Szeretjük a kávé íze nem a

Pihenjen egy kicsit a diéta „a víz”. Ismeretes, hogy a nagy része az étrend kávé irodai dolgozó. De miért szeretjük ezt az italt?

Szinte minden, amit érzékelünk íz ténylegesen érzékelt a szaglás. Flavours által felismert receptorok a szájban - édes, a savanyú, keserű, sós és umami (az íze a mononátrium-glutamát).Anélkül, hogy a jellemző illata a kávé, mi lenne érzékelni csak keserű vagy savanyú (így annak köszönhető, hogy a szerves savak). Végezzen egy kísérletet a következő csésze kávé: tartsa az orra alatt az első korty. Nos, az az érzés változott?

Mit gondolunk, mint „gazdag kávé ízét”, majdnem teljesen kialakul rovására az illékony komponensek és olajok, amelyek nyilvánul meg a folyamatot a pörkölés kávébab. Nem csoda, hogy ezt a kifejezést: „Mi egy finom kávé” lehet hallani gyakrabban, mint egy leírást az íze.

A kávé illata?

Fő kávé szépség - ízét - 800 kialakítva a különböző komponensek képező kémiai vegyület a folyamat pörkölés kávébab. A legtöbb reakció fordul elő a vastag falak a magokat a kávécserje sejtek, amelyek „működik”, mint egy kis nyomású kamrában.

Ha a szakács zöld (nyers) kávé, ital lesz „gyógynövény” ízét. Kapsz egy italt ugyanolyan szerves savak és a koffein, de ez nem lesz elég íz - bab túl kevés illóolaj és alkatrészek szaga hiánya miatt főzési fázis.Nem minden a 800 komponensei az illata a kávé, képesek vagyunk felismerni. A fő összetevői a teljes 20. A paradoxon az, hogy veszünk csak azokat a komponenseket, melynek koncentrációja nagyon alacsony a szagot az ital.

Íme néhány alkatrész, amit „hallani”, hogy „a kávé illatát”:

  • Aceton - 16,99% a készítmény az „ízét”. A tiszta formában a szaga, mint körömlakklemosó (valójában, aceton, és ez a fő komponens)
  • 2-metil-furán 11,54% és a csokoládé illata
  • Az izoprén (1,03%) sugároz egy szaga a benzin

Tudjuk, élelmiszer-aromák és méreg

Struktúrák képződnek pörkölés során, hasonló előforduló főzés során. Szag újabb adag csak attól függ, a kémiai reakció a fehérje cukor (Meylarda reakció) során bekövetkező sütőteszthez.

Nem mindannyian illata olyan elégedett, mint a frissen muffin. A szaglás fejlődött évezredek óta, hogy megfelelően reagáljon a veszélyes vegyi anyagok.

A képződő anyagok a romlott hús, úgy ítéljük meg, a szag, még a legalacsonyabb koncentráció a levegőben. Ugyanez mondható el a vegyületek, amelyek a kén - elég csak néhány ppb „közönséges molekulák”, hogy felismerjük a szag a veszélyes anyag számunkra. Igaz, a „veszély” a levegőben, nem érezzük - az agy egyszerűen azonosítja a szaga, mint „kellemetlen”.

Még ha van valami, amit úgy gondolja, „finom” nem feltétlenül a termék valójában. az emberi érzékelés nagyon sajátos, a „finom” tudjuk, hogy valamit, kellemes illatú, vagy csak a szokásos. Bármi tűnt egy terméket, próbálja gondolni annak előnyeit a szervezet számára.