Major tranzakciók - studopediya

Nincs egységes definíció a jogszabályokban. Meghatározást tartalmazza a különböző NPA: a JSC Law, Ltd., (csőd), az állami vállalatok, autonóm intézmények.A JSC Jog: nagy üzlet - egy tranzakció vagy több egymással összefüggő ügyletek, amelyek célja, hogy a megvásárlás, az értékesítés vagy lehetőség egy olyan társadalomban, elidegenedés, közvetlenül vagy közvetve, a költségek, amelyek 25% vagy több, a könyv szerinti értéke a vállalat eszközeinek szerint meghatározott pénzügyi kimutatásaiban az utolsó jelentéstételi dátum .

Tény, hogy minden polgári jogi ügylet által érintett ezeket a jeleket, az egyik legfontosabb művelet. De vannak kivételek. azaz nem nagy alábbi ügyleteket:

A) tranzakciók a szokásos üzletmenet során;

B) kapcsolódó tranzakciók elhelyezése törzsrészvény;

B) kapcsolódó tranzakciók elhelyezése kibocsátott értékpapírok.

A) végrehajtott tranzakciókra a szokásos üzletmenet során.

A jogszabály nem létezik jogi meghatározása az ilyen ügyleteket, hanem a bírói gyakorlatban dolgoztunk ki egy közös definíció:

„Tranzakciók számára a szokásos üzletmenet” - tranzakciók megszerzésével kapcsolatos nyersanyagok, a megvalósítása a késztermék (vagyis azok az ügyletek közvetítik az egész gazdasági folyamat). Így a joggyakorlat megerősíti a személyazonosságát a fogalmak a „gazdasági tevékenység” és a „termelő tevékenység”.

Tranzakciók szokásos üzletmenet során, van 2 változatban:

- tranzakciók közvetlenül kapcsolódik a termelés,

- ügylet, amely biztosítja az ügylet, amely közvetlenül kapcsolódik a termelést.

vita merül fel a gyakorlatban. szervezet vesz hitelt. Mi a megkötött ügylet keretében a rendelkezés a hitelszerződés? A bírósági gyakorlat azt mutatja, hogy szükség van tudni, hogy milyen célból a pénzt megkapta költenek majd hitelt, ha költenek majd a termelés, akkor ez az ügylet az üzlet, kész a rendes üzletmenet során.

Térjünk vissza a fő tranzakciókat.

A téma egy nagy tranzakció ingatlan és vagyoni jogok + egyéb jogok, amelyek pénzbeli értékét.A cél egy nagyobb ügylet - a megvásárlás, az értékesítés vagy lehetőség elidegenedés, közvetlenül vagy közvetve.

„Elidegenedés” a polgári jog - az eszközök átadása kapcsolódó tulajdonjog átruházása is. Elidegenedés lehet tenni a következő megállapodások: kölcsön, hitel, jelzálog, megállapodást jogok átruházása követelmények átadását az adósság, stb

„Az a lehetőség elidegenedés” - a garanciavállalási szerződés, zálogjog tulajdon, azaz a megállapodások nem teljesítése kivethető az ingatlan zálogkötelezett, kezes és elidegenedés előírt módon a törvény. Nem kell figyelembe venni a végrehajtás a vagyon a jövőben.

Megkötése előtt a szerződést az elidegenedés a feleknek meg kell felismerni a jelentős ügyletet, ha vannak megfelelő körülmények között.

A vita a gyakorlatban: ha egy nagy tranzakció bérleti szerződés nélkül a jobb megváltás? A bírói gyakorlat, az ilyen megállapodás akkor tekinthető jelentős tranzakció két feltétellel:

- megfelelő méret a tranzakció,

- A feltételeket a tranzakció.

A tény az, hogy a gyakorlatban ez egy bérleti szerződést kötött időtartamra = 15 év, és a költségeket meg fogja haladni a 80% -át a szervezet vagyonát. A választottbíróság megállapította, hogy a szerződést ténylegesen leállt a termelés a szervezet tevékenységének bérbeadó. Ezen okok miatt a tranzakció már elismert, mint egy nagy.

Azt mondta, hogy egy nagyobb ügylet - egy tranzakció vagy több kapcsolódó ügyletek. De mi ez a „több, egymással összefüggő tranzakciókat.” A tanítás és a joggyakorlat E kifejezés meghatározása adott minden esetben külön-külön. Így, mint egy általános jellemzője az ilyen meghatározások azonosítani lehet az általános gazdasági cél ügyletek (azaz tranzakciók irányítva több hirdetést az egyes komponensek egyetlen tulajdonság komplex).

Makovskaya azonosítja az alábbi jelek a kapcsolódó ügyletek:

· Megkötött tekintetében homogén vagy technológiailag kapcsolódó vagyoni szerint alkalmazott egyetlen cél;

Összekapcsolódása tranzakciók határozzák meg az egyes belső kritériumok, amelyeket nehéz, és nem kell telepíteni a jogszabályi szinten (Karelina S. A.).

A nagy méret a tranzakció - a különböző törvények meghatározott módon történhet:

- Szövetségi törvény a Joint Stock Companies: 25% vagy több eszköz könyv szerinti értéke a JSC;

- Szövetségi törvény a korlátolt felelősségű társaságok: több mint 25% -a az ingatlan értéke cég, ha a charter cég nem határozható meg, a nagy méret.

„A könyv az eszközök” - ez az összeg a jelenlegi és a befektetett eszközök JSC szerint a mérlegben. A „eszköz könyv szerinti értéke” tágabb fogalom „az ingatlan értéke”, mert is magában követelés szállított áruk, stb

Meghatározó az ingatlan értéke: JSC igazgatóság határozza meg a piaci értékét, hogy az ingatlan megszerzésekor vagy megsemmisíteni egy nagy tranzakció (ez a meghatározás nem a szövetségi törvény a korlátolt felelősségű társaságok).

Vita: hogyan határozza meg az árat a tranzakció, ha ez nem tárgya a tulajdonság (például egy garancia-megállapodás, átengedés átadása adósság)? Ebben az esetben van szükség, hogy összpontosítson a tőkeösszeg kötelezettség biztosított az óvadék összegét büntetés nélkül, bírságok, büntetések, a költségek a kijelölt jog, az összeg átruházott adósságot.