Javítása hangszórók saját kezűleg

Elkezdtünk zörög a dinamikája a kedvenc akusztika? Ne rohanjon, hogy írják le őket, ha ezek a tünetek nagyon könnyen javítható a hangszórók saját kezűleg. Általában a hangszóró elkezd zörög miatt nagy port volt ideje felhalmozni az évek üzemidő a mag és a tekercs, hogy a diffúzor vibrációs hangszóró generál kellemetlen zajt horkolás dinamika.V ebben az esetben a hangszóró javítás, szétszerelés kell kezdeni a hangszóró, és távolítsa el a port és a finom törmelék okozza zihálás hangot.Javítása hangszórók saját kezűleg

A berendezés kialakítása és hangszóró

Javítása hangszórók saját kezűleg

Ahhoz, hogy jól megértsük, hogy a tipikus hangszóró, elemzi annak szerkezetét, erre pillantást az alábbi képre.

A hangszóró tartalmaz egy mágneses rendszer található, a hátsó oldalon. Ez áll egy gyűrű alakú mágnes készült ferromágneses különleges mágneses ötvözet vagy kerámia, acél karimák és egy hengert (Kern). Között egy magot és a karima egy rés, amely a mágneses tér keletkezik. A rés, található induktor seb vékony rézhuzal, hogy a kemény, hengeres keret. Ez néha a lengőtekercs. tekercs test csatolt diffúzor - aztán „mozog” a levegőben, ami tömörítés és kicsomagolás - akusztikus hullámok.

A diffúzor készülhet különböző anyagokból, de rendszerint készült préselt pép. Ahhoz, hogy a tekercs nem érintette a falat, a mag szükséges helyezni a közepén a mágneses rés révén a központosító mosó. A diffúzor van szerelve egy fém keret. A hullámos széle, hogy képes legyen szabad rezgések.

A vékony huzalok a tekercsek vannak a külső oldalán a diffúzort és kapcsolódnak speciális szegecsek és azokat a másik oldalon van rögzítve sodrott rézhuzal. Aztán ezek a vezetők a vesztegel a szirmok, mert a hangszóró csatlakozik az áramkört.Munka dinamika és megnevezése

Ha a lengőtekercs hangszóró véget váltakozó áram, van egy mágneses mezőt. amelyek kölcsönhatásba lépnek a statikus mágneses tér rendszer dinamikáját. Ez okozza a tekercs vagy szívja be a rést, vagy kilökődik onnan a másik irányától függően az áramok. Mechanikai rezgések, amelyek a tekercsek diffúzor, amely attól függően változik, órajel-frekvencia váltakozó áram, s ezáltal az akusztikus rezgések.

Hangszóró a diagramok a következőképpen jelöljük. Közel a szimbólum a betűk B vagy BA és a sorozatszámot a hangszóró az áramkörbe.

Javítás autó hangszórók

A példa a dinamika Focal Polyglass 165 VRS, tk hangsugárzók magas hangminőséget, és ennek megfelelően nagyon drága döntött, hogy megpróbálja javítani őket. Mindkét szeminárium vizuális ellenőrzés észrevettem egy törött vezeték, és forrasztott szétszerelés nélkül lehetetlen.

Javítása hangszórók saját kezűleg
Javítása hangszórók saját kezűleg

A diffúzor van ebben a dinamika átszőtt szövet. Felfüggesztése gumi. Abban fej szétszerelése tartott körülbelül egy óra. Függesztő elválasztó az alkalmazott oldószer. A fő probléma az volt, hogy a fő fej keretet műanyagból készül, amely „oldódnak” az oldószert.

Javítása hangszórók saját kezűleg
Javítása hangszórók saját kezűleg

Központosítás mosó kivált szerelési késsel volt hozzáférése - tárcsás. Ez általában rácsavarjuk egy fém hüvely nagyon magas a tolerancia pontosságú. A nagyon érdekes hüvely lyukakkal hűtésére. A sapka műanyagból van. Továbbra is csak a forrasztani a vezetékeket az új, rugalmas tekercs.

Javítása hangszórók saját kezűleg

Az összeszerelési folyamatot kell fordított sorrendben történik, az a tény, hogy olyan nehéz eresztheti ragasztott vissza, szoktam csinálni, hogy szuper ragasztó, amint gyorsan szárad. Ha a ragasztó dolgosohnuschy lett szorítva nyomás alatt, és nem különleges mintákat. Egy órával később, a hangszórók be vannak, a hang egyszerűen varázslatos.

Hogyan készítsünk egy hangszórót egy műanyag palack kezével