Mesterségek az iskola

Kedden, a lányom jött haza az iskolából, amelynek feladata -, hogy a saját kezében egy könyvet-baba (a feladat az őket körülvevő világot, ők nyomtatás). Meghatározva a héten, azaz jövő kedden kell átadni. Első hosszú, hogy döntsön, hogy ugyanazt a munkát - a probléma az volt - egy kicsit, akkor jön ki a saját, és tudjuk venni valamit ismertek. Úgy döntöttünk, hogy a könyv B. Zakhoder „Kit és macska”.Mi történt megmondja lépésről lépésre, és a közepén, hogy egy mester osztály a fedél notebook / könyvek és más, hozzájuk hasonló (én daaavno ígért minden kéz nem érte el, de itt van egy ok). Azoknak, nem emlékszem, meg kell nézni, hogy valaki velem az utóbbi időben, a könyv varrott kopt Binding (aka manuális változat könyvkötészet), MK rajta van valahol a folyóirat volt, vagy a közösségben rukodelochek.

Először is, hoztam létre egy elrendezést a Photoshop, a nyomtatási szöveget és a képeket világosszürke betűtípust, mert teljesen manuálisan lánya ILYEN szöveg mennyisége nem lett írva, és ez nem pontosan.

Ő tovább körvonalait szöveg és az illusztrációk:

Mesterségek az iskola

Mesterségek az iskola

Mesterségek az iskola

Mesterségek az iskola

Ma, amikor befejezte az írást, elkezdtük létrehozni egy könyv, ne felejtsük el, hogy ki is nyomtathatja további illusztrációk.

Mi szükség van egy szál írisz, tű nagy „cigány”, árral és egy ollót.

Mesterségek az iskola

Kezdeni - félbehajtva, mindhárom lemez gondosan proglazhivaya redők.

Mesterségek az iskola

Ezt követően, hogy egy másik tiszta papírlapot, félbehajtva, beindították, felkapott egy vonalzó és a ceruza. Visszavonultunk mindkét szélét 3 cm és elhelyezni minden 2,5 címkék - Összesen 7 tag.

Mesterségek az iskola

Miután ezt a papírt a címkék mi következetesen fektetett mindhárom lap szöveggel és áttört a belsejében a furat jelek a csaló.

Mesterségek az iskola

Aztán fel a téma egy tűt (finom, normál varrócérna jobb, ha nem, hogy - ezek a papír elszakadhat, ha meghúzzák), 3 mért ki a hossza az oldalán, hogy varrni, plusz egy kicsit. És elkezdtek varrni.

Mesterségek az iskola

Csak hogy egy tűt első lyukba - leánya varrt, én irányítani a folyamatot, és megmondja, hogy milyen egy lyuk a tűt.

Mesterségek az iskola

Amikor varrt mindhárom „notebook” (szleng „össze a lapok tűzés”), a lányom nagyon meglepődött, és azt mondta, „hogyan, már mindent. "

Mesterségek az iskola

Nem nincs második, rettenetesen zavaró „segítők”

Mesterségek az iskola

Ennek eredményeként, miután a kérelmet mosoly volt, hogy két tucat személyzet, amely több-kevesebb sikerrel - az egyik

Mesterségek az iskola

Itt látható a „blokk” - a belső része a könyvet, miután a térhálósító.

Mesterségek az iskola

A fennmaradó farok, akkor mutatják sok hasznát, de most, csak hogy megmutassa, hogy néz ki, ez a könyv van varrva belül.

Ez a „notebook”.

Mesterségek az iskola

És ez a „notebook” - hiányosságok, akkor nem kell csinálni, aztán nem lesz látható.

Mesterségek az iskola

Mivel a blokk van varrva, folytassa létre a fedelet. Nos, és ennek megfelelően továbbra is részletes MK.

Válasszon a mi lesz a fedelet. Volt bumvinil (például speciális papír, akkor google), vehet nehéz papír, akkor is eltarthat vastag tapéta, szövet - amit a szíved vágyait, és mi elég tapasztalat - könnyebb kezdeni a szokásos vastag papír (180 g / m2 ).

Karton vágott 2 azonos alkatrészek, így a fedél volt 1-2 mm-rel nagyobb, mint a beltéri egységet a felső, alsó és az egyik oldalán (tábla sűrűsége attól függ, kívánságát nem kevesebb, mint 300 g / m2 pontosan, ha szükséges egyenes folyamatos burkolat - 600-700 csak akkor van szükség, ha ez nem egy sört dobozban - neki nem emlékszem a számokat, de ez csak egy sűrűség).

A harmadik rész kell lennie magassága azonos az első két, és annak szélessége - a vastagsága a legbelső rész plusz 1-3 mm (attól függően, hogy milyen vastag belső részén, ha 5 mm, a középső, fedél - 6 mm-es, amikor a vastagsága 5 cm - a középső fedelet és 5,5 cm megy jól).

Spread a karton a „szövet” (ne feledjük, hogy én bumvinil ha van egy másik anyag a burkolat, csak szem előtt tartani ebben a kérdésben), vágja le a felesleges részt a „szövet”, hogy a felek mindegyike volt szegély 12 cm. És ne felejtsük el, hogy egy 1-3 mm-es rést a középső és oldalsó karton.

Mesterségek az iskola

Pontosabban Photoshop célba, könnyebb volt megmagyarázni.

Mesterségek az iskola

Először is bővíteni körül a karton, hogy a felső és az alsó volt azonos távolságra (néhány mm szerepet nem játszik). Ütemezett elképzelni ezt a pontot, akkor távolítsa el a karton és felhívni a zöld vonal egy vonalzóval. Fontos, hogy a zöld vonal lapos volt, párhuzamos felső és alsó, különben mindent ferde lesz.Ezután kiszámítjuk a közepén a „szövet”, és tart egy piros vonal - ez legyen merőleges a zöld.

Erre piros vonal azonnal jobban középső karton ragasztó (ha szűk - a szem, ha széles - megtalálja a félidejében és egyesítik a felső és az alsó a piros vonal).

Következő lesz a legnehezebb, milyen zavaró lehet, ezért azt ajánlom - tesz karton - csak azokat, a címke és a nagyon „szövet”, amelyen feküdt, állítsa be a megfelelő számok / betűk / jelek. Mert ha valami baj van, legalább 1 mm, és ezek nem pontosan ugyanaz, majd keverjük össze őket a kötési helyek - majdnem olyan, mint a halál. Ezért írtam egy kartonlapot 1. ábra eltávolítjuk a kartonlapot alatta a „szövet” írta az 1. számú, majd ugyanezt tette a második dobozban.

Aztán össze alaposan karton (elsőt, majd ismételje meg mindent a másik), illetve a már meglévő zöld vonal. Retreat kartonból 1-2 mm medialis és laterális körülveszik a dobozon mindkét oldalon - az ábrán egy kék vonalak.

Távolítsuk el a karton újra. És pont vágási vonalak. Szóval nem zavart, és itt-ott nem forog az egér - kettős kép, ami magasabb volt.

Mesterségek az iskola

Pink vonalak - csak a bevágás között a laterális és mediális kartonok -, hogy könnyen hajtva, és mindent nem volt lekvárok.

Szerint sárga vonalak spórol, ez túl sok, nem kell (tekintettel a kék vonal nem több 45 fokos szögben kell optimálisan mintegy 30, de csinálok a szemre).

Vágás után sarkok egymás ragasztós oldalán kartonok, elsősorban a zöld és siniyu vonal (az alábbi képen fekete, lustaság lett kapcsolva szín).

Mesterségek az iskola

By the way, a ragasztó kiválasztása attól függ, hogy mit használ, mint a „szövet” - a bőr és a papír bármilyen a legjobb ragasztó PVA (csak hogy az épület - ez vastag megszárítja és gyorsabb), és ugyanaz a szövet, különösen sűrű - a ragasztó idő átlátszó (pl, szilikon). Csak ne vegye sem a második ragasztó - csak elrontani mindent - meg kell tenni, hogy még nincs ideje, és szükség van több és kenetet egyenletesen.

Mesterségek az iskola

A lányom aktívan részt vett valamennyi szakaszában a termelés könyvet, így az ugyanazon kiáll a közepén karton nagyon alján látható az ajtófélfa, de hát, de szinte hogy magát)))

Tulajdonképpen az első ragasztott dobozok magukat, akkor - ezek ragasztva „ruhát” hajtogatással (ha ez bármilyen papír - ragasztó nélkül első prések és vasat, így könnyebb ragasztó).

Ráadásul az első ragasztott a hosszú oldalon - velük legfőképpen állomány lehet, és csak akkor, ezek az iskolák megpróbálják elrejteni, ragasztás a rövid oldalakon.

Mesterségek az iskola

Valójában az MC ezen nyugodtan komplett - cover left alá a sajtó, és hagyjuk megszáradni.

Mesterségek az iskola

Nos, a lányom, amíg a fedél otlozhivalas nyomás alatt, ragasztó a beltéri egység. Ez úgy történik, több célra:
- így a készülék erősebb lesz, hogy megragad az oldal nem jön véletlenül,
- „notebook” megszűnik a felfelé és lefelé, egymáshoz képest (sűrűbb, mint a tűzhető, de aztán kiderül túl szoros, és nem szép ragasztás után)
- töltse ki a lyukat a „notebook”.

Mesterségek az iskola

Fontos prokleivat blokk azonos ragasztó, amely kiterjed majd beilleszteni tehát ezúttal ragasztó „Moment Crystal”.

Mert mi blokkolja vékony, a farok csak nyomni a készüléket, ha az egység vastag (legalább 1 cm, és több) - biztos, hogy az első réteg ragasztóval, így egy kicsit száraz, megint egy kicsit kabát tetején Tegyen egy géz / kötés és újra kenjük be ragasztóval - így blokk válik az egész.

Mesterségek az iskola

Ebben az esetben, a lényeg - ne vigyük túlzásba - egyébként a ragasztó beszivároghat és részlegesen ragasztott oldalon.

Itt a készülék belsejét, miután méretre (általában nem nyílt, megéri posohnut sokkal hosszabb 15ti perc).

Ez a „notebook” - ahol nem volt üresség - most a ragasztó.

Mesterségek az iskola

Nos, belül notebook közelebb hogyan lánya áttört.

Mesterségek az iskola

Vártunk, amíg obozhka kiszáradnak, és hozzálátott, hogy a végső „fejezte be.”

Itt van a könyv, ha a fedelet, hogy magába zárja a beltéri egység.

Mesterségek az iskola

Valami hiányzik, - azt mondta, a lányom. Ez így van - nincs előzéklapján. És így még két sűrű papírlapot, félbehajtva, és tedd vissza a fedelet.

Mesterségek az iskola

Fontos, hogy a könyvtámasz visszavonult a szélén a fedél, amely teljesen azonos a egyik oldalán az oldalán karton, amely közelebb van a medián. Ragaszd az egyik oldalon az egyes előzékén a fedelet.

Mesterségek az iskola

Ez a könyvtámasz majd kinyitotta, de az egyik oldalon a hide minden félelem és rettegés a fedelet.

Mesterségek az iskola

Ezután kezdődik az utolsó szakaszban - a ragasztó a beltéri egységet a fedél is (mielőtt az első ragasztott a blokk, akkor előzéklapján, de ez kényelmetlen a horror).

Mesterségek az iskola

Először felvázoljuk a vonalat, amelyre nem nyúlhat ragasztó. A méretei ezt a helyet korábban írtam. Mivel már A5 méretű könyv - Csináltam egy helyet a széle körülbelül 1,5 cm másrészt -. Ugyanaz.

Ezután egymás után, és gyorsan a ragasztó az a méretű egység egy része a medián karton fedél és a tervezett része a blokk (azok szama 1,5 cm-re a szélétől). És megnyomja a fedél ugyanakkor, hogy vessen véget a fedelet, és endpapers a blokk oldalán.

Vezetése így percről 5 percre (attól függően, hogy milyen típusú ragasztó), majd - ismét kedvenc sajtó. Adja meg a könyvet, hogy száraz nyomás alatt. Egy óra a végtelenségig - a hosszabb - a jobb.

Nos, a lányom és eszembe jutott, hogy bemutassa valami, amit még fel nem használt, úgy, hogy gyorsan kellett vágni, és illessze már a ragasztó stick (remélem, ugyanolyan nem fog leesni holnap).

És ez az, ami történt a végén:

könyv arccal lefelé (a borítón jelenik meg holnap)

Mesterségek az iskola

Így „húzza” könyvtámasz fedél és ragasztott beltéri egységet (ez úgy van, ahogy kellene lennie „nezachitannoy” könyvek)

Mesterségek az iskola

Az első oldalon (ami ragasztva zárőlap - könyvtámasz enyhén simított kézzel)

Mesterségek az iskola

Mesterségek az iskola

4-5 oldal (amely két különböző „notebook” a kész könyv szinte észrevehetetlen)

Mesterségek az iskola

6-7 (bocs, nem fért a teljes képet, szükséges volt csak, hogy egy helikopter)

Mesterségek az iskola

Pages 8-9 (képek itt, és kérte, de nem volt hová tegye őket, sajnos)

Mesterségek az iskola

Mesterségek az iskola

Page 12 ( "output" és könyvtámasz)

Mesterségek az iskola


Lesz kérdések - kérdez, megpróbálom a lehető legnagyobb mértékben válaszolni rájuk.

Ui Én elég őrült lánya, tényleg magam az én szigorú útmutatást, azt vártam volna, hogy ez lesz a szellemében „Bring-Bring-idinafih-nem zavarjanak. Olyan szép, hogy rossz a gyermekek))))