Hogyan működik a hangszóró Dinamik

Gyakran előfordul, hogy az autó hangszóróin meghiúsul egy vagy más okból, és ha olvassa el az oldalak ezen az oldalon, így kedvenc beszélő halott, és úgy dönt, hogy rögzítse magát, ha teljesen új kezdődik meg kell tanulni anatómiát, mint dinamika.Prezhde kezdjük meg szétszerelni a készüléket hangszóró, így tudjuk, hogy milyen eszköz?

Hangszóró - Egy eszköz, amely átalakítja elektromos hangjelzés miatt mozgás a tekercsen a mágneses tér az állandó mágnes majd konvertáló mechanikai rezgések levegőbe rezgések a diffúzor.készülék teljesítményét

Hogyan működik a hangszóró Dinamik

Az állandó mágnes nem ütközik a lövés, hogy bocsánatot kérjen!

Mellesleg a permanens mágnes egy mag és karimák képeznek, mágneses rendszer, amely együtt diffuzoroderzhatelem alkotnak álló része a hangszóró. A mozgatható rész dinamikája - szuszpenzió, kúp, egy porvédő sapka, egy központosító alátét lengőtekercs.

Felfüggesztése hullámos része a mozgatható rendszer, amely csatlakozik a diffúzort és diffuzoroderzhatelyu, magas rugalmasságot és biztosítja, hogy ne torziós drkgich rezgési módok a mozgó rendszert, hogy hatékonyan elnyelje az energiát a rezonáns oszcilláció. A szuszpenziót kell őrizniük tulajdonságokat és alakot hatása alatt a külső környezet és az idő. A mélysugárzók anyagokként szuszpenziók használt természetes gumi, poliuretán, gumírozott anyag, szintetikus anyagok, stb

Diffúzor - fénykibocsátó elemet, amely a dinamikus frekvencia karakterisztika egy előre meghatározott tartományban. Működése a diffúzor hasonló a munkát, amely a dugattyú alternáló mozgást, továbbítja rezgések a lengőtekercs hogy a környező levegő. Egyre gyakrabban alakulnak ki célzó erőfeszítéseit a csúcsok és úszik a rezonancia frekvencia jellemzőit a hangszóró és a hang torz. Hatásának csökkentése érdekében ezeket az erőfeszítéseket, a gyártók próbálják növelni a merevséget a kúp.  • Papírt. Amelyek készült préselt cellulóz keverve töltőanyagokkal az ilyen merevség ka lakkok, ragasztók és senteticheskie szálak.
  • Kemény .Sendvich üvegszálas vagy Kevlar polimerizálható az kötőgyanta és kisütjük.
  • Soft. Polipropilénből
  • Semi-merev. Anyaguk kerámia és alumínium

Az űrlapot:

  • Kupolnye.Primenyayutsya a magassugárzó
  • Konusnye.Shiroko közös miatt a sokoldalúság.
  • Ploskie.Primenyayutsya ritkán és akkor is csak az alacsony frekvenciájú hangszórók

Porvédőfedéllel végez védelmi funkció, árnyékolás a mágneses résnek a pornak. Az erőteljes hangszóró, ő szolgál további hűtőborda, és ez készült alufóliával. A kupaknak van egy kupola alakú, főleg készült fröccsöntött cellulóz, ez is a kerületi borda és a kiegészítő sugárzó elem.

központ mosó

Távtartó tárcsa között helyezkedik el a kúp és a kosár hangszóró. A nagy elmozdulások a mozgó rendszer megakadályozza elmozdulás a lengőtekercs és fúj egy mágneses rendszer, megereszkedett a mozgó rendszert, és védi a mágneses résnek a por. Mint anyag a mosó használata természetes szövetek impregnált bakelit lakk és szintetikus anyagok.

Ami anyagok a mosók használt természetes szövetek (mint például a Calico, Calico és t. P.) Impregnált bakelit lakk, szintetikus szövet alapú poliamid, poliészter, nejlon és mások. Bizonyos mélysugárzó alkalmazni mosók, az anyag, amelyből a szövött fém (alumínium , réz) szálak, amelyek a gyártó szerint javítsa hőelvezetés a lengőtekercs.

LENGŐTEKERCSES

A lengőtekercs egy tekercs egy rézhuzal, amely mozog a mágneses rést biztosít egy rekesz egy mágneses rendszer konvertáló elektromos energiát mechanikai energiává. A mágnes rendszer egy gyűrű alakú permanens mágnest magot, és amelyek között a mozgó tekercs nem érintkezik stenok.Elektrichesky áram révén látnak hajlékony vezetékek, amelyek állnak összecsavart réz busz seb szintetikus kanat.Provoda csatolt a diffúzor, egyre gyakoribbak hangszórók vezetékek varrott egy központ alátét .Very fontos, hogy a vezetékek ne érjenek, ha dolgozik dinamika annak más részein. A szemközti végeit a vezetékek forrasztva a terminálok, amelyek toborzott toborzott pad, amely viszont kapcsolódik a kosarat. A fedélzeten gyakran azt jelzi polaritása „+” vezeték és „-”, amely lehetővé teszi, hogy helyes fokozatos. Ha csatlakozik a pozitív dinamika az elemek plusz és mínusz mínusz akkumulátorok, azt látjuk, hogy a diffúzor Lift. Ha megváltoztatja a az elemek polaritását ellenkezőleg diffúzor esik. Ez nem egy bonyolult vétel segít otfazirovat hangszórók az autóban, amikor nem tudjuk, melyik vezetékeket, amelyek terminálok alkalmasak. Diffúzorok megfelelően fokozatosan hangszóró kell egyidejűleg mozog ugyanabban az irányban felfelé vagy lefelé.