Kizárólagos gazdasági övezet - studopediya

A kizárólagos gazdasági övezet található terület a parti tengeren túl, és vele szomszédos, amely alá tartozik a különleges jogi szabályozás által előírt rendelkezések az ENSZ-egyezmény Pomorsky törvény 1982A fő jellemzője ez a mód az, hogy ezen a területen a jog és a joghatóság a parti állam, valamint a jogok és szabadságok más államok vannak beállítva egyértelműen és kifejezetten vonatkozó rendelkezései az 1982. évi egyezmény tehát tévedés azt hinni, hogy a kizárólagos gazdasági övezetben lehet létrehozni egy parti állam saját belátása szerint.

A kizárólagos gazdasági övezet területén kívül található, a parti állam, ez nem vonatkozik a szuverenitását az utóbbi. parti állam jogai rendkívül korlátozott itt.

A parti állam a kizárólagos gazdasági övezet:

a) szuverén jogai vannak a feltárása és kiaknázása, a természeti erőforrások védelmére legyen az élő vagy nem élő, a vizek, amely világi alsó, a tengerfenék és az altalaj cikkére, valamint e források kezelésére, és ezzel összefüggésben egyéb tevékenységek gazdasági feltárása és fejlesztése az említett zónában, így például az energiatermelés a víz, áram és a szél;b) joghatóság által előírt az egyezmény vonatkozásában: a létesítmény és a mesterséges szigetek, berendezések és szerkezetek; tengeri tudományos kutatás; védelmét és megőrzését, a tengeri környezet

c) egyéb jogok és kötelezettségek az Egyezmény értelmében.

Bármilyen parti állam kizárólagos gazdasági övezetében végrehajtásához egy törvényt, amely nem az egyezmény által létrehozott (például, hogy ellenőrizzék a külföldi szállítás, elvégzi a vám- és egészségügyi ellenőrzés, stb.)

Annak ellenére, hogy a teljes elismerését a szuverén jogokat és joghatóságot parti államok kizárólagos gazdasági övezet más államok élvezik a szabad hajózás és az átrepülés és a lerakási tenger alatti kábelek és csővezetékek és más nemzetközileg jogszerű féle felhasználása a tengerre néz, az ezen szabadságjogokkal összefüggő, így a kapcsolódó üzemeltetése hajók, repülőgépek és tenger alatti kábelek és csővezetékek egyéb rendelkezéseivel összeegyeztethetőnek az 1982. évi egyezmény (Art. 58, 1. tétel).

A szélessége a kizárólagos gazdasági övezetben nem haladhatja meg a 200 tengeri mérföldre képező alapvonaltól a szélessége a parti tengeren.