Miért csavarja a felső paradicsomlevelekből (paradicsom), a helyszínen a kertben, ház és a szobanövények

Minden azt mutatja, a paradicsom növényeket üvegházba „zhiruyut” a feleslegben nitrogén műtrágyák a talajban.

Paradicsom ebben az esetben kiutasítja a nagy zöld tömeget, de nem hajlamosak szülni, mert nem érzik a veszélyt, hogy az életét. Ez van kialakítva nagyon gyenge virág ecsettel egy kis virág.A kiegyensúlyozott étrend a paradicsom és a helyzet orvoslására ebben az esetben segít termékenyítő ásványi műtrágyák, amelyek közé tartozik a foszfor, kálium, cink, bór és egyéb nyomelemek.

Ebből a célból, ideális szuperfoszfát (3 evőkanál. Kanalak feloldunk 10 liter vízzel és 1 liter takarmány egy bokor alatt).

De ez a legjobb használt topdresszingként infúzió kőrisfa, ez tartalmazza az összes elemet a hatalom, továbbá a nitrogén.

Kanyargó a felső levelek előfordulhat egyéb okokból:

  • Egy magas hőmérsékletű üvegházban (több, mint + 35 ° C). Ebben az esetben a csúcsi levelek göndör vacsora és az éjszakai vagy reggel levéllemezen csökken. Meg kell szellőztetni a üvegházhatású gyakrabban és pritenyat tető nem szőtt (span-kötést, lutrasil, agril és mások).
  • A nagy különbség a nappal és az éjszaka a hőmérséklet. Ebben az esetben, az éjszaka zárva üvegházak, és a nap nyitva a jó szellőzés.
  • A gyakori, de sekély öntözés növények. Sokkal jobb, hogy a víz a paradicsom ritkábban, de bőséges.
  • A késő eltávolítása nagyszámú laterals benőtt és bőséges termés a levelek, mint egy egyensúlytalanság a talaj egy részét a növény, gyökerei. Pinch szüksége van, amikor mostoha hossza legfeljebb 5-7 cm. A hét megengedhető, hogy csökkentsék a növény 2-3 leveles.
  • A vereségtől vírusok és kártevők. Növények fertőzött a vírussal nem lehet fertőtleníteni. Gyümölcs ezekből a növényekből lehet használni élelmiszer, de a magok nem gyűjt.
  • Deformálja a fiatal levelek levéltetvek és liszteske. Ebben az esetben, azonnal a növények kezelésére egy alábbi inszekticidet (Agrolan, aktellik et al.).


Előállítása fly öltözködés
2 liter fahamu öntsünk forró vízzel, és alaposan keverjük össze. Az oldatot feltöltjük a 10 liter víz és betölt napon, hogy minden elem teljesen fel nem oldódik. A folyékony takarmányozás figyelembe 1 liter infúziós hígítani 9 liter vizet melegítünk a nap, és készül a gyökere minden növény 1 liter.

Az alábbiakban a többi bejegyzés témája „ház és kert - saját kezűleg”

Az üvegházhatást okozó paradicsom váltak csavart levelek a tetején. Ezután a szár azok normális, de szerzett egy kis lila árnyalat. Mi a baj?

Az oka annak, hogy a paradicsom levelei üvegházi kezdett a szél le, sokat. Ez a funkció lehet osztályozni, hiány vagy a felesleges nedvességet, az eredmény a magas hőmérséklet vagy expozíció kártevők (whiteflies, az atkák, levéltetvek) vagy vírus (finom levelű paradicsom vagy bacteriosis). A levelek néha még el is sodort a helytelen pasynkovaniya. De ha ugyanabban az időben ők is szerzett egy lila, akkor nagy valószínűséggel, a talaj foszfor hiány. Takarmány a paradicsom műtrágya tartalmaz foszfort.
TIPP: A maximális öltözködés sikeres volt, készítsen különleges megoldás: 1 evőkanál. szuperfoszfát öntsünk 1 evőkanál. forrásban lévő vízben, hagyjuk állni 12 óra után oldódik egy vödör vízben és öntsük a növény a gyökér, fogyasztása 0,5 liter növény.

A levelek színe sárgára. Minden próbáltam csinálni, ami nem segít.