Só tészta recept kézműves, festés és szárítási technológia

Minden úgy történt, a nyáron a „befagyasztása” az ország rossz időben. Mi köze a gyerekek, akik ebben a helyzetben kénytelenek vándorolni a ház körül, és fáradt? Természetesen a kézműves. Például a sós teszt - az összetevők számára pontosan ott a konyhában. Elmondja, hogyan kell tenni só tésztát kézműves. Recept a színezés akkor is megtalálja a cikkben.Só tészta recept kézműves, festés és szárítási technológia

Salt tészta kézműves - recept érdekes nap a konyhában. Bíró magadnak, néhány pár órát a gyermek:

 • megtanulják, hogyan kell gyúrni a tésztát,
 • megtudja, milyen színeket keverni, így egy adott árnyékot,
 • ragaszkodni magát az új játékok
 • Játék sütjük élelmiszer babákhoz
 • Tedd anya nyaklánc, karkötő és nővére kulcstartó apa kulcsok,
 • vak cica, kisállat sárkány és még valami furcsa,
 • só tésztát, és megpróbálja elhagyni az ötletet,
 • ideális esetben - még megtisztítására irányuló asztal és elmosogat.

Az a tény, hogy a kézműves dolgozzon képzelet és a modellezés hasznos Kézügyesség, én általában hallgatnak. Véleményem szerint kiváló.

Salt tészta mesterségek: egyszerű recept

Klasszikus só tészta diy áll, csak néhány összetevőjére. Szükséged lesz:

 • 1 evőkanál. liszt
 • Cikk 0.5. só (előnyösen nem-jódozott)
 • 1 evőkanál. l. növényi olaj
 • Cikk 0.5. nagyon hideg vízzel (250 ml helyezzük szovjet csiszolt üvegből a RIM)
 • néhány csepp ételfesték.


1. Keverjük össze a lisztet és a sót.

2. A keveréket a lisztet és a sót kis adagokban, hogy zavarja a víz. Ez jobb, hogy egy keverő, a tészta lesz egyenletes.

Recept só tészta kézműves, ahogy lenni szokott a receptet és durva átlag. Minél nagyobb a tárgyakat, hogy Ön lesz a penész, annál inkább szükség van a só. Minél finomabb a munka, annál több lisztet.

Festése só tészta kézműves termékekkel és a belőle

Ha szüksége van a sok vizsgálat az azonos színű, adjunk hozzá festék közvetlenül a víz alatt a dagasztás.

Ha megy, hogy egy csomó különböző színek és árnyalatok, összegyúrjuk a tésztát nélkül színezékek, osszuk darabokra, majd egy csepp festék beavatkozni. Ne felejtsük el, hogy a sütést követően a festék lesz könnyebb.

Ha azt szeretnénk, hogy tanítani a gyermeket, hogy a különböző színek az alapvető, osszuk a tésztát 4 részre. Három festék alapszínek - sárga, kék és piros, négy fehér, hagyja, így világosabb árnyalatú.

És még egy dolog: ha nem kézzel ételfesték, ne aggódj. Felveheti a tésztához néhány csepp akril festékkel. És a legegyszerűbb módja, hogy festeni a késztermék sűrűn hozott vízfestékkel vagy gouache egy kis PVA.

A festés után Crafts újra kell száradni.

Crafts sóból tésztából

Mi köze a só tészta? Igen, mindent, ami a szíve vágyik! Farag, festék, vágott formák, hogy kiírja a növények, kis tárgyak, ujjait. A sós tésztát korlátlan lehetőségeit!

Tárolás só tészta diy

Tárolja kész só tészta diy jobb a hűtőben egy műanyag zacskóba, vagy légmentesen záródó edénybe. Ha farag, vegye ki a csomagolásból kis csomók a tészta, különben a tészta kiszárad és a crack, ha levegőnek kitéve.

Szárítás származó termékek sózott tészta

Bármi legyen is a receptet, kézműves sózott tésztát szárított sokáig. Tehát célszerű szárítani őket a sütőben (a mikrohullámú sütőben nem lehet csinálni!). Hogy csapkod nem repedt fel a kézműves hideg a sütőbe és válassza ki a legalacsonyabb hőmérséklet. Akkor is nyitni az ajtót.

A szárítási idő függ a vastagsága a kézműves. Felhívjuk figyelmét, hogy ha sütés a tészta bővül, ezért a kontúrok kissé oplyvut kézműves. Ha azt szeretnénk, hogy menet a lyuk nem zárja, válasszon egy nagyobb átmérőjű.

Festés után kézműves kell ismét szárazon. akkor azokat lakkozott, ha szükséges.