak megőrzésére és optimális működését. Ezt úgy érjük el különböző eszközökkel, többek között előkészítése, elfogadása és végrehajtása kötelező erejű határozatokat az egész társadalom. Policy - az a képesség, hogy elérjék a szabályozási funkciókat az emberek között annak érdekében, hogy együtt élnek (Platón), a vezetés a társadalom a törekvés a közjó.

7. politika - mint a tudomány és a művészet. Irányelvek - egy elmélet, hogy tanulmányozza a megfelelő szférában. Arisztotelész meghatározza a politika, mint az első, a tudományok, a tudomány irányító összes többi tudomány, mert vezérli az összes többi emberi tevékenység. Valós, objektív politika mindig az eredmény a fáradságos időigényes munka a politikusok, a kutatóközpontok és tudományos intézetek következtében a kollektív elme sok ember és szervezet. A politika nem csupán a tudás, hanem a művészet, kivitelezés. Politika - a művészet irányító emberek (Socrates). Ebben a szakmában, és a képességét, a politikai manőverezés és a kompromisszum, a képesség, hogy megnyerje a tömegek, a képesség, hogy megfelelően reagáljon a gyorsan változó helyzet, hogy előre során a politikai események. Egy jól ismert a politikatudomány professzora lehet egy rossz politikus. Egy igazi politikus képesnek kell lennie arra, hogy idővel „a torok saját dal, a” látni „ami átmenetileg zárva” (Majakovszkij), „egy politikai értelemben” (Vladimir Lenin), „egy illat, mint egy kutya, és a szem - mint egy sas „(szó a dalt).értelmezése a tartalom a politika már úgy nem merítik ki a sokszínű definíciókat, jóllehet ami a legfontosabb közülük. Policy az eredménye egy végtelen tételek nem fedi le az elméletileg kiemelni egy fontos. Összegezve a különböző definíciókat lehet meghatározni, mint politika.

Policy - rendkívül dinamikus, komplex, nagy teljesítményű közéletben, amely révén után ellentétes kollektív érdekek a különböző közösségek emberek termelt érvényű valamennyi általános célokra, feladatok, döntések, szabályokat és eljárásokat, és van egy mozgósítás (ha szükséges -, majd kényszerített) általános erőforrások közös célok az életben.

Diversity fontos társadalmi jelenség, mint a politika, és magában foglalja az elosztása a megfontolás és más, speciális területeken a politikai tevékenység. Például csak a területén gazdaságpolitikai tartalmaz olyan komponenseket, mint: tudományos és technológiai politika, pénzügyi és hitelezési, szokások, a strukturális, mezőgazdasági beruházás, a külkereskedelem, és mások.

Politika hatékony eszköz a rendszeres és célzott hatást gyakorol a társadalomra céljára annak megőrzését és működése többszörös szerepe. Köztük:

- integráció különböző szférák közéletben, integritásának biztosítása és a stabilitás a társadalom

- menedzsment és az adminisztráció politikai és társadalmi folyamatok az érdekeit a legbefolyásosabb a népesség és (vagy) a társadalom egészének;

- szocializáció az egyén bevonása az összetett világban PR;

- folyamatosságának biztosítása és a társadalom megújulása és az egyén.

Prominens alá a politikai élet egy nemzet. Ők biztosan vegyes zsák, de kombinálva azt tényezők járulnak hozzá az élet a nemzet egységének a nemzeti érdek, amely meghatározza a helyét a politikai életben. Így bizonyos történelmi pillanatokban a nemzeti érdekek elsőbbséget élveznek minden más, és azok lebecsülése vezethet destabilizáció a társadalom és a politikai válság.

Végül, a téma a politika és az egyéni működhet. Természetesen a való részvételének mértékét az egyének politika nem ugyanaz. Weber osztozik minden egyes résztvevő a politikai folyamat a politikusok „alkalmából” (ami a többiek, amikor elhagyjuk a szavazólapon, tapsol vagy tiltakozásul a találkozón, és részt vesznek más politikai tevékenységek), a döntéshozók „együtt” (akik aktívan részt a politikai életben, ez egy „támogató csoport” választották az irányító szervek a politikai pártok és mozgalmak, stb) és a politikai döntéshozók, „hivatása” (amelyekre a politika fő szakmai, szakma, az élet választás). Tévedés azt hinni, hogy a téma csak a szakemberek szolgálhat politikát. A siker vagy kudarc a politikai vonal végső soron attól függ, hogy mennyi a dialektikus helyzetét az egyének, amikor azok hozzá képest.

Azonban meg kell jegyezni, hogy a politika nem egy passzív következménye a gazdaság. Politikai tevékenység, amely abból adódott alapján a gazdasági fejlődés, a magas fokú autonómiát. Csak egy tudatos politika használatának gazdasági törvények, a megfelelő számviteli vezető trendek a társadalmi fejlődés lesz pozitív hatással van a gazdaságra.

Ez jellemzi rendkívül összetett a kapcsolat a politika és az erkölcs. Azok eltérhetnek mint egy egység két társadalmi jelenségek és ellentmondások a politikák és az életszínvonal. Történelmi tapasztalat, hogy, mint általában, az erkölcs támogatta ellenfél politikák értékelésére politikai nézetek, fogalmak és intézkedések alapján az emberek viselkedése a politikai szférában. Ma, a morális értékelése alapján politika - korreláló azt az egyetemes értékek, elvek és erkölcsi normák.

Terhelt mindennapi gondokat és terheket az élet, az emberek általában nem veszik észre, hogy a jólét és az életminőség függ stabil politikát. A politikában lehetetlen működtetni próbálgatással. Egy rendszeres vizsgálat a politika foglalkozik speciális politológia - politikai tudomány. Politológia segít szakemberek, hogy a politikusok és közéleti felelős megközelítése az adminisztráció a kormány, és a polgárok, hogy megértsék, hogy a nagy politikai aktivitás alapján a magas szintű politikai tudás és a kultúra.