Masszírozza a gyermek egyedül otthon, és minden gép

Masszírozza a gyermek egyedül otthon, és minden gép

Szegény környezetben, ülő anya a terhesség alatt befolyásolja az immunrendszert, a gyermek.

Persze, ez sokkal kényelmesebb a dolgot, a baba tablettát az első betegség, és lehetséges, hogy megtanulják az alapokat a masszázs a gyermek és erősíti a test egy gyermek születése.A masszázs a gyerek: miért?

Van 2 féle masszázs a gyermekek számára - megerősítése és a gyógyulást.

Az olyan betegségekben, mint például a lágyéksérv vagy köldökzsinór, angolkór, diszplázia vagy torticollis, csípő ficam, kezelések a legjobb maradt a szakterületen.

Meg kell erősíteni a szervezet egészséges gyermek segítségével minden szülő, leggyakrabban ez anya.

A rendszeres magatartása súlyos expozíció, van egy rohanás a vért a massazhiruemoy területet, ezáltal javítva a munka nem csak a vérkeringést, az emésztést, hanem az egész szív - és érrendszeri rendszer.

Légzőszervi kapnak vérellátás és az oxigént, a tüdő és a hörgők megerősödnek, és a gyermek ellenállóbbá válik a megfázás.

A rendszeres masszázs a gyermek, a töltés és keménység - a legfontosabb, hogy az erős immunrendszer.

Mechanikai hatások a karok és lábak hozzájárulnak a meghajtási rendszer, a gyermek, segít neki, hogy forduljak a hátán előtt, kezdenek mászni, és állni a saját lábán.

A különböző betegségek ügyesen végzett masszázs segíthet a gyermek nem egy minimális mennyiségű kábítószer hozzájárul a gyorsabb a felépülés.

Hogyan masszázs a gyerek: az előkészítése és lebonyolítása

- elvégzi az otthoni masszázs a baba szüksége van egy kényelmes sima felületre, lehet egy közönséges pelenkázó, babaolaj, meleg szülők kezében.

- masszírozza a baba lehet tenni, ha a gyermek hőmérséklete.

- közben az összes műveletet a gyermek kell állandóan beszélni, mondd meg neki, hogy fogsz csinálni vele. Nagyon jó, ha a baba masszázs egy játék. Pozitív hozzáállás - fél siker.

- A fő módszerei masszázs a gyermek:

• enyhe dörzsöléssel;

• gyengéd gyúrás;

• kis vibráció.

Amíg a három hónaposnál fiatalabb korban a baba tilos megérinteni a kutacs területén. Masszázs történik az ágyék és a hónalj, a hajtás-nak a kezek és lábak.

Hogyan masszírozza a baba a születés és egyéves

A születés, sok csecsemő megfigyelt hipertonicitás. Ezért az a célja, masszírozó gyermek grudnichkovom időszak nyugtató, gyógyító és edzés.

Ebben a korban az alapvető technikákat a masszázs simogató és dörzsölés. Az egész komplexum nem több, mint 8-10 perc alatt.

Tedd a baba a hátán, gyengéden simogatta a hasa, szelíd elbeszélgetett vele.

- A relaxáló masszázs kezdeni toll. Kezdetben simogatta, majd egyszerűen dörzsölje a minden ujját, majd a nyitott tenyér, a hüvelyk- és mutatóujjával. Mozgást ebben az esetben lehet egyenes, kör alakú vagy cikcakk.

- Következő Bow kezeli a gyermek tenyér, így 4-5 löket alulról felfelé, a csuklótól vállig elején egy tollat, majd a másik.

- ugyanezen program keretében masszírozni a lábát, és kapcsolja be a baba hasára.

- Masszázs a hátsó simogatta csinálni, kezdve a fenék és a váll befejező. Mozgásokat kell lágy, magabiztos. Dörzsölje a háton és a gerinc két oldalán dolgoznak a spatula, finoman és fokozatosan „lefelé” le. Ez a technika végre 2-3 alkalommal.

- Ismét segítse a gyermeket, hogy forduljak a hátán, és pat hasára, körkörös mozdulatokkal a köldök körül, mindig az óramutató járásával megegyező irányban a centrumból a perifériára, és így 2-3-szor.

- A vasalás után költözik reflex csúszás. Csak hajlítsa a lábak és szimulálja másznak 3-4 alkalommal gyalog.

- Menj vissza a lábát a baba. Kinyújtja kis láb, akkor automatikusan jár a reflex pontokat társított az egész szervezetre. Ha bármikor - a pont egy gyerek ideges, vagy elkezd sírni, akkor fáj neki. Fájdalom jelezheti a betegség a megfelelő pont a szervezetben.

Osszuk feltételesen láb baba 4 kereszt, egyenlő részre, és felsorolni:

• Az ujjak, a kisujj a legnagyobb lesz az 1. számú Ez a zóna felelős az orr és a torok.

• Terület az uralma alatt fog №2, és nyomást gyakorol ez hatással lehet a fej és a fogak.

• Az alsó rész №6 medencecsonttal összefüggő része a baba testét.

• Felette a területet №5, amelyen keresztül meg tudja határozni a feltétele az alján a gyomor, hogy van, a bélben.

• A gyomorban és a felső részén a has felelős hely №4, a közepén, amely az átmenetet a következő, a legfelső környéket gyalog, van egy kicsi, nagyon fontos terület №3, felelős a napenergia fonása.Masszírozza a gyermek egyedül otthon, és minden gép

pat a baba a végén az összes technikát.

Ebben az időszakban a gyermek tudatosan reagál a hang próbál felborulása, megragadja a kinyújtott kéz és megpróbált felülni. A fő hangsúly egy masszázs a gyermekek ebben a korban adható erősítése az izmok a karok és lábak, valamint ne feledkezzünk meg a hátsó, a gyomor és a mellkas. Minden masszázs is igénybe vehet 10-12 percig.

- Tanulmány a ujjak és a kéz teljes hossza mentén teszi a vasalást, frolement 4-5 alkalommal.

- A masszázs a lábak indul stroke, majd enyhe dörzsöléssel, gyúrás a teljes felületen a lábak lentről felfelé.

- A hátsó nyújt teljes körű fogadások, rezgés csinál ujjbeggyel „zuhany”, szimuláló gyenge eső cseppeket. Minden mozgás mindig alulról felfelé, a gerinc az oldalon.

- Ismét segítse a gyermeket, hogy forduljak a hátán, és hogy a simogatás a has az óramutató járásával megegyező irányban.

- simogatta a mellkas, könnyen dörzsölje a finoman megérintette az ujjait.

- dörzsöli a talpakon, és áttörjük könnyedén megveregette.

Ebben a korban a gyermek már nagyon aktív, így masszázs és passzív mozgásokat.

Masszázs has kivitelben mozgalom „kerékpár”, és miután a tanulmány a mellkas lehet tenni „ölelést”, figyelembe véve a gyermek keze által, csinál gyakorlatot befogadása magában.

Ne feledje, ha bármilyen elégedetlenség a részét a gyerek, masszázs stop.

Hat hónapos baba jól reagál rá, ő megérti a hangnem, megpróbált felülni. Sok gyermek fordult saját vissza a gyomra.

Baba masszázs passzív mozgások tarthat akár 15 perc alatt.

- Kézi masszázs indul agyvérzés, akkor lépni a dörzsölés két kézzel nyitott és süllyeszteni a gyűrűt - egy kézzel megragadja a kilincset belülről, és a többi - kívülről. Óvatosan izmok a kezében, beleértve schiptseobraznoe dagasztás, ha a hüvelyk- és mutatóujjával megfogja a kilincset, és tartsa az alulról felfelé.

- Munka közben a lábak alkalmazza a technikákat a 2-3 alkalommal.

- Segítségnyújtás a gyermek felborulása a gyomra, és nem masszázs, és dörzsölje a hátsó simogató, gyúró, és kapcsolja be a rezgést.

- vissza a babát a hanyatt fekvő helyzetben, nem hasi masszázs, simogatta, mellkasi dolgozik simogatta, dörzsölés, gyúrás és vibráció ujj „zuhany”, megnő az egyes befogadó akár 3-4 alkalommal.

Masszírozza a gyermek egyedül otthon, és minden gép

Az utolsó szakaszban a masszázs

Rezgés javítja a vérkeringést a tüdőben, ami növeli az ellenállást a megfázás.

A passzív mozgások hozzá „doboz”, és ösztönzi az emelése, tartja a babát a fogantyúkat.

A második felében a baba masszázs váltakozik torna. Sok gyerek már próbál nem csak ülni, állni, hanem gyalog. Minden művelet kíséri szóbeli magyarázata tetteit és a számla. A masszázs időtartamát és a töltés emelkedett 20 percig.

- kézmasszázs lehet tenni az állam, mint fekvő és ülő. Miután kifejlesztett technikákat csinálni hajlás és nyújtás kezeli 3-4 alkalommal.

- Tedd a gyerek hátán, amikor egy „kerékpár”, és segíti a gyermeket, hogy forduljak a gyomra.

- A hátsó dolgozik az összes technikát, a rezgés változhat egy könnyű pat.

- Emelje meg a baba a lábát, tartsa őket, és segít a gyermeknek, hogy hajlítsa előre és hátra 2-3 alkalommal.

- tegye a babát vissza, és nem masszírozza a has, majd segít a gyermeknek, hogy szüntesse meg a lábát, először az egyik, majd a másik, mindkét lábával együtt, és véget ér a „kerékpár”.

- Munka a mellkas, simogatta, dörzsölte a körkörös mozgás és a cefre schiptseobrazno, fejezze be a rezgés a központtól a hóna alatt.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a mellkasi kompresszió nem érinti a területet, a mell, a rezgés tilos csinálni a szív területén.

- Teljes wellness létesítmények leguggolni tartókarok.

Masszírozza a gyermek bármilyen korban részesülnek, ha a rendszeres teljesítményét. Ajánlott eljárások egy nap, 10-12-szer, a tanfolyam lehet ismételni 3 hónap után.

Legyengült gyerekeket masszázs be 2 nappal később, csökkentve az ismétlések számát fogadások felét.

Hogyan masszírozza a gyermek tüdőgyulladást és hörghurutot

Ezzel párhuzamosan a gyógyszert az orvos által felírt, masszázs a gyulladás a tüdő és a hörgők katalizátora lesz fellendülés. Fontos tudni, hogy a masszázs tilos végezni magas hőmérsékleten.

Mechanikai hatással van a régióban a hörgők és a tüdő teszi negatív nyomás és kiürítése váladék, csökkentett köhögés intenzitással.

Ne ijedjen meg, ha egy masszázst, vagy csak a gyerek után kezd köhögés több, ez rendben van, akkor kezdett eltávolodni nyálka intenzíven.

Baba masszázs a gyulladás a légzőrendszer feltárása mellkasi egyaránt előtt és mögött, de lehetővé teszik gyerekeket 6 hónapnál régebbi.

Baba akár 12 hónapig csinál csak simogatta és dörzsölés, hogy egy év közé gyúrás és könnyű pat.

Az idősebb gyermekek végre minden típusú masszázs technikákat, alulról felfelé, a gerinc és a hónalj, a vezetés a nyirok a centrumból a perifériára:

• simogatás csinál nyitott kéz, egyenes, körkörös mozdulatokkal, 5-6 alkalommal;

• csiszolás intenzívebb lesz négy ujj vagy a kézfejére;

• dagasztás során prések körkörös mozdulatokkal mutató és középső ujját mindkét kéz, vagy mind a négy ujj a hangsúlyt a magasban;

• intenzitású rezgés függ a kortól, a gyerekek nem elég Finger „lelkek”, egy magas rangú gyerekeket már könnyen pofon és még verte vissza anélkül, hogy a szív.

Masszázs csecsemő tüdőgyulladás és hörghurut tart 13-20 percig. kívánatos, hogy nem egy nap alatt, a tanfolyam - 12 eljárásokat.

Masszírozza csinálni otthon

A szilikon masszázs üvegekbe öröm a gyermek és megerősíteni a cefrézés folyamatát. Bank működik, mint egy balek, stimuláló véráramlást.

Ez a masszázs áll rendelkezésre minden kezdő masszőr. Spread a baba vissza melegszik az olaj jar, hogy csúszik jobban, nyomja össze a fél és nyomja meg a test, engedje el a szélét. Mivel a vákuum hatására a bőr készült a közepén a jar. Most biztonságosan vezetni egy korsó hátul a gyermek alulról felfelé, rajz nyolc vagy fenyő ágakat. Kezdetben a munka révén az egyik oldalon, majd a másik. Akkor a két doboz, amelynek révén az egész háttámla melegítjük egyidejűleg mindkét oldalról.

Minden szülő segíthet a gyermeknek, hogy erősebb, gyorsabban fejlődnek, magabiztosabb, biztonságban érzik magukat, és ezért érzelmileg egészséges.

Tedd baba masszázs és élvezze a kommunikáció vele!