A büntetőjog mint jogintézményt - studopediya

A neve ennek a jogintézményt a különböző országokban eltérő eredetű és attól függ, hogy milyen az ötlet mögött a büntetőjog. Ha ez a gondolat a bűncselekmény, úgy nevezik, hogy a büntetőjog (Eng.), Droit criminel (fr.), Büntető-recht (it.) - a latin. «Crimen» (bűncselekmény), azaz igaza van a bűnözés. Ha első vetette fel, a büntetés a bűncselekmény, akkor az úgynevezett másképp - büntetőjog (kód), droit büntető Strafrecht - a latin. «Poena» (büntetés), azaz közvetlenül a büntetés. Bulgáriában a büntetőjog az úgynevezett büntető törvényt.Akárhogy is, a koncepció a büntetőjog mindig is társult a megfelelő (törvény), amely meghatározza a büntetés bűnözői magatartás.

Jogi eredetiség a büntetőjog fejezzük elsősorban speciális módszert és a téma jogi szabályozás. A legáltalánosabb formában tárgyát büntetőjogi lehet meghatározni, mint a bűn és büntetés. Ez a központi fogalmak a büntetőjog.

A részletesebb vizsgálat ezt a kérdést, akkor egyértelmű, hogy a szabályozás tárgyának a fő formája a negatív PR kapcsolatban felmerülő azt a tényt, a bűncselekmény (büntetőjogi kapcsolat). Ezek a relatív és a kétoldalú jellegű (az állam és az elkövető). Az állami törvények (képviseli bűnüldöző szervek), hogy az elkövető a büntetőeljárás és azt jelenti, hogy a büntetőjog, a büntetés megegyezik az adó bűncselekmény tárgya, hogy szenvedjen. Másfelől, az elkövető jogosult megkövetelni pontos értékelést ő társadalmilag veszélyes magatartás, teljes összhangban a törvény és a találkozó a bíróság arányos, méltányos és szigorúan egyénre szabott büntetést, amely megfelel a az állam feladata. Ugyanakkor, a téma a büntetőjog nem merült ki. Szerkezete tartalmaz néhány pozitív kapcsolat, például akkor keletkeznek, ha szükséges Oboro nem szüntetik meg a büntető, stbFunkciók büntetőjog: a szabályozási, a biztonság, a megelőző és az oktatási.

Watchdog funkció a legfontosabb és az, hogy meghatározza a felelősséget a szabályok megsértésével az állam az emberek viselkedését, az kárt okoz.

Büntető jog védi csak a legfontosabb az egyén, a társadalom és az állam értékek és attitűdök. Megvalósítása a védelmi funkció a büntetőjog történik létrehozásával büntetőjogi tilalmak: tilos olyan cselekedetre veszélyesnek elismert és káros az egyén a társadalom és az állam. Bizonyos esetekben, amikor egy személy megbízott jogi kötelessége, hogy az aktív intézkedések, büntetőjogi felelősség vezethet be nem tartása e kötelezettség, azaz a fellépés nélkül. A leggyakoribb büntetőjogi felelősségét mulasztás van állítva a közhatalom gyakorlásában. Ezekben az esetekben a büntetőjog tiltja tétlen és szándék nyomán egy bizonyos módon.

Büntetőjog játszik lényeges, hanem alárendelt szerepet a bűnözés elleni küzdelemben.

Oktatási büntetőjog funkciója az oktatás az állampolgárok a vonatkozó tekintetben meggyőződése, hogy szükség a teljesítmény és a törvények betartását.

büntetőjogi rendszer két részből áll - általános és egyedi.

Az általános rész tartalmazza a jogi elvek meghatározása és céljai büntetőjog határait a büntetőjog az alapfogalmak büntetőjog bűncselekmény, bűntudat, bűnrészesség, stb Az általános rész lefektetett rendelkezések, amelyek az okok, feltételek és korlátok a büntetőjogi felelősség, hiszen a célja a büntetés, típusait leíró büntetés, meghatározott feltételek és eljárások azok alkalmazására, valamint azokat a feltételeket és eljárásokat mentességet a büntetés.

A speciális része büntetőjogi áll szabályokat tartja a leírás az egyes típusú bűncselekmények, és utasításokat adott típusú és méretű szankciók jutalék.

Általános és különleges része büntetőjogi szorosan összekapcsolódik. Az általános rendelkezések meghatározott általános részében kerül meghatározásra a szabályokat a különleges rész. Gyakorlati alkalmazása a különleges rész lehetetlen anélkül, hogy figyelembe veszik az egyezmény az általános rész.

A „bűncselekmény” származik a „túllépni semmilyen határokat, korlátokat”, azaz sérti a legfontosabb viselkedési szabályok a társadalomban. A büntetőjog pontosan meghatározza a határokat az elfogadható viselkedés, amelyek megsértése lenne tekinthető bűncselekménynek.

Megsérti más, kevésbé fontos viselkedési szabályokat, károsítása társadalmi viszonyok és értékek esetén a közigazgatási, polgári, fegyelmi, szociális, erkölcsi felelősséget. Elkövetése ugyanazon bűncselekmény jár büntetőjogi felelősség, a legszigorúbb mindenféle jogi felelősség.