A lényeg a vállalati tervezés - studopediya

Az eredményesség kritériuma belüli planirovaniya..107

6.1. A lényeg a vállalati tervezés ..................... ..102

6.2. A fő célok és a vállalati tervezés ... 104Jelenleg a folyamat alkotó és javítják a munka a meglévő vállalkozások a különböző tulajdoni formák, miközben gyorsan áramlik az országban. Fontos kihívások vállalkozások közül a hatékonyság növelése a termelés és a versenyképesség a termékek és szolgáltatások bevezetése révén a tudományos és technológiai fejlődés, gazdálkodási formák és a termelés irányításában, vonzereje beruházások stb

Ugyanakkor, intra-tervezés jelentős szerepet játszik a célok megvalósításához. Különösen fontos ez a fejlesztés a cég stratégiája, a vezetői döntéshozatalt, a végrehajtás ellenőrzésével. Belüli vállalati tervezés és szervezés indokolja a fejlődési kilátásait végrehajtott strukturális kiigazítás a termelés, biztosítja annak lehetőségét, hogy a banki hitelfelvétel, valamint olyan feltételek a hatékonyabb és költséghatékonyabb működést.

House tervezés lényeges eleme az irányítás, és szorosan kapcsolódik a többi gazdasági tudományok. Ezek közé tartozik az ipari közgazdaságtan, számvitel, gazdasági statisztika, pénzügy, szervezés és tervezés ipari vállalkozás. Éppen ezért a modern képzett menedzser tudni kell nem csak az általános és trendek a gazdasági fejlődés, hanem megérteni a finom megnyilvánulása az általános, konkrét és magán gazdasági törvények a gyakorlatban a vállalkozás alapján a vállalati tervezés, hogy lehetőséget, hogy javítsa a termelés hatékonyságát.

Vállalati tervezés - a design kívánt jövőben a vállalat és hatékony módon, hogy elérjék.A központi tervezés kemény volt terv, de ez megkönnyítette az a tény, hogy ez csak akkor szükséges, hogy a terv végrehajtását. Társaságok zárt rendszerek.

Piaci feltételek mellett, a vállalat működik, mint egy nyitott rendszer, kölcsönhatásban a külső környezet.

Jellemzők a vállalati tervezés:

Pénzügyi üzleti stabilitás a rendszer függ a kölcsönhatás a külső környezet, a külső tényezők (együttműködés és a verseny, a kínálat, a kereslet).

Meg kell határozni az összes fejlett szervezeti és technikai feltételek, pénzügyi és gazdasági képességét a vállalkozás, feltéve anyagi (figyelembe véve a külső környezet).

Az igény az önálló fejlesztés a cég hosszú távú fejlesztési stratégia (modern hiba stratégia csapódik le, hogy a jelenlegi tevékenységek).

Ház tervezés két részből áll: a stratégiai és operatív tervezés. Erre azért van szükség, hogy ne zavarják az egyensúlyt a cég, ennek megfelelően a stratégiai és működési költségvetését a cég.

A jelenlegi költségvetés célja:

Stratégiai költségvetés célja:

• A beruházás a versenyképesség javítása;

• A diverzifikáció (bővítése tevékenységi körök);

• a piaci részesedés növelése.

A terv egy útmutató a fellépés végrehajtását. Arra használják, hogy támogassa az üzleti ötlet és kilátásai a tanulmány az anyagi javulás a vállalati és a valóság a visszatérő hitelt vett feltöltésére működő tőke. Sőt, a terv nem csupán a nagy és közepes, hanem a kisvállalkozások.

Így a házon tervezés - az információ feldolgozása az indoka közelgő tevékenységek meghatározása a legjobb módja, hogy céljai eléréséhez a vállalkozás. Tervezze meg üzleti van szükség. Gyakran előfordul, hogy a technológiai vállalkozói szellem számított tökéletesen, de a gazdasági kalkuláció, ami nem az üzleti életben. Meg kell tervezni előre a gazdasági tevékenység a vállalkozás. Fontos, hogy a gazdaságilag fejlett terv beszerzési nyersanyagok, alapanyagok, üzemanyag, alkatrészek és félkész alkatrészeket. Függ a termelés hatékonyságát, az összeget a hozzáadottérték-adó, a működő tőke forgalom, termelés jövedelmezőségét. Megfelelő politikai beszerzési vezető túlfizetést HÉA hatékony felhasználása működő tőke. Rossz SPLA-nirovannye valós termelési költségek és az értékesítés csődjéhez vezetett egy üzleti vállalkozás.

6 0,2. CÉLJA Intercompany