bűncselekményfajtákra

A szabályozott területeken a bűncselekmények eltérő:

1. A civil - bűncselekmények a polgári jog területén;

2. munkavégzés - pao bűncselekmény végrehajtására vonatkozó munkajogi;3. A bűncselekmény - bűncselekmények mellett büntetőjogi felelősségét a kínálat;

4. Igazgatási - bűncselekmények, amelyekre a kódex közigazgatási szabálysértések létrehozza adminisztratív felelősséget;

Szerint a társadalmi veszélyt a bűncselekmény lehet osztani:

- egyéb bűncselekmények (vétségek, börtönbüntetéssel) - közigazgatási, fegyelmi, polgári jog.

Ebben a tekintetben, háromféle bűncselekmények:

- területén a gazdasági kapcsolatok (ingatlan, munka, forgalmazás, stb);

- menedzsment (az államapparátus, az általános állampolgári kötelességek).

Azt is megkülönböztetni bűncselekmények ellen: lelki vagy anyagi javak köz- és magánérdekek.

A bűncselekmények a legsúlyosabb bűncselekmények típusa. Fegyelmi a bűncselekmények kezelése ellen, a munkaerő, a tulajdon és egyéb kapcsolatok, és nem éri el a fokú állami veszélye, hogy a bűncselekmények.

Mértékének meghatározásában veszélyt a társadalomra, az alábbi kritériumoknak:

a) Különösen fontos a szabályozott jog PR, amely tárgya lett jogellenes kísérletet. Az objektum bűnügyi támadások általában a legfontosabb PR, érdekek és előnyök. Ez mindenekelőtt az emberi élet és egészség, a becsület és a méltóság, a tulajdon, a biztonság az állam, állítsa be a megrendelések kezelése, és mások.
Ugyanez szféra kapcsolatok a munkaerő, a környezetvédelem, a közlekedés, a lakhatás és a kommunális szolgáltatások és néhány más, kevésbé fontos, hanem azért, mert a támadás az azok által elismert szabályozás nem bűncselekmény, és vétség.

b) A méret a károsodás. Ha jelentős, akkor a törvény által elismert jogszabályokat, mint általában, a bűncselekmény - ha nem bűncselekmény.

c) az eljárás, az idő és indítéka jogellenes cselekmény elkövetésének. Elmulasztása, hogy a katonai megrendelések, például lehet tekinteni a fegyelmi vétség, de ugyanaz által elkövetett személyek csoportja, személyek csoportja előzetes megállapodás vagy egy szervezett csoport, valamint ami súlyos következményekkel kell büntetendő időtartamra, legfeljebb öt évig. Megszegése halászati ​​előírások (például az illegális halászat) egy közigazgatási bűncselekmény. Ugyanez az illegális halászat, de tökéletes ívási vagy vándorlási útvonalait őket, már minősített bűncselekmény. Prevalenciája egy bizonyos fajta kötelességszegést is drámaian növeli a veszélyt a társadalomra, és ahhoz vezethet, hogy a törvényhozó „fordítás” a bűncselekmény kategóriában a bűnözés, és a büntetőtörvénykönyv kell egészíteni az esetben egy új bűncselekmény.A nyilvános veszélye, hogy a személy, és azt is jelzik unwithdrawn kiemelkedő meggyőződés, az állam az alkohol vagy kábítószer, különösen aktív szerepet bűnözés stb

Bűncselekmények, mint egyfajta bűncselekmények rendkívül heterogének és attól függően, hogy a szociális kapcsolatok, amelyekből készültek, vannak osztva közigazgatási, fegyelmi, polgári, eljárási és más. Más lehet például, bűncselekmények nyújtott anyagi, föld és más, mint a jogszabályok.

Igazgatási bűncselekmény jogellenes, vétkes cselekmény vagy mulasztás sérti az első állam vagy a közrend, a tulajdon, a jogok és szabadságjogok, a megállapított sorrendben a kontroll, amelyre a törvény előírja, hogy a közigazgatási felelősség.

Szabálysértést megsértése kötelező követelmények a polgárok és tisztviselők, függetlenül azok helyzetét az alárendeltség és a szolgáltatás. A felelősség Szabálysértést jog bizonyos speciális testületek, hanem a magasabb hivatalos vagy testület az alárendeltség. Típusú közigazgatási szankciók elkövetése közigazgatási szabálysértés: figyelmeztetés, bírság, korrekciós munkaügyi, közigazgatási letartóztatás, elkobzása az objektum, amely a műszer vagy tárgyát közigazgatási szabálysértés, és mások.

Súlyos kötelességszegés sérti a munkások és alkalmazottak a vállalatok, intézmények és más szervezetek munkáját szabályokat, szolgáltatás fegyelem betartásának elmulasztása ellátásához.

A munkaügyi jogszabályok fegyelmi vétség előírt ilyen típusú fegyelmi szankciók intés, megrovás, súlyos megrovás, az alacsonyabb fizetett munkát a fordítás, akár három hónapig, vagy offset egy alacsonyabb helyzetbe ugyanebben az időszakban, az elbocsátás. Ebben a meglehetősen nagyszámú megyei cselekmények fegyelem által jóváhagyott legmagasabb hatóságok telepítve és néhány más típusú fegyelmi szankciókat. Például, egy részük feltéve hogy az ilyen szankciók figyelmeztető szolgáltatás nem értés, csökkenése osztály rangot, katonai vagy különleges rangot, és mások. Figyelemmel a fegyelmi felettes szerv vagy hivatalos vezetője.

Civil megsértése (vétségek) törvénysértés a területen az ingatlanok és bizonyos személyes kapcsolatok. Megsértése esetén az erkölcsi jogok intézkedés közlés lehet például a cáfolata a válaszadó információs hiteltelenné becsületét és méltóságát a felperes. Amikor tulajdont sértő közlés formájában érkezik a kártérítés kifizetését a büntetés, elkobzás az adós dolgokat, érvénytelenítése a tranzakció, stb Vonzotta a polgári jogi felelősségét a bíróság, választott bíróságokon. A választottbíróság.

Eljárási megsértése (vétségek) - sérti a törvény az eljárás igazságossága, a folyosón egy jogi ügy a bűnüldözés, a kibocsátás végrehajtási aktus. Egy példa a procedurális bűncselekmény hiányában tanú hívja végző személy a nyomozás, nyomozó, ügyész, bíróság. Abban az esetben, ilyen hiba jelenik meg, a bíróság szabhat ki a monetáris büntetést a tanú (nem beszélve a kötelező meghajtó). Eljárási kötelességszegés és a kudarc, hogy részt vegyen kerül felszámolásra a bíróságon, amiért a bíróság vele kapcsolatban az intézkedés visszatartó (változás az intézkedés visszatartó a súlyosabb, és lesz egy büntetés vétség eljárás) lehet változtatni. Body, amely vonzza a személy, aki vétséget követ eljárás gyakran a bíróság vagy más bűnüldöző hatóság.

Fegyelmi nem egyenlő mértékben és mérete által okozott károk az egyén vagy a társadalom egészének. Ebben a tekintetben az országos sajtóban több mint egy tucat évvel ezelőtt, egy élénk vita az ötlet egy „Code of kötelességszegést követett el.” Ebben a kód felajánlotta, hogy bűncselekmények, ami nagyobb fokú kockázatot jelent, mint mások.