1. kérdés

Előadás 7. Integration Kémiai szerkezet

1. kérdés Holding.

2. kérdés pénzügyi-ipari csoport.

3. kérdés Corporations, a szakszervezetek, a konzorcium, kartellek, vállalatok és bízik.Integrációs folyamatok éppen úgy, mint a stabil és dinamikusan fejlődő tendenciát mutat.

A világ és az első hazai tapasztalatok azt mutatják, hogy a versenyképes, folyamatosan fejlődő piaci környezetben, mint általában, csak elég erős és széles körben diverzifikált vállalat formájában holdingok és a pénzügyi-ipari csoport, amelyben a termelő tőke szorosan együttműködik pénzügyi és árupiacok.

A mérnöki, ez például «Ford Motor Co» (USA), «Toyota Motor Corporation» (Japán), az olaj- és petrolkémiai ipar - «Exxon Corp.» és «Du Pont De Nemours» (USA), «BASF» ( Németország), «Imperial Chemical számára» (Egyesült Királyság), az elektrotechnika és az elektronika - «General Electric Co.» (USA), «Siemens» (Németország), az élelmiszer - «Nestlé» (Svédország), «Danone» (Franciaország) . Cégek, mint nevezni, gyakran tartalmaznak több tíz vagy száz leányvállalata, egyidejűleg működő különböző országok és iparágak. Az integrációs folyamat a 90 év a teljes éves forgalom eléri gyakran 50-100 milliárd dollárt, a nettó nyereség - .. 2-3000000000 létszám 60-100000 emberek .... 7 - az alkalmazottak száma a Összehasonlításképpen, a legnagyobb hazai vegyipar és a petrolkémiai ipar értékesítési volumene a deviza komponens kiszámítása során az azonos időszakban 0,3-3,4 milliárd nyereség $ -17000000 -1 ... akár 29 ezer. emberek.

Fontos jellemzője a nagy cégek, hogy természetüknél fogva kiválóan alkalmasak végrehajtási nagyszabású pénzügyi befektetés és egyéb projektek, amelyek rugalmasak ahhoz, hogy kezelni a legkülönbözőbb üzleti típusú.Podholdingom utal, hogy a vállalat felvásárlás ellenőrző részesedést más cégek létrehozása érdekében ellenőrzése alatt a tevékenységek és kap osztalék.

A fejlesztés az alaptőke általa kifejlesztett különböző holdingok.

Először is, vegye figyelembe a vegyes gazdaságok. azaz amely mellett az ellenőrző részvénycsomag más cégek és a megfelelő irányítás, a maguk gazdasági tevékenységet végeznek, és a beavatkozásra, a termelés.

Net gazdaságok társaságok, amelyek szerint a charter lehet részvény, kezelni és terjeszteni az osztalékot a leányvállalatok. Ólom termelési tevékenységek nem támogathatók.

A nyugati, ahol az üzlet egy stabil, közös nettó állománya, valamint Magyarországon, mint általában, ez a vegyes vállalat (Lukoil, Sibur, Tatneft és nettó Abramovics).

Különbséget tenni barát és ellenséges felvásárlási a gazdaság.

Holding barátságos formált önkéntes cseréjét részvények a kölcsönös nyereség (egy példa Tatneftehiminvestholding).

Ellenséges holding alakul vásárol tőzsdei módon erősebb piaci résztvevő (Lukoil, Taif).

Sub-Tartás - Holding (Gazprom, SIBUR teremtett magában, a Tatneftehiminvestholding - Tatnefteprodukt a Tatneft - Tatnefteprodukt).

Kereszt-gazdaságok (Cross) - olyan gazdaságból kialakított önkéntes cseréjét kereszt-promóciókat. Ez a típus nagyon Japánban kifejlesztett, hogy ellen vásárol amerikai cégek.

Világszerte gazdaságok - nagyon aktív cégek vásárolnak controlling tét, és növeljék a piaci erő. Magyarországon a gazdaságok nagyon gyakoriak, de nem mindig van egy piaci forma.

Egy példa a teremtés Tatneftehiminvestholding Tádzsikisztán, amely ellentétben holdingok, felvásárol ellenőrző részesedést, nem kerültek át a vállalati ellenőrző részesedések és az állami tulajdonban lévő részvények (körülbelül 5% -a minden egyes vállalkozás). RT szükséges a gazdaság az integrációs folyamat az olaj a feldolgozással, hanem azért, mert ő 5% -os részesedéssel, nem diktálni a feltételeket, hogy a vállalatok szerepelnek összetételét. Privatizáció Tadzsikisztán a gazdaság típusát és alapján a korábbi minisztériumok ben alakult, 13 állami gazdaságok a különböző ágazatokban, beleértve Tatneftehiminvestholding. Sok fejlett országban is kidolgozott állami gazdaságokban. Olaszországban ez a legnagyobb állami gazdaságok, mint például az Institute of Industrial felújítása, Nemzeti folyékony üzemanyag kontroll.