A társadalmi tény - studopediya

Mi a tényanyagát szociológiai ismeretek, ami azt jelenti, hogy a „sotsi-ügyi tény”?

Tények lehet megtekinteni ontológiai (a tudattól független) és a logikai-ismeretelméleti szinten. Az ontológiai értelemben a tények mind függetlenek az állami megfigyelő actu-ség vagy a bekövetkezett esemény. Az SAP-logikai síkon seologicheskom tények hívja alapos ismerete, amelyet úgy kapunk meg az egyes töredékek valóság szigorúan meghatározott térbeli-időbeli in-intervallum [28a]. Ez - az alapvető összetevői a rendszer, akkor a tudás.tekinteni: (a) Az összesített rendszeres

A definíció szerint V. S. Nemchinova, a nagy számok törvénye - „Ez az általános elv, amelynek értelmében a totalitás-nek hatása számos egyedi okok és feltételek, amelyek az elemek a véletlen jellemzett Tera, bizonyos nagyon általános feltételek eredményre vezet, szinte független az ügy „[187. Pp 105]. Feltétel az akció-Kona - elegendő számú megfigyelések és függetlenségét az egyes események gyakori oka (a dinamikus értelemben függőség).

Következésképpen a befogadás tárgyi tudás a tudomány feltételez bizonyos elvi-nek rendszerét ( „rendszer referencia”), melyben megfigyelések rögzítésére meghatározott események. Hogyan válasszuk ki a megfelelő „rendszer referencia” a leírása elemi Sania „darab” a valóság?

Milyen sorrendben kérdéseket feltenni az interjú folyamatát, mikor és hol került sor, a ka-com nyelv és a kulturális környezet, és így tovább és így tovább -.... Ezek a korlátozások segítenek ésszerű SET-leniyu egységes és csoportosított tényeket.

Így az elosztása az általános és konkrét tények mögé akasztani az alábbi kritériumoknak:

Mi a gyakorlati vagy elméleti célja-A vizsgálatok Research (amit tanult tárgy)? Mi a kutatási téma (ami ebben az objektum mi érdekli a kutatás céljait)?

Mi a helyzet az elméleti és gyakorlati tudás, amely lehetővé teszi, hogy leírja, összefoglalja és magyarázza a tények ebben a helyzetben?

Felmerül a kérdés, hogy a szociológiai zna-tényszerű bizonyosság?Ahhoz, hogy megértsük ezt a kérdést, akkor osszuk két probléma: az egyik - a probléma érvényességének tényállításokat és a második - a probléma az igazság. 11

Az érvényességi tényszerű állítások állapotától függ tudásunk és bizonyos feltételeknek, társ-torye olyan érveket, amelyek alátámasztják, hogy az egy bizonyos Kie tényállításokat jogszerű.

Itt általános rendszer opera-TIONS szekvenciák megállapításához szükséges tájékozott szociológiai tények (1.).

A harmadik szint - eljárási. Ez a rendszer zna-CIÓ a módszerek és technikák kutatási, biztosítva a megbízható és stabil tényadatokkal.

Három említett feltételek jelentik a legnagyobb amerikai loviya hogy hang jöjjön issledovatels Coy programot, ami viszont meghatározza a közös tulajdonban és a tényleges sorrendje empirikus adatok gyűjtése és feldolgozása eljárásokat.

A társadalmi tény - studopediya

A végső „terméke” ez a tevékenység - tudományos tény - bevezetjük a szociológiai elmélet. A kemény-központú kutatás szerepel a rendszer a tudás, ahonnan az eredeti Ki-hipotézis még nyerték. Természetesen alapján megalapozott tények és egyébként lehetséges elméleti értelmezése. De aztán, úgy lenne szükség további vizsgálat, a tartomány az ellenőrzés megbízható tényanyag, mert nagyon ritkán ad igazán teljes és átfogó, Opis a tények; néhány alapvető tulajdonságok és kapcsolatok a megfigyelhető jelenségek egy másik szempontból lesz me-ez meggyőző vagy nem terjed ki.

Az is világos, hogy az új tudományos tények valahogy módosítja az elmélet ezen a szinten, és a változások a számos speciális szociológiai elméletek vezet a megfelelő átalakítások a többet sokih szintű ismerete. Ez a fajta spirális pályán fejlődési szakasz minden tudomány. A kezdeti szakaszban követhető minden fordulat a spirál szisztémás tudás, és az utolsó - az új rendszer a tudás és az átmenetet a következő körben.

Ebben a folyamatban az építése az épület szociológiai Coy tudomány tények játszanak nagy szerepet, de még mindig „nyers építőanyag.”

Ténybeli alapja tudásunk -, hogy a „Sze raj»anyag, kezeljük és formája összhangban fogalmi sémák, egyszerűsíteni-brasyvaem«felesleges„ebben a fogalmi módon, hogy a véletlen, nem tipikus.

Minden, ami továbbra is említettük, utal, hogy a klasszikus megértése a tudomány, a célja az észlelési objektív jellegét objektum vizsgálták. Ugyanakkor az általunk bevezetett érvelésünk és nem klasszikus érvek - nevezetesen, hogy dolgozzon Atten-fordítani arra a tényre, hogy az ontológiai tények (rendezvények, jelenségek-CIÓ folyamatok kell lenniük) tartalmazza a rendszer a tudás csak le, zaregistrirova HN. Tények leírása kapcsolódik a konceptuális, hogy a gép, és az elméleti modellek, és az eljárás ma-Coy regisztrációs tényeket.

Ebben az értelemben úgy tisztességes, hogy a következő logikus sor: