Javítása tartályok saját kezűleg otthon, akváriumi halak

Share „Repair akvárium saját kezűleg otthon”

Ha komolyan szívesen akváriumok, előbb vagy utóbb, a tartály meg kell javítani a tank. Jellemzően sérült üvegek vegyületek annak a ténynek köszönhető, hogy a ragasztás őket nem jól zsírtalanított. És van egy hasonló, mind az ipari és a rögtönzött tartályokban. Ha a tartály kezd szivárogni, főleg kezdőknek, sok akvarista jön a kétségbeesés. Úgy tűnik, hogy ez veszélyezteti a szó szoros értelmében egy katasztrófa. Én találkoztam, akik általában elhagyják Aquaria miatt félelem az árvíz a lakásban, és az univerzum egészében. De ha megnézi a problémát, és a anyagok tulajdonságait, amelyek lehetővé tennék az akvárium, meg fog jelenni, hogy a probléma nem éri meg a tapasztalat. Modern akvárium szilikon ellenáll terhelés akár három tonna. Üveg is van egy nagy biztonsági határt. Ez nem is olyan rossz.Továbbra is, hogy megtudja, mi a teendő, ha a tartály fut egy kötésbe.

Nézzük a helyzetet annak érdekében:

 1. Először próbálja meg pontosan, ahol a víz csöpög és szivárog. Gyakran ez történik oldalán ízületek között a táblák. Sokkal kevesebb - metszéspontjában az alsó és a függőleges falak az akvárium. Elég ritkán szivárogni kezd egy sarokban találkozásánál a három ablaktábla paszta - egy alsó és két oldalsó felületek.
 2. Ha kiderült, hogy az a hely, a szivárgás találkozásánál az oldalsó ablakok, gyakran van szükség, hogy helyrehozza a tartály nem folyik a víz. Meg kell ereszteni a víz áramlási szint alatt 3 - 5 cm. Így, a víz szivárgását meg kell szüntetni. Ha azonban a víz továbbra is csöpög kell keresni a helyét a szivárgás alatti varrás.
 3. Ha víz szivárog találkozásánál az alsó és az oldalsó fal, a természetesen lesz a csatorna a teljes akvárium
  Javítása tartályok saját kezűleg otthon, akváriumi halak
  és távolítsa el a talaj és a növények.
 4. Amikor a víz szivárog végül észlel, meg kell alaposan mossa az akvárium üveg a külső és belső szivaccsal. Ezután hagyjuk megszáradni a felület az üveg és szilikon. Ahhoz, hogy felgyorsítja szövetek a nedvességet eltávolítja.
 5. Amikor az üveg száraz egy vattacsomót mártott acetonnal zsírtalanított helyen jövő ragasztás.
 6. Illessze be a maszkolószalag belülről a varrás mentén mindkét oldalon.
 7. Kiemelés szilikon mentén áramló varrás.
 8. Szilikon ujj kenet mártott szappanos oldattal.
 9. Bízunk benne, hogy száraz, és távolítsa el a szalaggal, kiadások belső szélén a penge éles késsel.

Hogyan erősít a szivárgás?

Talán a vízszivárgás - a leggyakoribb hiba. Egy napon a tulajdonos a halak látja a vizet az éjjeliszekrényre, akkor kezd folyni a padlóra, és a nedves folt napról napra válik egyre inkább.

Következhet be különböző okok miatt. Amikor az akvárium sok éve, tömítőanyag ízületek vannak ragasztva üvegfal (vagy az ízületek üveg és a keret elemek), elveszti a tulajdonságait. Fokozatosan kezd összeomlani.

Úgy történik, hogy a tulajdonos sérti halat szorító bárhol, eltávolítja a fém kaparó üveg felhalmozott algák. Bármi is volt, volt egy szivárgás, és el lehet távolítani a kezét.

Először is, meg kell határozni az adott helyen, ahol a tömítés sérült. Ha a hely, a szivárgás a felső és középső része az akvárium, meg kell lecsökkenteni a Aqua és a ruhával pamutból készült száradni ezen a helyen.

Hogy a feltételek a díszhalak nem romlott, szükség van, hogy csökkentse a víz szintje a külső cső, vagy a szűrő, ha a belső szűrőt használnak, hogy be az oldalán.Pozíció szivárgást kell zsírtalanítani acetonnal, ásványi szesz vagy alkoholt a külső oldalon (a belső oldalon nem mérgező folyadék működnie kell), és száraz réteg egy speciális tömítőanyag.

Ezt követően, a nap folyamán meg kell várnunk, hogy töltse ki a vulkanizálás szilikon, óvatosan tisztítsa meg varrás és csak azután emelje Akvy a normális.

Ragasztó az akváriumokhoz

Az ipari termelés és gyártási keret nélküli akvárium egy speciális szilikon ragasztóval. Pontosan ugyanez szükséges vásárolni, ha hibát vagy megsértése pecsétet függetlenül otthon.

Szilikon ragasztó egy gélszerű masszát, amely megszilárdul, hogy nedvesség hatására a levegőben. Körülbelül 30 perc helyett a kötés létrejöjjön tömbpolimerizálási.

Egy nap a műtét után olyan ragasztóval fagyott massza gyakorlatilag lehetetlen, hogy szakadjon, ereje válik szinte ugyanaz, mint az erejét az üvegfelületet is. Ezt úgy érjük el, az a tény, hogy a szilikon ragasztó szilícium, amely az üveg elem.

Szilikon tömítőanyag értékesített bizonyos kisállat boltokban és gyakorlatilag az összes épület hipermarketek.

Amikor kiválasztja az anyagot, győződjön meg arról, hogy a csomagolás hordozza a felirat: „Mert az akvárium” vagy „az akvárium ragasztás” (oka lehet sziluettje hal).

Például márkák szigetelés Soudal, Penosil, Titan vagy VIK Akvárium szilikon biztonságos hal, szépen tartotta a kapcsolatot egy vizes közegben, hozzon létre erős kötések. Így a ragasztó végezhető javítások a szivárgások és teljes beillesztés. Tömítéséhez repedések a felső fedél segítségével ugyanazt a ragasztóanyagot.

ragasztás akvárium

Általános szabály, hogy a ragasztás végezzük, ha az üveg megrepedt. Ha a repedés kicsi, és található, a felső részén a tartály, akkor nem ugyanaz, mint a megszüntetésére a szokásos szivárgás: a repedés van lezárva szilikon.

A legnehezebb eset, ha az üvegfelület repedt fölött függőlegesen, vízszintesen vagy átlósan. Meg kell azonnal cselekedni, mint az akvárium víz bármikor szorítani a repedés üveg.

Mi köze a hal?

Azonnal el kell végezni a kiürítés a díszhalak és más állatok. Ha van egy tartalék háznak a vízi életre (még kapacitás), akkor a probléma megoldódik egészen egyszerűen: a víz egy hibás tartály túlfolyik a tartalék, a növények kerülnek át egy külön tartályba (jar, például), eltávolítjuk a talaj.

Javítása tartályok saját kezűleg otthon, akváriumi halak

Akkor kezdődik, hogy megszüntesse törés. Ha van termosz szállítás hal, ez is alkalmas, mint egy ideiglenes otthont a halat. Egy csipetnyi, akkor a szokásos három literes üvegedénybe.

Követelmény: idő-kapacitás kell tartani azonos feltételek (aqua kell oxigénnel telített, és a hőmérséklete tartjuk a normál tartományban).

Bármilyen akvárium lehet javítani - Ellenőrzött kísérletek, és többször! A komplexitás a javítási lehetőséget, és az akvárium határozza meg a természet pusztulása.

Az első módszer. A legegyszerűbb módja annak, hogy a ragasztó egy új padló tetején megrepedt. Egy repedés a helyén ragasztással oka folyamatos szalag akvárium tömítőanyag, hogy megakadályozzák a szivárgást. A kerülete a tartályfenék szintben az új üveget kell beilleszteni csík szélessége 4-5 cm (4-5 mm vastagságú üveg) - ez a nyereség, és további biztosítékot szivárgás ellen. Ezt követően a szalag lehet díszíteni, ragasztott rá öntapadós fólia vagy dekoratív szalag, és ez tényleg nem vonzza a figyelmet, vagy néz ki, mint valami idegen, nem mintha szánták.

A kisállat-kereskedésekben, illetve tárolja, Háztartási vegyi értékesített speciális szilikon ragasztásához és javítási akváriumokban. Legyen óvatos, ha a vásárlás, akkor a csomagolást kell írni, hogy lehet használni akváriumokban. Ragasztja nem engedi le a vizet, de teljesen ártalmatlanok akvárium lakói. Sealer tömítőanyagot kell hozni, hogy a helyszínen a crack, hogy adja neki, és kenetet ujjai helyett egy crack.

Javítása tartályok saját kezűleg otthon, akváriumi halak
Megkötés után tömítőanyag (általában 24 óra) lehet pontosan egy pengét, hogy eltávolítsuk a felesleges. Néhány napon belül meg kell nézni a hely, ahol volt egy repedés, mint a víz szivárogni kezd. Ebben az esetben ismételje meg az eljárást.

Második módszer. A repedés hely, hogy egy folt üveg, amely kiterjed az egész sérült uchastok..V ha akvárium folyt a varrás mentén, akkor a ragasztó mindezt varrás. Ehhez szükség lesz, hogy tisztítsák meg a régi szilikon varrás, mint egy új sziiikonragasztóvai rosszul tapad a régi szilikon. Akkor add az akvárium állvány 4-6 nap. Következő hét áztatás (2-szer egy nap, hogy üres, és töltse tartály), és ismét fel a halakat a megszokott környezetben.

Megjegyzés: Abban az esetben, kár, hogy bármely, a falak az akvárium helyett sérült üveg tele van.

A harmadik, a bonyolultabb opció - helyett az alsó - hosszú folyamat technikai értelemben, hogy azt vegye fele a bontási az akváriumban.

Share „Repair akvárium saját kezűleg otthon”