Majakovszkij és a munkája - studopediya

Vladimir Mayakovsky volt szokatlan személyiség. Már gyerekkorában látott egyre utálta. Szenvedett az apja halála, amikor 13 éves volt. Talán ezért lett több érzelmi és határozott. Élete nagy részét adta a párt és a forradalom. Ez azért van, mert az elkötelezettség a forradalom gyakran kellett ülni a börtönben.Majakovszkij őszintén hitt az egyetlen forradalmi utat, amely elvezet egy szebb jövő. De tudta, hogy a forradalom - ez nem csendes és észrevétlen váltás egy kormány a másikra, de a harc olykor brutális és véres.

Ő aktívan részt vesz az épület egy új társadalom és mindent neki, hogy volt személyesíti meg a frissített állapotot büszkeség kérdése. Így a vers „vers a szovjet útlevelet”, ezt írja:

Egy útlevél -

vyev jó nagybácsi,

Figyelembe a hálátlan adó idegen költő Majakovszkij több éve folyamatosan írja a „Komsomolskaya Pravda”, „Izvestia” a témában a nap versek, szerepét játssza propagandista és agitátor. Tisztítás ki egy jobb jövő „durva nyelv plakát” piszok Majakovszkij kigúnyolja a kép a „tiszta” költő, kántor a „rózsák és az álmok.” Polemically koncentrálva a gondolatát, azt írja a vers „Home”:

nekem, mint egy virág a mező,

szolgáltatás után terheket.

így a gondolat

a megrendelések lógott ...

úgyhogy a végén

Bezártam az ajkam

Az összefüggésben a vers, különösen a tekintetben az a költő, semmi körültekintő ezen a módon, nem, ő nem vet árnyékot a Majakovszkij. De az évek során, a mozgás, a történelem e kép szerzett szörnyű értelmét. A kép a költő zárral az ajkak nemcsak szimbolikus, hanem prófétai, hogy kiemelje a tragikus sorsa a szovjet költők az elkövetkező évtizedekben a korszak tábor erőszak, cenzúrázott, zárt szájjal. Tíz évvel azután, hogy megírta ezt a verset, sokan túl a szögesdrót a Gulag a költészet, a szólásszabadságot. Ezek a tragikus sorsa Osip Mandelstam, Boris Kornilov, N. Klyuev, P. Vasiliev, Y. Smelyakov, Zabolodskogo N., N. Oleynikov, D. Harms. És az utóbbi időben, egy ilyen sors várt Korzhavina N. J. Brodsky és sok más költő.

A szimbolikus kép a költő zárt szájjal Majakovszkij tragikus és sok jelentése van. Power, átalakítja az irodalmat ideológiai fegyverként, eszköze befolyásolja tömegtudatból odurmanivaya is, nem csak, hogy megengedhet magának tilalmak és a félelem, hanem kihasználva a hit, meggyőződés, hajlandóságot, hogy szolgálja önzetlenül forradalom kifejezett Majakovszkij versében. Ő volt utalva a legfőbb feladata a lelkiismeret, a „hang a szív” és a költő írja: „A megbízatás az adósság.” De a kor kiderült, hogy a vers egy olyan hang, mint egy himnusz a szabadság hiányát, az indoklás az elutasítás a „teremtő akarat, a titok a szabadság” (A. Block), akkor lehet értelmezni, mint egy követelmény akaratlan cenzúra és az ideológiai kontroll.

Blokk az utolsó vers azt mondja, hogy csak a Puskin gondolatát „titkos szabadság” lehet menteni a költészet felé fordult területén forradalom átcsábítani egy új és nehéz helyzetben:

Puskin! titkos szabadság

Énekeltünk vosled te!

Adj nekünk a kezét a rossz időjárás,

Segítenek a terrorizmus elleni néma!

Majakovszkij, azt állítva, egy új szerep, egy új költő az új társadalomban szükségesnek tartja, hogy használja a forradalmi oka, hogy hagyjon fel ezzel a szabadsággal. De Majakovszkij, igaz, a nagy költő, nem létezhet, nem tudta nélkül kreatív szabadságot nem, ha nem lenne feladatok elvégzésére ideológiai állami tervbizottság. Gúnyolódott ez a fajta vezetés irodalom:Szembenézni a falu

ez egy személy, nem egy szélkakas.

A költő - nagylégsúlyú, költő weathervanes semmi, de schlock, nem lehet várni. Majakovszkij a gyilkos irónia, azt írta, hogy a „menedzsment” irodalom vezetne végül a megszüntetése, eltörlése költészet:

A kertekben a község emlékszik a bárd -

A tragikus lényege ellentmondások Majakovszkij hogy Prizna osztály, forradalmi, szovjet, majd az érdekeit a nagyobb, univerzális, mert „Isten hívására.” Ez az, amit tolta a kezét a költő „a líra az ő volt, hogy a rossz hang.” A baljós karakter - egy költő zár az ajkak - és kifejezte mély ellentmondás a lélek és a kreativitás Majakovszkij, ami a halálát. A bevezetés a vers „Breaking the Silence”, ahol Majakovszkij büszkén hívja kijelentette:

mozgósítottak, és az úgynevezett -

hangzott tragikus sorok:

Hozam ez szebb.

Marina Tsvetaeva írta róla: „Nem szuverén cenzor így nem rövid munka Puskin, Vladimir Mayakovsky magát. Majakovszkij. Befejezte több, mint egy lírai költemény - lövés. Tizenkét év a sorban férfi Majakovszkij megölt költő Majakovszkij, tizenharmadik költő felállt, és megölt egy embert. "

Kizárt a rendszer maguknak mindent, ami ellentmond, ez volt az idegen és ellenséges a fényes egyéniség, a függetlenség, lázadás, a csúnya igazságot. A konfliktus a rendszer időnként érzékelhető, mint a kor, a rés. Jeszenyin hitte mögött alkalommal:

Mi vagyok én ösztökélni

Orális verseket, hogy én és az emberek barátságos?

Verseimet már nincs szükség,

Igen, és talán én magam is, nem szükséges.

Majakovszkij is kezdte érezni, hogy ő nem tart lépést a korral. A vers „Home” végződött keserű sorokat:

Azt akarom, hogy kell érteni hazám,

és én nem érthető -

By hazájában

Az egyik versek Marinoy Tsvetaevoy után Majakovszkij halála a vers keserű refrénje „Értéktelen Szergej! ! Értéktelen Volodya”, mely egyesíti Majakovszkij és Jeszenyin - mert ugyanaz ne csak a kivonulás az élet általában, és sokan úgy vélik, a kivonás oka.

A természet egy költő Majakovszkij tragikus volt, a halál, öngyilkosság, írta, mert fiatal korában. „Az indíték az öngyilkosság, ez furcsa és futurisztikus témákat Lef, folyamatosan jön vissza a munka Majakovszkij, - mondta R. Jakobson, lásd” Az generációs elherdálta a költők. " - Megpróbálja be az öngyilkos lehetőségeket. A költő lelke táplálta soha nem látott fájdalom ebben az időben. " Verterovsky motívuma a halál, öngyilkosság Majakovszkij hangzik örök, egyetemes emberi. Itt ingyenes, így azt nem kell olyan kampány, didaktikus, racionális célja, nem jár semmilyen csoport kötelezettséget vagy vitát. Versei mélyen lírai, lazaság, amelyben valóban azt mondja: „itt az ideje, és magáról.”

A belső szabadság, egy igazi inspiráció animálni költészet Majakovszkij a szerelemről, a forradalom, a haza, a jövőben a költészet. Ezekben a versekben, ő egy nagy költő, „gyönyörű világítótorony” azt mondják róla E.Zamyatin művében hallható „rettenetes és fülsiketítő” zümmögése egy erős történelmi aktuális, hogy a „mindig - a nagy” .Yu.Tynyanov írta, hogy „Majakovszkij rokon Derzhavin. Geológiai változások a 18. század közelebb van hozzánk, mint egy csendes fejlődése a 19. században. " „Ő túláradó, Cricova vers” számított „a piacon rezonancia (például Derzhavin verse épült azzal az elvárással válasz palota hall).” Majakovszkij volt ilyen erős költői hang, mert ez az első lépés a szakirodalom úgy érezte, érzelmek kifejezése és a gondolatok a sok közül: az utcán, a tömeg, és a forradalom után - a tömeg.

A vers „egy felhő nadrágok”, ő kérte, hogy minden ember, aki szenved, az emberiség:

hölgyeim és véres, mint egy zászló.

„Az első költő a tömegek a világon” - mondta mintegy Majakovszkij Marina Tsvetaeva. És az ő költészete megjósolták hosszú élettartam: „Ez a munka: az első költő, a tömegek a világon - így hamarosan megtelt. És bekapcsolja a Majakovszkij minket, és talán unokáink nem lesz oda-vissza. " Ilyen teljesítmény hang Majakovszkij, hogy erőlködés nélkül, ő utal, hogy a világegyetem, az univerzum:

Látod, milyen a csend a világon!

Éjszakai égbolt eltakarja csillagos tribute.

Ilyen órát kelni itt, és azt mondják,

században, és a világegyetem történetét.

És a költő nevében felszólalva millióinak, és elérte a több millió volt, egy szerves, természetes dalszövegíró. Még át lírai vers, mert - lényegében egy lírai költemény kibontakozott. „A lírai személyiség Majakovszkij ambiciózus, és a nagysága válik a domináns eleme az ő stílusa - mondja Ginzburg. - túlzó ellentétben telepített metaforák - a természetes kifejeződése egy hatalmas lírai személyiség. " Kiváló, csalóka kép Majakovszkij kifejezi igazi, de hangsúlyozta, hogy a határ az érzés. „Majakovszkij Emotion nem túlzás - mondja Tsvetaeva. - A térség Majakovszkij érzések, persze, Gulliver között liliputiak, teljesen ugyanaz, csak nagyon kicsi. "

Legszánalmasabb vonal Majakovszkij tragikus ideg költészete - egy nagy, bódító álmok a jövő boldog, hogy az emberiség megváltja összes mai bűnök és emberiség a jövőben, ahol a nyomor és szenvedés eltűnik.