Gyorsan száraz élesztő - élesztő instantons

Instantons élesztő egy viszonylag új termék (start ipari termelés 1972) által termelt mély és gyors kiszáradás élesztő sejtek speciális körülmények között. Nedvesség instantons élesztő 3,5-5,5%.Instatnnye élesztő formában előállított finom metélt világos bézs színű. A jellegzetes szag élesztő élesztőben instantons kifejezve kisebb mértékben, mint a száraz hatóanyagot.

Instantons élesztő rendelkeznek a magas emelőerő. Cseréjéhez 1 kg sajtolt élesztő kellően instantons 330 g szárított élesztőt.

Instantons száraz élesztő nem kell aktiválni. Bevezetés előtt a szakaszos összekeverjük a liszttel vagy meleg vízzel (35-38 ° C). Keverés meleg vizet használnak abban az esetben, ha a dagasztás gyorsan kell végezni.Instantons élesztőt lehet használni oparnyh és bezoparnym technológiák tésztát.

Emlékeztetni kell arra, hogy a száraz élesztő instantons nem tűri a hideggel vagy jeges vizet. Hatása alatt a hideg víz aktivitás drasztikusan csökken.

A fő hátránya instantons élesztő - egy gyors elvesztését aktivitás épségének megsértése a csomagolás. A csomagolás felnyitása instantons élesztő ajánlott 24-48 órán át. Hosszabb ideig tartó tárolás csak akkor lehetséges, a hűtőben egy szorosan zárt tartályban.

A szokásos dózis instantons élesztő van 0,6-1,0 tömeg% lisztet. Amikor a gyorsított vizsgálati dózis instantons élesztő előkészítési technikák növelhető.

Az élesztő mennyisége a tészta kerül bevezetésre, akkor sok tényezőtől függ:

1) a felvonó élesztő;

Emelőerő - az a képesség, élesztő fermentálódni glükóz, fruktóz, szacharóz.
2) a képesség, a gázosítási liszt;

3) A módszer tészta;

4) száma sdobyaschih anyagok.

Élesztő kenyér kölcsönöz porozitása szerkezetét képződése miatt a szén-dioxid buborékok során az alkoholos erjedés.