Egyszerű partnerségi megállapodás - studopediya

Egyszerű partnerségi megállapodás (közös vállalat) az egyik legrégebbi jogintézmények. Az az elképzelés, a kapcsolat erőfeszítéseit több azon egyének erők egyik nem elég, hogy megoldja a # 8209; létfontosságú feladat annyira egyszerű és természetes, hogy ahol találkozunk egy férfi egy hostel, találkozunk barátságos megállapodás vagy partneri megállapodást.Általános szabály, hogy beszélünk a közös tevékenységek a vállalkozók vagyunk utalva egy egyszerű partnerségi megállapodást kell kötni annak érdekében, hogy hasznot. A résztvevők a közkereseti csak regisztrált egyéni vállalkozók vagy a kereskedelmi szervezetek, míg a közös vállalat profit nélkül végezhetnek hétköznapi emberek, vagy, mondjuk, egy non-profit partnerség.

Mostanáig egy megállapodást a közös tevékenységek előnyökkel járhat, hogy a vállalkozók és taglalása nélkül szürke zónába. [3]

Így egy megállapodás a közös gazdasági tevékenység magában foglalja a kialakulását a közös kaland - egyfajta szövetség magán- és jogi személyek elérése érdekében közös gazdasági vagy egyéb okokból nem ellentétes a jogalkotási aktusok nem jogi személy.

A jogi természete a szerződés egyszerű partnerség konszenzuális, többoldalú, kölcsönös, kártérítési és vagyonkezelői.

Az eljárás a következtetést partnerségi megállapodás hatálya alá tartozik az általános szabályok szerződést. A pontos részletek a sorrendben a következtetés egyszerű partnerségi megállapodás magában három vagy több személy. Ebben az esetben az ajánlat közölni kell minden egyes résztvevő és elfogadták azokat.

Form egy egyszerű partnerségi megállapodásnak meg kell felelnie az általános követelményeket a jogszabályok tranzakciók formájában (Art. 158-165 a Ptk). Bizonyos esetekben a jogalkotó meghatározza a nyilvántartásba vételi kötelezettség közkereseti mint szerződéses egyesület személyre. Például a nyilvántartásba vételre figyelemmel a pénzügyi # 8209; az ipari csoport. Azonban nem tartása a nyilvántartásba vétel nem jár a szerződés érvénytelenségének, mivel az állam nyilvántartása pénzügyi # 8209; ipari csoport nem minősül állami nyilvántartásba a tranzakciót.

Ha azonban, mivel ez hozzájárul a közös ügy, az egyik résztvevő továbbítja a részvény (részvény) a tulajdonában ingatlan vagy a jogot, hogy a szerződés formájában tartalmaz ilyen feltételt kell kötni az általános szabályok formájában ingatlanügyletek és azok állami regisztráció.

A jogszabály meghatározza a „különleges partnerséget” és az „együttes fellépés”. Eközben nem minden szerződés közös tevékenységek, a tudományos # 8209; a technikai, kreatív vagy egyéb együttműködést, költségek megosztása, vagy együttműködés, még a konszolidáció a hozzájárulások partnerek valóban egyszerű partnerség. Partnerségi megállapodás az egyetlen olyan megállapodás, amely szerint:

1) folytatni egyetlen (közös) vége;

2) hajtsa végre a szükséges intézkedéseket e cél elérése érdekében;

3) van kialakítva, mivel a tulajdonság a betétek alkotó közös tulajdonban;

4) terheli a költségek és veszteségek a leggyakoribb oka;

5) között megosztjuk a kapott eredményeket.

Az ezzel a gazdálkodási forma, mint egy egyszerű partnerség, hogy elkerüljék a szervezeti és egyéb nehézségek létrehozásával kapcsolatos és nyilvántartása vállalkozások jogi személyek, jobban reagál a változó piaci körülmények között, de ez feltételezi a bizalmi kapcsolat a felek között, hogy az egyszerű partnerség.

Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen GK Hungary szervezeti # 8209; jogi formája közös üzleti tevékenység létrehozása nélkül a jogi személy az úgynevezett „teljes partnerséget”.

Név partnerség jelezniük kell a szervezeti és # 8209; a jogi forma, a neve legalább egy tagja a partnerség.

Alapvető, hogy a partnerségi megállapodás feltételei:

• kapcsolat hozzájárulások;

• közös akciók elvtársak;

• a közös cél, a kedvéért, amely ezeket a műveleteket (Art. 1041 Ptk).

A résztvevők a partnerségi megállapodást kell kötni, üzleti célokra, csak természetes személy lehet - egyéni vállalkozók és (vagy) a kereskedelmi szervezetek. A részvétel a természetes személyek, akik nem egyéni vállalkozó, az ilyen kapcsolat nem engedélyezett. Szervezet szerződéskötési említett megállapodások közös tevékenységeket az állampolgárok megkötése révén minden egyes állampolgár önálló kétoldalú szerződést.

Általános szabály, tagjai egy egyszerű partnerségi megállapodás lehet bármilyen téma a polgári jog. Attól függően, hogy a készítmény a résztvevők a jelenlegi szabályozásban a egy egyszerű partnerségi megállapodás szerződések üzleti célra, valamint a szerződések, amelyek nem kapcsolódnak a végrehajtását az ilyen tevékenységet. A résztvevők a partnerségi megállapodást kell kötni, üzleti célokra, csak az egyéni vállalkozók és (vagy) a kereskedelmi szervezetek (para. Cikk 2. 1041 a Ptk). Úgy tűnik, hogy a résztvevők az ilyen társaságok is lehet non-profit szervezet, amely elvégzi összhangban a törvény a vállalkozás, amely megfelel a céljainak létrehozása a szervezetnek. A résztvevők a közkereseti és nem a vállalkozási tevékenységgel kapcsolatos, működhet bármely természetes vagy jogi személy. Nyilvánosan # 8209; jogalanyok vesznek részt semmilyen szerződés egyszerű partnerség.

Az a követelmény a törvény különleges jogi személy, illetve annak szükségességét, hogy engedély megszerzésére (licenc) végezzen el bizonyos tevékenységeket csak a résztvevők rendes partnerség, ami valójában is részt az ilyen típusú engedélyezett tevékenység.Szóval, fel kell ismerni a szerződés egyszerű partnerségi megállapodás által kötött két társa a vadászidény. Egyikük egy vadász, hogy van, volt egy vadászati ​​engedély és kapott engedélyt a forgatás játék, a másik nem, csak adta a pénzt, hogy vásárolni lőszert és egyéb szükséges berendezést a vadászat. Mindkét elvtárs követett egy közös cél -, hogy a nyereséget rovására megvalósítása húst a vadászat játék, és egyetértettek abban, hogy abban az esetben, egy sikertelen vadászat összes költségét annak szervezését és lebonyolítását megoszlanak a kettő között. Nyilvánvaló, hogy az adott körülmények között, a hiánya az egyik résztvevő a vadászati ​​engedéllyel, és egy licenc lő játék érvényességét nem érinti a megkötött szerződés.

Felismerte a hozzájárulás elvtárs minden, hogy hozzájárul a közös ügy, beleértve a pénzt, egyéb ingatlan, szakmai és egyéb tudás, készségek és képességek, valamint az üzleti hírnevét és üzleti kapcsolatokat. Betétek elvtársak feltételezzük, hogy egyenlő értékű, ha másképp nem következik az a nagyon egyszerű partnerségi megállapodás vagy egyéb tényállásból. Monetáris értékelés társ hozzájárulását a megállapodás a felek között. [4]

Könyvelés elvtársak a közös tulajdon lehet bízni az egyik fél a szerződés egyszerű jogi személyek társulása.

A használata a közös tulajdon társak végzett kölcsönös megállapodást, és ha ez nem érhető el - az előírt módon a bíróság. Feladatai cimborák fenntartása közös tulajdon és az eljárás költségeinek megtérítését összefüggő feladataik ellátása, meghatározva a szerződés egyszerű partnerség (Art. 1043 Ptk).

A magatartás a közös ügyek minden partner nevében az összes partner másként nem rendelkezik, a szerződés. Amikor párosulva a magatartása ügyek Bizottsága számára az egyes tranzakciók hozzájárulása szükséges az összes partner. A harmadik felek viszonyának párosodnak hatóság tranzakciókat nevében az összes partner igazolja a meghatalmazást ki neki a többi partner vagy partnerségi megállapodás kötött írásos formában. Elvtárs, aki a nevében tett minden elvtársak a tranzakció, amelyre vonatkozóan a jogot, hogy a közös ügyek a partnerek korlátozott volt, vagy lépett az érdeke minden elvtársak a tranzakció a nevében is követelhet kártérítést tett vele a költség számla, ha alapos okkal feltételezhető, hogy ezek a műveletek az érdekében szükséges az összes partner. Elvtársak, akik szenvedtek eredményeként az ilyen ügyletek joga van kártérítést követelni számukra. Érintő döntések közös ügyek a partnerek, munkatársak veszik konszenzussal másként nem rendelkezik, a szerződés a partnerség. [5]

Minden partner, függetlenül attól, hogy ez a magatartás a közös ügyek az egyszerű partnerség engedélyezett cimborák megismerkedhetnek az összes dokumentumot a magatartása ügyek. A lemondást az adott jog vagy annak korlátozását, beleértve megállapodás az elvtársak semmis (art. 1045 a Ptk).

A partnerség hozható létre a résztvevők egy adott időpontban. időszakra a szerződésben meghatározott vagy az időbeli egyedi célkitűzéseinek eléréséhez tevékenységét.

A résztvevők a partnerségi megállapodás biztosítania kell az egyenlőséget valamennyi részesedése a közös tulajdon, a partnerség, és ennek megfelelően, az egyenlőség, a nyereség felosztása, veszteség és egyéb eredmények, a közös tevékenységek a résztvevők között.

Elszámolása a teljes ingatlan a partnerség egy külön lapon az egyik fél (jogi személy) nem eredményez változást az ingatlan tulajdonjoga, és ez csak egy módja annak, hogy megszilárdítsa és magatartási könyvelési műveleteket.

Az az állapot, a kapcsolat a járulékok tartalmaznia kell a következő információkat:

• egy tulajdonság vagy más előnyöket jelent a hozzájárulást a résztvevő;

• az összeg és a monetáris értékelése hozzájárulás meghatározásának résztvevő részesedése a teljes részesedése tulajdon.

Fenntartása a közös ügyek a partnerek általában feltételezi a vezető - .. Szervezet, kezeli a közös vállalat, a műveletek egy közös tulajdon és alapok a partnerség, stb azonban a résztvevők a jogot, hogy a szerződést közös tevékenység lehetőségét kezelésének általános ügyek által a felek közötti megállapodás és létrehoz egy eljárást a döntéshozatal ezekben a kérdésekben.

A partnerség tagjai lehetnek egy mechanizmust biztosítanak a nyereség felosztása, veszteség és egyéb eredmények közös tevékenységek, nem kapcsolódik a méret a részüket a közös tulajdon a partnerség.

A résztvevők nyújthatnak más körülmények megszűnése a partnerség, valamint hogy állapodjanak meg a mechanizmus visszatérő résztvevők saját részesedését a közös tulajdon. [6]

Jogai és kötelességei társait. Minden partner joga van:

• kapni az eredményeket a teljes üzleti (nyereség és így tovább.);

• egy részét a közös tulajdon (részesedés tulajdonjoga vagy egyéb tulajdonosi jogát, a jogot, hogy a közös tulajdon, és mások.);

• elvégzi a közös ügyek, a partnerség (a szavazata dönt a vita a különböző kérdésekben egyszerű egyesület tevékenységét, amelyben vállalta, ténybeli és jogi lépéseket a közérdekű);

• információt kapni a helyzetet, és általános közös tulajdonsága társait (személyesen, vagy részvételével illetékes személyek számára, hogy megismerjék az összes dokumentumot a magatartása ügyek kapnak magyarázatot vezetők vagy hivatalnokok);

• elállni a szerződés vagy megszünteti a végtelenségig saját magukkal és a többi tag a határozott idejű szerződés egyszerű partnerség.

Tekintettel a vagyonkezelői jellegű partnerségi megállapodás, fel kell ismernünk, hogy a fiú nem tud átvinni (Cede) a jogot, hogy részt vegyen a szerződés többi hozzájárulása nélkül a többi elvtársak.

• hozzájárul a közös tulajdonsága a partnerekkel;

• Ha szeretne részt venni a karbantartás közös tulajdon;

• viseli a veszteségeket az egyszerű partnerség

• megfelelnek az általános adósságok és kötelezettségek harmadik felek valamennyi eszközzel;

• az üzleti tevékenységet folytatnak a közös érdekek méltányos és ésszerű;

• ellátja a másik fél teljes körű és megbízható információkat a tényállást és az általános közös tulajdon;

• Ne bizalmas információt tevékenységéről közkereseti harmadik fél számára;

• felelős a csapattársak számára kárt a közös tulajdon és a partnerek tevékenységét.

A szerződés egyéb jogait és kötelezettségeit a partnerek ellátható.

egyszerű partnerségi megállapodás miatt megszűnik:

• halál egy partner vagy a felszámolási vagy reorganizációs részt vesz a szerződés egyszerű egyesület jogi személy, ha a szerződés vagy egy későbbi megállapodás megőrzése a szerződés nem rendelkezik közötti kapcsolatok más partnerekkel a partnerség vagy a csere az elhunyt partner (felszámolása vagy átszervezett jogi személy) örökösei (utódai)

• egyik meghibásodása # 8209; minden partner a további részvétel a határozatlan idejű szerződés egyszerű partnerség

• megszűnése határozott idejű szerződés kérésére az egyik partner a kapcsolat közte és a többi partner;

• lejártával egy egyszerű partnerségi megállapodást;

• Jelölje ki az aránya munkatárs kérésére a hitelező (Art. 1050 Ptk).

Megszűnésekor a szerződés egyszerű partnerség a dolgokat át közös tulajdonban és (vagy) használata a partnerek adtak társaik iránt kompenzáció nélkül, kivéve, ha másként nem rendelkezik a felek megállapodása az ilyen típusú szerződést. Mivel a szerződés megszűnését egyszerű partnerség résztvevői egyetemlegesen (egyenlő) felelősséget nem teljesített közös kötelezettség a harmadik fél számára. Fellow, aki a közös tulajdonsága egyedileg meghatározott dolog (azaz egy ilyen dolog már nem a világ), lehet, az a szerződés megszűnését követeli bíróságai visszaküldésére azzal, hogy az érdekeit a többi elvtársak a partnerség és a hitelezőknek.

Cikke szerint 1051 a Ptk Magyarország nyilatkozatot barátja határozatlan időtartamú szerződés kell tenni előtt három hónappal a tervezett elállás. Oldalán a partnerségi megállapodás kötött időszak megjelölése vagy céljának a bontófeltételt előírhatja a szerződés megszűnését egyszerű partnerség egymás közötti és a többi partner egy jó ügy érdekében a többi elvtársak felmerült tényleges kárt okozott a szerződés megszűnését.

Partnerségi megállapodás előírhatja, hogy léte nem hozzák harmadik fél (private partnership). A harmadik felek viszonyának, minden résztvevő saját partneri felelős minden saját tulajdon a tranzakciókat, amelyek arra a következtetésre jutott a saját nevében, a közös érdekek a partnerek. A kapcsolatok elvtársak kötelezettségek során felmerült a közös tevékenység, tartják gyakori. [7]