Japán kutyafajták képekkel és nevek képviselőinek egy áttekintést az összes leírás

előző

fajta kutya megható történet azt mondta a filmben „Hachiko: A leghűségesebb barátja”, az Akita Inu. A szerepe az igaz barát a főszereplő jegyeztek csak három kutya a fajta, hogy képviselje őt a különböző korú: Chico, Layla és Forrest. Akita Inu - egyike azon kevés fajták őshonos Japánban felsorolt ​​képekkel és nevek az alábbiak szerint.Japán kutyafajták címekkel és rövid jellemzése

Kutyafajták őshonos Japán - a legkisebb csoportot. A különlegessége ennek a csoportnak azonos típusú és bizonyos hasonlóság bármely fajtájú. Alapvetően minden japán fajta kutyák vannak közös jellemzői a következők: egy ék alakú fej, farok egy gyűrű, borított sűrű haja, háromszögletű fülek, hogy felfelé álljanak.

Ain (Hokkaido-ken)

Japán kutyafajták képekkel és nevek képviselőinek egy áttekintést az összes leírás

A fajta tenyésztették lakói Hokkaido sziget az ókorban, és lett az őse sok japán kutyafajták. Ainu törzs az azonos nevet használták vadászok szarvas termelés, a medve és a farkas most eltűnt. Kutyák is működött őrök lakások és parkolók a horgászok és vadászok. Képviselői a fajta nagyon kevés a világon. Kapcsolódik az eltűnését a fajta a kiviteli tilalom az azt Japánban, így a helyreállítása érdekében a lakosság a világ közösségének kutya tenyésztő szinte lehetetlen.

Ainu - fajta, nagyon intelligens. Gyorsan megtanulja a parancsokat, és még megérteni egy egyszerű emberi beszédet, könnyen vezetett az ismeretlen terepen. Az ösztönök az őr, és az őr, a Ainu mindig keresi, de ugatás semmit nem fog.

A természet a kutya büszke és független, így szoros kapcsolatot vele elég nehéz. Képzés ez a fajta nem a hatalom a tapasztalatlan és puha a személy karaktere. Ainu oktatás egy meghatározott megközelítést igényel, kitartás. Ugyanakkor játszani az ember, és rávenni, dédelgető rész Ainu nem bánom. Kutya barát hirtelen engedett düh ellen az idegen, ha a kutya hirtelen fenyegetve érzi magát a részéről.

Shikoku (Shikoku)

Japán kutyafajták képekkel és nevek képviselőinek egy áttekintést az összes leírás

Breed Shikoku Japánban is ismert Koti Koti-ken és Inu. Otthon, ez a fajta nagyon népszerű, de gyakorlatilag ismeretlen a világban. Fő cím japán kutyafajta kapott a névadó sziget Shikoku, a területén, amely származik. Az eredeti neve a fajta Tosa egybeesett egy másik fajta harci kutyák, ezért az ez vonatkozásában ez a fajta megállt.

Etnikum Shikoku sok közös a farkas. Képviselői a fajta van egy független, autonóm jellegét, úgy viselkednek arrogánsan és szemtelenül idegenekkel szemben és más állatok a házban. Ugyanez a hozzáállás lesz, hogy a tulajdonos, ha nem jelenne erős jellem, a képzés és az oktatás a kölyök. Az első napon a megjelenése Shikoku a családban szükséges megállapítani azokat a szabályokat annak magatartására. A kutya nem úgy, mint egy vezető, egy vezető.

Tartalmaznak ilyen kutya a lakásban nem ajánlott. Ideális hely Shikoku - egy ország ház tágas telekkel. Kutya igényel napi aktív testmozgás. Ha a tulajdonos a fajta használják, mint egy asszisztens a vadászat, séta az erdőben kell kezdeni már 3-4 hónap. Fejlesztése vadászati ​​képességek végezzük nyílt területen a formájában a játék segítségével a rejtett tárgyakat.

Japán kutyafajták képekkel és nevek képviselőinek egy áttekintést az összes leírás

A japán büszkék ősi fajta, amelyben ez a „kincs Japánban.” Akita Inu nem „plüss kis állat” aranyos kommunikáló mindenkivel. Ez a kutya az egyik tulajdonos, hűséges csak neki és csapata végzi csak. Akita szereti a család minden tagja és udovlstviem játszik velük, megvédje őket esetén veszélyt, de csak saját kezdeményezésre. A csapat ez a kutya tud adni csak a tulajdonos, és ő engedelmeskedni unquestioningly.

Megfelelő oktatás Akita Inu - egy meglehetősen bonyolult és hosszadalmas folyamat. Törekvés Leadership megnyilvánul ez a fajta majdnem két évig. Az alapja a képzés - megfelelő kutya szocializáció, az elnyomás az ő túlzott agresszivitás idegenekkel szemben.

Akita Inu nem igazán alkalmas a fenntartó a lakás, míg a sok városi lakosok is szülni őket haza. Ebben az esetben a tulajdonos elmegy aktív kutya séta terhelést napi 2-3 alkalommal. Ha elegendő testmozgás és a kiegyensúlyozott kutya lesz nyugodt otthon.

Shiba Inu (Shiba Inu)

Japán kutyafajták képekkel és nevek képviselőinek egy áttekintést az összes leírás

Shiba Inu - hírhedt mosolygós kutya, leszállt a vad kutyák, kis méretű, tsenivshihsya vadászok briskness és képes átgázolni még a legsűrűbb bozótban. Külsőleg faj szabadul fel az egész csoport a japán kutyákat, de különbözik tőlük egy kisebb növekedés (akár 41 cm). Egy másik sajátossága a fajta egy speciális szerkezet a száját kiemelkedő területek, ami feszített, mintha egy jóindulatú mosollyal.

Első pillantásra, Shiba Inu tűnhet visszahúzódó és makacs. De szoros közösségben megérteni, hogy nem csak az jellemzi, erőszakos vonzalom ez a kutya. Nem lesz ugrás az öröm, a megjelenése a gazda, hogy a kereslet ragaszkodás a családtagok, így otthon Shiba Inu képest a szamuráj: visszafogott és nyugodt minden helyzetben. Ebben az esetben a kutya tulajdonosa végtelenül hűséges és szereti a ház lakói. Játszik és pat a kutya a hangulat a házban, így ő szükségszerűen helyet magány. és kisgyermekek is jobb, ha nem teszi.Érintkezve idegenek Shiba Inu ritkák, de a puszta agresszió őket nem mutatják. Ha egy idegen nem jelent veszélyt a családtag, a kutya inkább távol marad tőle. De az agresszió a tolakodó látogató szinte biztos, ha a kutya maga nem jön egy kívülálló, a legjobb, nem a vas és nem is beszélni vele. És mi Shiba Inu idősebb, meg kell tartani a távolságot, hogy közel van hozzá.

Japán kutyafajták képekkel és nevek képviselőinek egy áttekintést az összes leírás

Kishu Inu (Kishu-ken, Kishu, Kishu-ken) - egy ősi fajta, amely eredeti célja volt a vadászat vaddisznó és szarvas, valamint a védelem az otthoni és a tulajdon. Jelenleg ez a fajta szinte soha nem használják a vadászat, hanem fejleszteni a munka tulajdonságait, ha akarja, akkor.

Kishu Inu magas intelligencia és gyorsan emlékszik minden csapat, de emelni, hogy ugyanabban az időben nem könnyű. Kutya szeszélyes és hajlamos a döntéseket, így az engedelmesség tőle az erőt arra, hogy szigorú és erős akaratú ember. A képzés akkor össze kell szívósság kedvességgel és gyengédséggel: a munka nélkül dicséret a kutya nem.

A fajta jól kijön a gyerekekkel, de csak akkor, ha azok nem kötekedik vele, és nem irritálja a célra. Az optimális hely Kishu Inu - egy vidéki házban, ahol megszervezte a tágas és kényelmes madárház standján. Egy városi lakás kutya is úgy érzi, normális: ez igénytelen a gondozás, a tisztaság, nem szaga „a kutya”. Az egyetlen feltétel az őrizet a zárt térben - a gyakori és hosszú sétákat jogging, játékok és egyéb aktív testmozgás.

japán terrier

Japán kutyafajták képekkel és nevek képviselőinek egy áttekintést az összes leírás

Japán terrier - nagyon ritka fajta kutya, hogy a legtöbb ember csak látni a képen. kutya exkluzív megjelenés: sötét fejét a fehér háttér törzs tűnik varrt. Ugyanez a kettősség figyelhető meg a használatát sziklák. A japán terrier elérhető minden dolgozó vadászat a tulajdonságokat, de évszázadok óta a japán használt egy kutya kizárólag a társ és a kedvtelésből tartott.

A fenntartó a lakás ideális japán terrier. Ő chistoploten, nincs jellegzetes szagú, nem kell hosszú sétákat, és a fokozott fizikai aktivitás, nem igényel túlzott ápolás. Japán terrier - szelíd teremtés, nem bírja a hideget, így járni a kiadási különleges ruhát. kisállat immunitást fokozza a megfelelő táplálkozás és vitamin és ásványi anyag. Etesd meg a kutyát, legyen nagyon jó minőségű, természetes termékek nélkül szója helyettesítő belsőségek és a csontok.

Japán terrier nagyon érzékeny lények, szeretnek kedvében, szükség a figyelmét. Meg kell folyamatosan játszik és beszél. Ha japán terrier tulajdonos úgy érzi, leválás is bosszút rajta, a rendetlenség a lakásban, bútor pogryzannoy romlott cipő. A kutya szívesen játszanak a család minden tagja részt venni a család minden tevékenységet.

japán Spitz

Japán kutyafajták képekkel és nevek képviselőinek egy áttekintést az összes leírás

Japán Spitz - egy kis japán kutya egy gyönyörű hófehér hajjal, egy éles „róka” pofa, felálló fülek és a bozontos farok, elegánsan csavart hátára. Kutya barátságos, vidám, képes lesz egy igazi barátja a család minden tagja.

De ez a bájos „obayashka” nem könnyű, és a rossz nevelés kezd ügyesen manipulálni a gazda és a ház lakói. A vonat egy japán Spitz szükséges az első napokban az állat a házban. A japán Spitz fontos, hogy kapcsolatot létesítsen és figyelembe kell venni az egyéni hajlamok, mivel az oktatás és képzés a legtermelékenyebb.

A kutya nem szabad büntetni, szidtam hangosan, és még inkább legyőzni. Az engedelmesség kell törekednie, szeretet, bátorítás, dicséret. Amikor kötelességszegés pet csak elkezd figyelmen kívül hagyni a kisállat, és megérti az elfogadhatatlansági az ő viselkedése.

Annak ellenére, hogy a hófehér haja színe, gondozás tornya igen egyszerű. A fehérség és tisztaságát kabát megmarad szinte egyedül, csak fésű a kisállat hetente egyszer. Gyakori mosás és ápolás a kutya nem kell. A latyakos időjárás kabát védi a különleges overall. Intenzív hullámzást kell vedlik, különben a kutya kezd dermatitis vagy ekcéma.

japán chin

Japán kutyafajták képekkel és nevek képviselőinek egy áttekintést az összes leírás

Japán Chin - a büszkeség a felkelő napot. Ez a kis japán kutya, megjelenésében hasonlít a játék válhat igazi barátja a tulajdonos. A fajta divatos és igen ritka, így az ár az elit kölykök elérheti a 3-4 ezer dollár.

A fajta szereti a figyelmet, csodálat és a kereslet. Manners, hasonlít egy macska: ő szeret becéző simogatás, az alvás, a hátán egy szék vagy egy puha párna. Cat szokásait ez a fajta, párosítva egy valódi kutya hajlam. Meg lehet morogni és vicsorog, ha ő gyerekek játszanak hanyagul, mások üldözőbe macskák szoruló, a képzés és a szocializáció.

Gondozása a kutya bizonyos időt igényel. fésülés minden nap, fürdés havonta egyszer, maga mögött hagyva a fül, a szem és a fogak. Sok tulajdonos támaszkodnak pet grooming szakemberek. Ez megköveteli egy bizonyos költség, amely a japán chin, de ebben az esetben úgy néz ki, tökéletes.

Az egészség a Japán Chin meglehetősen gyenge. A szerkezet arcok problémákat hoz létre a légutakat, különösen a meleg évszakokban. Nyári kutya tud hőguta, amely elveszett. Ez elég nehéz megszervezni a megfelelő táplálkozás Hina. dog menü egységesnek kell lenniük, anélkül, hogy az egzotikus termékeket. Nem kombinálható száraz természetes ételek.

Japán kutyafajták képekkel és nevek képviselőinek egy áttekintést az összes leírás

Tosa - egy harci fajta erős test, fejlett értelem és az erős karakter. Az a fajta származási leszármazottja harci kutyák Nihon-Inu, különböző harag és a vadászat tulajdonságait. A gének a fajta összekeverjük a Bulldogs, masztiffokkal, Bull Terrier, Great Dane, és a rendőrök. Ennek eredményeként a munka tenyésztők nem volt szinte egyetemes és veretlen harcos, csúszós, uvortlivy az il, izmos test és erős állkapocs.

A leírások szerint igaz, nyugodt kutya, de megfelelő oktatás. A kutya meg kell edzeni a felnőtt, szellemileg és fizikailag erős ember, lehetőleg egy bizonyos tapasztalat az oktatás harci fajták. A nők és a fiatalok nem valószínű, hogy képes legyen megbirkózni 50-60 font kutyát pórázon, még az egyszerű séta.

Japán kutyafajták képekkel és nevek képviselőinek egy áttekintést az összes leírás

Japán fajta kutyák, több nevei: csíkos dog, inu kai, kai ken, kai-tórusz-ken. Túl a történelmi haza ez a kutya nem ismert. Kai-ken - vadászkutyafajta átlagos méretű gyártására szánt vaddisznó és szarvas. Temperamentumos kutya, de nem zajos, merész, de nagyon csendes és megfelelő. Barátok gyerekekkel és jól kijön más háziállatok a házban. De a gyerekek ezt a fajta jobb, hogy nem lehet egyedül hagyni, mert gondatlan kezelése kutyák reagálnak negatívan.

Breed szükséges a korai képzés, de anélkül, hogy a brutális erőszak és durva módszerekkel. Büntetés és agresszió okozhat az ellenkező hatást: a kutya elkezd bizonyítani, hogy a vezető a kapcsolatot. Hozzászoktatni a kutyát rendelni az egyik ember ő venné a tulajdonos.

Kistestű méretei lehetővé teszik, hogy tartalmaz még egy városi lakás, de lehet élni az utcán, és egy vidéki házban, köszönhetően a sűrű aljszőrzet és vastag gyapjú. Kabát hossza kai kicsi, de hajlamos a tekergő, így a kutya rendszeresen fésű és trimmingovat alkalommal 6 hónap.

Az élelmiszer-kai nem fontoskodó, de a gyomor és a belek is gyenge, így a lehetőséget, hogy száraz élelmiszer és csontok nem megfelelő. Étkezés kiegyensúlyozottnak kell lennie, és áll a hús, zöldségfélék és gabonafélék rizs, hajdina vagy a zab.előző