Amint a farkas a kutya volt - studopediya

A jégkorszak a pleisztocén korban voltak farkasok, nagyon hasonlít a mai. Lehetséges, hogy közöttük van, mint most, nem volt nagy a változatosság. Wolves - még sztyepp - minden esetben, nem ugyanaz. Néhány súlya akár 150 fontot, miközben izmos, süt, nem elhízott, mint a mi hatalmas kutya az azonos súlyú. Mások nem fér el ötven fontot. Farkasok megölése eléri negyven centi, a váll, - felett a legnagyobb modern kutyák. Más, mint azok meg elég zömök. Vannak farkasok rövid egyenes farok hosszú és összepréselte.Színes farkasok illeszkednek ugyanabban a tartományban, mint a szín, a német juhász - feketéről halványsárga. Említeni néhány farkas fehér foltokkal tarkított. Vannak piros és néha albínók.

Megkülönböztetni legalább kilenc féle farkasok, amelyek mindegyike bizonyos különbségek. Bár akkor illeszkedik a kutya, de csak kölykök párosításokat farkasokkal.

Minden farkas kölykök párosítások kutyákkal, és ezek az utódok nem válnak steril hibrid, és a képesek reprodukálni, mint a szülei.

Sok farkasok megszelídített és jól bizonyította, hogy élnek mellette elég biztonságos velük, hogy azok a hűséges és hasznos, mint egy kutya. Felnőtt farkas fogott kis kölyök, és hozta az eszkimók, vagy a másik lakói az északi-sarkvidéki viselkednek szán szánkózás pontosan ugyanúgy, mint a kutyák. Mushers hívják őket kutyákat látva nincs különbség köztük és a többi tartók.

Hogy aztán vannak más, ezek a farkasok! Őshonos növények farkasokkal barátság, festék néz kölykök! Nem igényel sok képzelőerő elképzelni, hogy a kis indiai, bevinni a házba különösen barátságos kölyök és szelídített meg. Talán az első szelídített farkas szokatlan volt fehér foltokkal tarkított? Képek a kutya (vagy farkas?) Találtak egy barlangban homokkal töltött Arizona indeytsev- „kosár-” [9]. ahol három ezer év tartjuk azt mutatják, hogy nagy valószínűséggel, megtörténhet a farkasok, hogy megkaptuk ma a jogot, hogy hívják ezeket a megtértek kutyák.

Dog - egy farkas, aki elviseli egy sor rezisztens mutációk, vagy hirtelen változása a protoplazma, minden fajta igaz. Mutációk ma történt az egész hosszú története a farkasok. Azt is előfordulnak kutyák, így bárki, hogy egy új fajta.

Során saját tapasztalat tenyészállat találtam néhány érdekes mutációk. Egy kölyök nyert párosításokat véreb Ír szetter, kiderült tökéletesen kampós farok (ideális a Boston terrier). Egy másik alkalommal fordult zömök spániel, rövid lábakkal, hogy ment volna a hosszú szőrű tacskó. Mindkét esetben tudtam, hogy egy új fajta.

Wolf túlélte, mert van egy veleszületett képessége a faj alkalmazkodni. Bebizonyította, hogy tud élni bármilyen éghajlat alatt, honnan sarkvidéki hideg trópusi meleg Mexikóban. És ez lett az egyik legértékesebb tulajdonsága a kutyák, akik nem veszett el a folyamat a háziasítás (domesztikáció). Amikor élőhelye változik, változik, alkalmazkodva az ezeket a változásokat, és a farkas. A férfi megfordult a farkas egy kutya által irányított igényeiket vagy szeszélyeit. Hogyan változott a lényege? Majdnem ninaskolko. Bármely kutya, a legapróbb Chihuahua a legnagyobb St. Bernard - a farkas minden főbb jellemzőit az anatómia és élettan, de legfőképpen a viselkedését, akiknek ez a könyv szól. Senki, természetesen, nem kétséges, a képesség, a kutyák alkalmazkodni. Egy beagle, például él egy lakásban a Park Avenue-n, és eszik egy tálba, és a „testvére” -odnopometnik alszik szalmaalom fűtetlen fészerben északi Vermont, ahol a hőmérséklet harminc fok. Vermont „testvére” felkel reggel, nyújtás, eszik egy tál száraz élelmiszer, megragadja hó oltja a szomjat, ugat a hold, és amikor a kutya a folyó mentén emelt üvöltés visszhangzott őket. Szereti kísérő a tulajdonos az erdőben, ahol készségesen hagyja, megtalálja és felveszi a nyúl nyomot, boldogan ugatott néhány órára, amíg a végzés nem kap lövés, majd megtalálja és nyomában a többi, és mindezt tart nyolc órát. Ez beagle tökéletesen illeszkedő, de nem jobb, mint a farkas, a tartalmazott az állatkertben, és egy alomból neotlovlennyh „testvérek”. Néhány túléléshez, támaszkodva az esze és ereje, mások élnek a vendégek az állatkert dolgozók.Szem előtt tartva a fenti, könnyebb lesz megérteni, hogy miért a kutya bizonyos képességekkel, és látni, hogy minden, a viselkedési reakciók különböző mértékben rejlő farkas, ugyanaz, akitől származik. Vagy, hogy a genetikai terminológia kutya genom származik a farkas genom. Ha megy végig a genotípus különböző fajtájú kutyák, biztosak vagyunk benne, hogy megtalálja a hasonlóság a genotípus a farkas.

A kutya lett társa az embernek hosszú születése előtt az írott nyelv, amely világosan megmutatja nekünk a legprimitívebb festmények a barlangokban. Több ezer évvel ezelőtt már volt elegendő számú mutációt, hogy a primitív emberek oszthatók többféle kutyák. Legalább ötezer évvel ezelőtt volt pásztorok, vadgazdálkodási őrei, mint masztiff, véreb.

Idővel egyes jellemzőit farkasok (vagy már van egy kutya?) Amplifikáltuk és rögzítette kiválasztása mutációk, hogy a kutya volt hasznos az emberek számára. Hasznos funkciók a viselkedésük állt az első helyen. Az egyes jellemző kutya ősei látták ezt vagy azt a szívességet. A tendencia, hogy ásni a föld képezte az alapját a terrier fajták (a „terrier” származik a latin «terra» - föld), kotrók, vagy ahogy mondják tenyésztők, üregi kutyák. Wolf kíváncsiságát, és gyengült dobás előtt a acélgyártás a fő sportos kutya, vadászat madarak. Lai üldözése - a fő jellemzője kutyákat; ponoska hazai termelés - a fő jellemzője retriever; a törekvés a kiszemelt áldozat, akkor is, ha a következő egész csordát az ugyanazon fajhoz tartozó - a legfontosabb a Bloodhound és egyéb vérebek. Veleszületett barát és elkötelezettség a család tagjai az alapja a barátság és odaadás kutya és társasági háziállatok. És persze, képes alkalmazkodni lehetővé teszi a kutyák vannak ma biztonságosan végtelenül változatos körülmények között.

Wolves is előfordulhat mutációkat, amelyek akadályozzák a túlélést, azonban, és közöttük sok volt az alapja a különböző eredetű személy sziklák. Be kell vallanom, hogy talán a legtöbb modern fajták nem fogja túlélni, ismét a vad, akkor is, ha nevelt farkasok. Tud valaki képzelni, hogy egy bulldog az ő rövid lábak és a rövid haj, nem tud üldözni a zsákmányt, mert a légzési nehézség, képes lesz túlélni a természeti környezet és az, hogy továbbra is a családban? Vagy terjedelmes St. Bernard képes lesz, hogy az élelmiszer és az élő? Vagy elkényeztetett Chihuahua? Vagy egy véreb? Képzelje el, milyen hosszú lesz az utolsó egy újkeletű cocker spániel cicoma? A haja fog összegyűlni az összes szennyeződést, legyek késlelteti a petéit, ami vezet a lárvák, és megfertőzi a kutya, akkor is, ha a szegény állat nem összezavarodnak egyszer a bokrok szeder, nem tud kiszabadulni!

A kutyafajták a testi és szellemi fejlődését nem haladja meg a vad, vagy ahogy mi hívjuk a farkasok. De amikor a specializáció, akkor sokkal magasabb.

Talán az oka az a tény, hogy a kutyák képesek nem egészében, hanem csak a saját speciális területeken fekszik, a túlnyomó többsége a megfelelő tulajdonosok. Tévedünk, amikor azt állítja, hogy minden kutya hajlik arra, hogy hallgatni és engedelmeskedni. Az egyik csak bizonyítani egy több értelme van, mint a többi, mert azonnal kiegyenesedik, azt hiszik, hogy ez ad túl sok baj. Általában a kutya mutatja találékonyság, feltalálás módon gyorsan elkerülje a szabadság. Úgy hívják a szökésben, és nem kívánja megtartani.

A verseny agár okos kutya nem üldöz egy mechanikus nyulat, és átugrott az alacsony kerítésen, keresztbe a pályán, legyőzte egy másik akadályt, és megragadta a „zsákmány”, ahogy visszaszorítását. „Hare” szakadt szét, de szakított agár mancsát. Ez meggyógyult, és ő lett olyan jó, mint az új, de a kutya, persze, alkalmatlannak tartott munka - nem volt túl okos. Nem volt hozzászokva, és mint a gyártó, attól tartva, hogy a kölykök is nem jött ki túl hozzáértés.

Az egyik saját vörös kunhaundov először megtanulta, hogy csúszik az orr alatt az ajtó, nyissa meg és elfogyott a karámban az éjszakai séta. Ajtó telepítve, hogy már nem nyomja át az orra. De az ajtó csatlakozik egy lánc a blokkok feszített tetején a ketrec hat láb és hat centire a padló. Rájött, hogy akkor ugrik fel, hogy megragad a láncot, és mellső lábait, hogy tartsa addig, amíg megjelent a barátnője. Amikor kijött a fél-cella, leugrott, belökte az ajtót, a lány fejét, nyomakodott mögötte, és az ajtó ráesett. Mindez idegesítette, mert nem tudott visszamenni, és ugatott egész éjjel. A tulajdonos megszabadultak. Meg kell levezetéséhez használt vonal intelligensebb kutyák.

Az egyetlen kutya, hogy tudom, hogy a kimenet az elme - angol lorchery [10]. de mindannyian voltak egy kereszt között. Úgy tenyésztik lopás, így loptak mindent, amit küld a tulajdonos, hogy ez egy nyúl a birtok vagy ruha lóg ki száradni. Gyorsan megtanulta, hogy elrejtse a vidéken egy farkas modor, legyen résen minden alkalommal, hogy válaszoljon a hangok és kézmozdulatokkal. Amikor a brit hívják fel a katonai szolgálat kutyák, lorchery messze megelőzte a találékonyság és a sebesség a tanulás. Sajnálatos, hogy a kutyák vették kedvéért engedelmesség és a szakosodás, és nem a kedvéért magas intelligencia.