Jobb gazdasági koncepció, az alanyok a sorrendben - studopediya

2. A jogot az állandó (folyamatos) használja a földet.

3. A jobb életre örökölhető azt a földet.

A hordozó nem kerül ki a földterület tulajdonosa, van felruházva, tekintettel a kompetenciák birtoklása, használata az élet az átviteli ennek használatát örökséget.Tárgyak. egyének.

A használati jog nem korlátozódik a határidőt.

Témák: jur. személy; (FZ Magyarország eltávolítjuk az egyének jogát).

Szolgalmi - korlátozott használati jogát az ingatlan található, a másik személy tulajdonát.

Indokai: megállapodást. Ha nem születik megállapodás, az a személy jogosult fellebbezni a bíróság. földterület tulajdonosának joga követelni használatáért fizetett az ő tulajdonát. Szolgalmi hajlamosak droit sorsa a legfontosabb dolog.

Jobb a gazdasági irányítás tükrözi az a tény, hogy egy állami vagy önkormányzati egységes vállalati kinek az ingatlan tartozik a jogot gazdasági irányítás rendelkezik, használata és dobja a tulajdon.

A jobb üzleti - tulajdonjog. Jobb gazdasági irányításának tulajdonjogok szélesebb operatív irányítás. Győztes az első joga, hogy bármilyen intézkedést, a törvénnyel összhangban.

Jobb gazdasági kezelése ingatlan, amelyre vonatkozóan a tulajdonos úgy döntött, hogy megszilárdítsa az egységes intézmény sem merül fel, hogy a vállalat vagy intézmény attól a pillanattól kezdve vagyonátruházási.

A gyümölcsök, termékek és bevételek a tulajdon használatát a gazdasági vezetésben, valamint a megszerzett ingatlan egy egységes intézmény sem a szerződés alapján vagy más okból jön a gazdasági vezetés a vállalat vagy intézmény.

Hatásköre ingatlan tulajdonosát a gazdasági irányítás: kérdések a vállalkozás létrehozását, tárgyának meghatározása és célja annak tevékenységét, a tevékenység megszüntetéséhez (reorganizációja és felszámolása), a találkozó a rendező, a gyakorlat felett a tulajdon használatát a vállalkozás tulajdonában a rendeltetésének megfelelő célokra és a biztonságot.

A vállalkozás az ingatlan jobb üzleti ingatlan nyugszik tilalmat a bérleti díj, jelzálog, belépő, amely hozzájárul az engedélyezett (share) tőke az üzleti szervezetek vagy más ártalmatlanítási módszer az ilyen tulajdon nélkül a tulajdonos hozzájárulásával.

Jobb a gazdasági irányítás.

Ez a jog egy származéka tulajdonosi dologi jog jogi személyek - a nem-tulajdonosok a gazdasági és egyéb felhasználása az ingatlan tulajdonosa, annak alapjait rögzíti fejezet. 19. A polgári törvénykönyv. Jobb a gazdasági irányítás sokkal szűkebb tulajdon. A jogok korlátozására cím birtokosa (jog jogosultja gazdasági vezetés) a sorrendben hatáskörének korlátozása vonalak és használata, mert a hatáskörét tulajdonosi jelenleg is alkalmazzák megfelelően - rögzíti az átadott ingatlan saját mérlegében.

Tárgyai a megfelelő gazdálkodás csak állami vagy önkormányzati egységes vállalkozások, valamint leányvállalatai által az állami és önkormányzati vállalatok. Ezek a cégek nevezzük egységes, mint a tulajdon oszthatatlan, és nem lehet elosztani a betétekre, egység részvények, részvények, a készletek. Az ingatlan át a cég a jobb üzleti kiesik a ténylegesen rendelkezik a tulajdonos-alapító és jóváírják a mérleg. Ez a tulajdonság lesz a „terjesztés”, külön a mások tulajdonát, beleértve a tulajdonos, és alapjául szolgál független tulajdon felelősségét a vállalkozás.Rögzítése ingatlan egy vállalkozás, a tulajdonos ad neki néhány saját hatáskörét. Azonban a szakterületen. 295 A Polgári Törvénykönyv meghatározza a jogokat és a tulajdonos. A tulajdonos az ingatlan, azaz a Állam egészét vagy önkormányzati joga, hogy hozzon létre egy cég igazgatót, hogy meghatározza a tárgya és célja a vállalkozás, átszervezése és felszámolja a cég, hogy az ellenőrzés végrehajtása céljából és a biztonsági tulajdonú vállalat eszközeinek, hogy megkapja részét a nyereség a tulajdon használatát a gazdasági joghatósággal. Az viszont, az állami és önkormányzati vállalkozás esetleg nem, hozzájárulása nélkül a tulajdonos eladja az ingatlant, bérlet, zálogjog, hogy az ingatlan, amely hozzájárul az engedélyezett (share) tőke az üzleti szervezetek és más módon elidegeníteni ilyen tulajdonság. A készpénz és egyéb vagyontárgyak adatok a vállalkozások saját belátása szerint lehet használni (n. 8 üzenet. Plaines. BAC Magyarország №8).

Beszél a használatát jogkörök, meg kell jegyezni, hogy ez végzi az állami és önkormányzati vállalatok céljaival összhangban a tevékenység és célja az ingatlan. Megjegyzendő azonban, hogy a tulajdonos nem használható vagyontárgyak elkobzására nem célja szankcióként mert ő nem rendelkezik ezzel a joggal, és a jogot, hogy bérleti vagy más elidegenítéséhez, hogy a gazdasági vezetés az állami (önkormányzati) vállalkozás (p. 40 Post. PLEN. Sun Magyarország és Magyarország YOU №6 / 8).

Meghatározott Art. 294., 295. a Polgári Törvénykönyv hatáskörét Egységes Enterprise a tulajdon, felhasználása és ártalmatlanítása állami (önkormányzati) tulajdon a gazdasági vezetésben, a jogalkotó nem írja elő azt a kötelezettséget, hogy közötti megállapodás megkötésére a tulajdonos a szükséges eszközöket és az üzleti. Ez azonban nem zárja ki a felek a jogot, hogy ilyen megállapodás megkötésére, ez lefordítva a javak, jogok, kötelezettségek és felelősségek a felek.

Jogintézményének vagyonjogi rendszer

A jobb operatív kezelése ingatlan - jogosult gyakorolni a korlátokat a törvény által létrehozott, a céljaival összhangban a birtoklás, használat és ártalmatlanítása a számukra kijelölt feladatok és a tulajdonos az ingatlan. Feltéve, hogy az állami tulajdonban lévő vállalatok, intézmények tekintetében az ingatlanok rájuk bízott.

A tulajdonos az ingatlan rendelt állami tulajdonú vállalat vagy intézmény joga van, hogy távolítsa el a felesleges, nem használt, vagy más célokra használt ingatlanok és semmisítse meg a saját belátása szerint.

Az állami tulajdonban lévő vállalkozás jogosult elidegeníteni, vagy más módon dobja ki az ingatlan hozzárendelt csak a hozzájárulásával a tulajdonos az ingatlan.

Az, hogy a jövedelemeloszlás állami vállalat által meghatározott ingatlan tulajdonosa.

A jobb operatív kezelése ingatlan, amelyre vonatkozóan a tulajdonos úgy döntött, hogy megszilárdítsa a vállalkozás vagy intézmény is van, végre attól a pillanattól kezdve vagyonátruházási.

A gyümölcsök, termékek és bevételek a tulajdon használatát a gazdasági irányítás és operatív irányítás, valamint a megszerzett ingatlan egy egységes intézmény sem a szerződés alapján vagy más okból jön a gazdasági vagy működési menedzsment a vállalat vagy intézmény.

Megszüntetése a jobb operatív vagyonkezelés zajlik azon az alapon és módon a törvényben előírt megszüntetésének tulajdonjogok, valamint azokban az esetekben jogszerű roham az ingatlan a vállalat vagy intézmény által a döntést a tulajdonos.

Operatív irányítás - korlátozott dologi jog.

Jellemző csak polgári jogok posztszovjet országokban.

Az állami tulajdonú vállalatok és intézmények, amelyek az ingatlan alapján rögzítették az operatív irányítás, rendelkezik, használata és dobja az ingatlan határain belül a törvény által előírt, a céljaival összhangban a tevékenység, feladat tulajdonosa az ingatlan, és a cél az ingatlan.

Az ingatlan tulajdonosát a jogot, hogy visszavonja felesleges, nem használt, vagy egyéb célokra használják tartásához szíjazott őket EPIC vagy intézmény, vagy szerzett állami tulajdonú vállalat vagy intézmény rovására kiutalt alapok a tulajdonos a vásárlás az ingatlan. Az ingatlan lefoglalt a kincstár a vállalkozás vagy intézmény, a tulajdonos az ingatlan területén a rendelkezési jog a saját belátása szerint.