Kertészet eper termesztése a nyílt terepen

Kertészet eper termesztése a nyílt terepen

Kertészet eper termesztése a nyílt terepen
Nőnek eper - kényes kérdés, és az eper növekszik a nyílt területen - munkát igényel speciális tudást, hogy nőnek eper - kényes kérdés, és az eper növekszik a nyílt területen - munkát igényel speciális tudást. Ahhoz, hogy a betakarítás gazdag volt, és nagyon lédús eper íze és gyönyörű nézni, mert különös gondoskodást igényel. Időben ültetés, a talaj jól választott szamóca és a megfelelő ellátás - alapanyagok árnyalatok, ami szükségszerűen tapad minden kertészek.Jellemzői termesztés

eper termesztéstechnológia a nyílt terepen jellemzi finomságok. Berry szereti sík terepen. Ha a terep lejtése, meg kell a dél-nyugati oldalán. Fontos megjegyezni, hogy az ültetés epret egy emelkedőn - nem a legjobb választás a termesztés édes bogyók. Továbbá, a szakértők javasoljuk, hogy ne a növény bogyókat az alföldön. Ennek fő oka - a felhalmozási nedves levegő, ezért termés érése lassan megy végbe. Tovább a kellemetlen jelenség - a kultúra beteg. A déli lejtők - nem a legjobb választás. Ez azzal magyarázható, hogy a helyenként a hó gyorsan eltűnik, ennek eredményeként - eper sebezhetővé válik a tavaszi fagyok.

Kertészet eper termesztése a nyílt terepen
Ahhoz, hogy a betakarítás gazdag volt, és nagyon lédús eper íze és gyönyörű nézni, mert különös gondoskodást igényel

Milyen talaj szerelem eper? Ez a bogyó szereti a nedvességet, de ő nem szereti a pangó vizet.

Egy jó választás az ültetésre bogyók termesztik a nyílt terepen - pontosan meghatározni a helyét, hogy a jól védett a szelektől.

Fontos megjegyezni, hogy amikor fagyok, például, -10 fok, gyökerek részlegesen fagyasztható. Jó bogyó telel alatt vastag hó. A talaj szamóca jól kell védeni a külső negatív tényezők. Ha a szél felfújja a védőréteg a hó, a gazdag termés szamóca nem kell várni.

Eper termesztése titkait állam, hogy lehetetlen, hogy nő ez a növény ugyanazon a helyen több mint négy egymást követő évben. A talaj kimerül, eltűnik az összes szükséges ásványi anyagok az egészséges növekedéshez. Talaj Berry használhatatlanná válik. Növekvő földieper nyílt terepen változást igényel a hely a leszállás 2 évente. A másik ok, hogy miért kell változtatni a helyét egyre gyakrabban - a talajban felhalmozódik a különböző betegségek, mint a szürke és fehér rothadás, hervadás, stb Különös gondot -. További költségek. Betegségek lehet a gombás és vírusos jellegű. Az ilyen talaj szamóca malware. Gyakori változása talaj biztosítja bogyó az egészséges növekedést és véd a sok betegség.

Kertészet eper termesztése a nyílt terepen


Eper termesztése titkait állam, hogy lehetetlen, hogy nő ez a növény ugyanazon a helyen több mint négy egymást követő évben

Sokszorosítása eper: szabályok, irányelvek

Hajtások - az, ami megsokszorozza az eper. A magról lehet megvásárolni a boltban, vagy egyszerűen csak növekszik. Megfelelően nőtt palánták - az egyik, hogy termesztenek a hajtások méh bokrok. Aljzatok, amelyek székhelye az anya bokor legközelebb - a legjobbak. Egy hajtás ajánlott elhagyni legfeljebb három aljzat. Egyes szakemberek, hogy elhagyja az öt, de a tapasztalat azt mutatja, az elmúlt két kialakítja rosszabb, mint az első három. Az egyik bokor hozamok átlagosan 15 jól bevált üzletekben.

A következő lépés - biztosítása üzletek a nedves talaj. A gyökerek lehet ültetni a cserépben speciális tápanyagokat, mélyen a talajba. Meg kell jegyezni, hogy a méh bokrok nem tud növekedni aljzatba és gyümölcsöt ugyanabban az időben. Növények, amelyek a kiválasztott alkotnak rozetta, meg kell tisztítani a szára.

Szamóca növekvő nyílt terepen célszerű választani enyhén savas talajt. Jól alkalmazható és homokos vályog vagy agyagos talaj. De mielőtt tesz egy eper a talajban, meg kell előre megtermékenyíteni, vagy hogy humusz. Talaj-előkészítés, ültetés epret - a legfontosabb lépés, amely befolyásolja a további fejlesztése a kultúra.

Kertészet eper termesztése a nyílt terepen
A magról lehet megvásárolni a boltban, vagy egyszerűen csak nőni

Hideg és agyagos talajok, amelyeket nem háziasított - rossz a talaj eper. Ha ültetés végzik nedves talajok, amelyek jellemzik egymáshoz közel helyezkednek el a felszín alatti vizek, a talaj alatt az epret kell választani csak a magas gerincek. A homokos talaj is kevéssé alkalmas szőlőtermesztésre. Ebben az esetben a termés gyenge lesz, és a gyümölcsök - a kis- és gyengén fejlett ízét.

Kertészet eper termesztése a nyílt terepen
Megfelelően nőtt palánták - az egyik, hogy termesztenek a hajtások méh bokrok

Ülőbútorok finomságok

Ültetés a vezetéket - kötelező, ha azt szeretnénk, az ágyak lakás. Eső, felhők - a legjobb időt ültetés. Ha ültetés palánta gyökere a nyak kell a par a földre. Ha a gyökér gallér felett lesz, vagy a föld alatt, a növény kiszáradhat vagy rothadás. Az ültetés után a kilépő kell kissé öntözni eper. Ha minden munkát rendesen, akkor a téli szezonban lesz jól formált bokor. És ez biztos jele annak, hogy a kultúra is perezimuet. Ahogy már a jövő évben, a bokrok élvezni fogja a bőséges termés.

Kertészet eper termesztése a nyílt terepen
Aljzatok, amelyek székhelye az anya bokor legközelebb - a legjobbak. Egy hajtás ajánlott elhagyni legfeljebb három aljzat

Ültetés korán érő fajták igényel pontos távolságot a kultúrák között. Egy sor közötti távolság kultúrák legyen körülbelül 15 cm, a sorok közötti távolság - 60 cm. Igaz, hogy magas hozamot biztosítsanak, amelyek segítségével az eper az első évben, - ez a sűrű ültetvény. Betakarítás után bogyók kialakításához szükséges távolság 30 cm. Ez utóbbit is eltávolítottuk minden második bokor.

Ami a késői fajták, például eper ültetés a nyílt terepen egy kicsit eltér ültetés korai fajták. A távolság a sorban kell lennie legalább 20 cm-es sorok között - 60 cm. Összegyűjtése után az első termés, mindegyik második persely el kell távolítani. Eredmény - kialakítva a távolság 40 cm A termesztési technológia éveken át tesztelt ajánlott termelők tapasztalt ..

Kertészet eper termesztése a nyílt terepen
Nyári időszámítás - a legsikeresebb ültetésre bogyók

A második évben a termőtest tartják, hogy még sikeresebb. Ne felejtsük el, időszerű ültetés epret és a megfelelő ellátás az ágyak - fontos feltétele, hogy biztosítja a nagy eredmény. Második Harvest tetszik nagy és lédús gyümölcsök. A következő évben, a leszállás helyén meg kell változtatni.

Ezek voltak a fő jellemzői a sikeres eper növekvő nyílt terepen. Az is lehetséges, a termesztés eper üvegházakban, de további funkciók és a gondozás. Gyümölcs- a nyílt terepen - növekszik a saját kertjében.