Melyik a jobb egy macska otthon Tippek kezdőknek

Ősidők óta, nincs jobb az ember a szomszéd, mint egy macska. Életre kelti a harmónia és csillapítja még a jelenlétükkel, kellemes és szórakoztató, hogy egy kis tréfa. Cat otthon a leginkább alkalmazkodó állatok. Ez könnyen megtanulja a helyére, WC és nappali elég hosszú, mint más háziállatok.Melyik macska fajta jobb

Lehetetlen megválaszolni ezt a kérdést egyértelműen. Sok tényező befolyásolja a választást. Ez a viselkedés, szín, karakter, és még sok más. Azt, hogy milyen fajokat kell előnyben részesíteni, meg kell vizsgálni a jellemzői a legnépszerűbb.

Melyik a jobb egy macska otthon Tippek kezdőknek

  • Fajtiszta macskáknál. Ezek az állatok, amelyek nem dicsekedhet a származásáról, egyáltalán nem rosszabb, néha jobb a hírszerzés, a báj és a szépség az ő címmel unokatestvérek. Ezek általában jobban ellenáll a különböző betegségek nem mutatnak agressziót, nagyon ragaszkodó és barátságos. Ez sokféle macskák, különböző színű, hosszú haj, külsejének. Ilyen egy barát megtalálható minden állat menedéket, vagy az utcán.
  • Angóra fajta. Játékos és vidám macskák könnyen alkalmazkodni egy ismeretlen környezetben, kijönnek más állatokkal. Hosszú haj hozzáteszi szóváltás a tisztítás.
  • Brit macska. Ház, ahol vannak kis gyerekek, ez a legjobb megoldás. Állatok türelmesen és szelíden engedik magukat szorítani, nagyon nyugodt és magabiztos. Van egy nagyon gyenge immunrendszer, akkor figyelnie kell az egészségre. Szőrtelenítés nem nehezek.
  • Abesszin. Nagyon mozgékony és kíváncsi ember követeli a tiszteletet, és heg. Mert ez nem megfelelő megoldás, ha a család a gyermekek. Rövid haj nem igényel speciális ellátást.
  • Sziámi macska fajta is utal, hogy azok az állatok, amelyek nem indul otthon egy kis gyerek. Ezek szándékos, nem haver kapcsolatokat szenvednek, amikor húzza a bajusz vagy a farok.
  • Burmai macska. Mérsékelten aktív és kíváncsi, ő egy angyali türelemmel, amely lehetővé teszi a gyerekek csinálni vele, amit akarsz. Egyáltalán nem agresszív. Ezért úgy vélik, hogy a legjobb „dada” között macskák.
  • Scottish fold. Macska a fajta jellemzi barát, ne engedd meg magadnak, hogy harapni és karcolás. De a kezét nem tudja tartani sokáig, sőt, nagyon félénk.
  • Perzsa macskák. Mint a kis mackó, nagyon jó kapcsolatot a gyerekekkel. Vastag rétegben igényli a rendszeres fésülés és a speciális ellátás.

Sok más faj is érdemes figyelembe venni, mint háziállat.

Melyik a jobb egy macska otthon Tippek kezdőknek

Hogyan válasszuk ki a cica

Amikor kiválasztunk egy új bérlő kell tekinteni egy életforma, ami a tulajdonosok, és különösen a család. Van egy fajta macska, amely nem tűri a zajt, a nyüzsgés, a kocsi a közlekedés - mindez okoz nekik nagy szorongás és a pánik. Ezért szükséges, hogy figyeljen arra, amit a természet a cica - nyugodt vagy rossz, meg tudja-e elviselni változás a táj, ha képes lesz egyedül, és így tovább ..

Egyszer volt, hol egy fekete macska

Fekete macskák mindig úgy tűnt, az emberek misztikus lények. Sokan közülük teremtett mítoszok és legendák kerül. Tény, hogy nagyon elegáns, gyengéd és játékos állatok, ami nem különösebben különbözik más macskák bármilyen színű.

Melyik a jobb egy macska otthon Tippek kezdőknek


Cat otthon nem csak azért szükséges, hogy megfogja az egeret, és készítsen tulajdonosai invázió. Az erős ereje, hogy képes befolyásolni az állam az emberi egészséget és javítja a jó közérzet, enyhíti a fájdalmat, stresszt, normalizálja a vérnyomást, és így tovább. D. És különösen a fekete macska más. A házban, ahol az állat él, sokkal jobb az energia. Úgy véljük, hogy a fekete macska hozza a tulajdonosok jó szerencse és a jólét.

Háromlábú egy macska

Mozgó ókorban, amellett, hogy a tartózkodási hely megváltoztatása, azt is jelenti a kezdete egy új életszakaszt. És, annak érdekében, hogy sikeres legyen, meg kell kapnia az áldást az istenek. Ebből a célból, én induló első macska egy új otthon, szolgáló áldozat a felsőbb hatalmak. Van egy másik magyarázat erre a szokás. Úgy véljük, hogy az állatok nagyon jól érzékelik az energia, így ahol a macska oblyubuet egy helyet, akkor ajánlott, hogy egy ágyban aludni, hogy egészséges és tápláló.

Hogyan hozzászoktatni a macskát, hogy a ház

Ahhoz, hogy az a macskák az új helyen némi időt vesz igénybe. Néhány állat csak néhány nap, míg mások szükség lehet ebben a hónapban. Add meg a macskát kellene egy félreeső sarokban, így nem zavarja a többi háziállat. Célszerű, hogy elkerüljék a zaj, hangos beszéd, ne erőltesse a macskát búvóhelyéről, és megteszi a karját.

Az első jelek, hogy az állat már elsajátította és úgy érzi, nagyon kényelmes, az elején az étkezés tálca, és használja a WC-vel. Akkor elkezd beszélni vele, és még megpróbál lejátszani egy szalagot az arcán. A legfontosabb dolog - ne hagyja ki a macskát a karjába, amint kijön a rejtekhelyéről. Hagyja nyugodtan sétálni a szobában, feltárása területén. És még akkor is, akkor adjon neki egy esélyt, hogy vizsgálja meg a többi tulajdon.

Több macska a házban

Egy ilyen helyzet, amikor a ház sok macska, akkor megengedett, de csak egy feltétellel - minden kell saját területükön.

Melyik a jobb egy macska otthon Tippek kezdőknek
Ellenkező esetben előfordulhat, hogy amikor egy új bérlő kezdi elhagyni a veterán macska címkék és mert a féltékenység lesz távolodjon el a gazda. ellenségeskedés között esetlegesen felmerülő állatokat. Igen, és néhány macska él egy kis szobában egy súlyos teher, nem csak maguknak, hanem a házigazdák. Ha rendezni két macska a házban, meg kell először, hogy legyen óvatos, hogy megakadályozzák az erőszakos viselkedést.

Amikor együttélés a macskát, és a macska otthon, könnyű megjósolni, hogyan fog végződni. Ezért, ha nincs érdeklődés tenyésztés cicák, ügyelni kell arra, hogy elkerüljék ezeket a mellékhatásokat.

Cat-and-dog

Mielőtt elkezdené egy új kisállat a házban, meg kell figyelni, hogy van-e megnyilvánulása az agresszió a macska vagy kutya más állatokra. Előfordulhat, hogy a ellenséges az új bérlő veszélyeztetheti az egészség és az élet. Az állatok nagyon érzékenyek és azonnal érezni, hogy valaki vette a helyet a házban. A macska és a kutya kell, hogy ugyanazt a ragaszkodás és szeretet a részét a fogadó, hogy ne úgy érzi, kimaradt. Csak akkor tudjuk elkerülni a gyűlölet és agresszió egymás felé.

De az is előfordul, hogy egyes macskák jobban kijön kutyákkal, mint a szomszédok. Ők is válhat elválaszthatatlan barátok, akik együtt játszanak, és még az alvás.

Melyik a jobb egy macska otthon Tippek kezdőknek

Amikor megosztás a házban tartott kutyák és macskák kell vigyázni a folyamat etetés, ami ezekben az állatokban lényegesen eltérő. A kutya egy szokás enni, hogy ki fog alakítani egy tálba, a macska is lehet naponta többször megközelítés a csészét, hogy egy kis vacsorát. Tehát, ha a konténerek nem hozzáférhető a kutya, nem valószínű, hogy van valami, ami megmarad. Cat tálba kell helyezni valahol feljebb, a kutya nem tudta elérni.

A megfelelő táplálkozás macskáknak

Pet lesz aktív, vidám és energikus, ha rendelkezik a megfelelő táplálkozás. Ma kínál óriási a választék a különböző kész macskaeledel. Fontos, hogy vesz egy, amely megfelel a kor, az állat és az energiaköltségeket. Semmilyen körülmények között ne legyen takarmánykeverék a különböző márkák.

Séta vagy sem járni

Annak eldöntése, hogy kiengedi a macskát sétálni, el kell dönteni magad milyen kapcsolat közted előnyös. És csak akkor, hogy a választás. Ha a macska él a házban található egy forgalmas utcán, amely tele van mozgó járművek, majd hagyja, hogy sétálni az állatot nem ajánlott biztonsági okokból. És ha a ház a városban, vagy egy nagy udvar, akkor tudjuk küldeni a kisállat sétálni.

Melyik a jobb egy macska otthon Tippek kezdőknek

Macska él otthon, hogy teljesen otthon. Ilyen az élet elég boldog, főleg, ha kinyitja az ablakot, így a friss levegőre, feküdt az ablakpárkányon, és csodálja meg a madarakat.

Macskák szabadulnak sétálni, minden otthon soha nem lesz. Ő kénytelen tartani a vad ösztönök, a kiadási időt a szabadban, és könnyen lehet, hogy őket a házba. Ezek nyilvánul meg, hogy a macskákat és a macskák kezdik megjelölje a területét a házban. És ez furcsa is, ivartalanított állatok. Ezen kívül, az utcán, sok veszélyek, beleértve a fertőző betegségek, amelyek lehet alávetni egy macska. A ház, ahol a gyerekek élnek, a legjobban illeszkedő lehetőséget állat nélkül szabad tartású.

Ne felejtsd el a védőoltást, amelyet évente el kell készíteni.