Pelmen Hong Kong lépésenként recept Somavia Dim szakács Michelin, kiadványok, bárhol fény

Pelmen Hong Kong lépésenként recept Somavia Dim szakács Michelin, kiadványok, bárhol fény

Michelin séf Pol Lau (Paul Lau) - a szakács az egyik legnagyobb luxus szálloda Hong Kong, Ritz-Carlton. Kínai konyha szentelt 36 év az életéből. Előtt, hogy vezesse a legmagasabb a szó szoros értelmében a szó (munkahelyi Paul Lau a 103. emeleten, a Nemzetközi Kereskedelmi Központ felhőkarcoló) konyha a világon, Pol Lau dolgozott Pekingben, Sanghajban, Dubai, az Egyesült Királyságban. „A filozófia a konyhámban nagyon egyszerű. Bemutatása ételeket lehet innovatív, de mindig tiszteletben kell tartania a hagyomány és hiteles készítési technológiájára egy tál. "Nehéz megmondani biztosan, hogy miért Hong Kong vált az egyik kulináris fővárosa a világ. de nyilvánvaló, hogy a lakosság ezt a fantasztikus várost képesek kihasználni, és részesülhet szinte minden - a közelsége szárazföldi Kína, Hong Kong, aki bemutatta a legjobb példa a kantoni konyha, több éves brit gyarmatosítás évtizedek lelkére köt a kultúra és a kulináris hagyományok Nyugat-Európában. Japán konyha alatt jött a második világháború, és a konyha más országok Délkelet-Ázsiában és Európában, itt játszott új színek köszönhetően a globalizáció korában. Állapot mint az egyik legnagyobb pénzügyi és kereskedelmi központja a világon hozzájárultak kulináris kísérletezés és gyors növekedése minden méretben vendéglátóipari utcai árusoknál a Michelin-csillagos éttermek.

Másik jó tulajdonsága a biztonsági Hongkongban. Sétálni itt éjjel egy távoli közepén lakott területen, akkor valójában nincs kockázat - a szint az utcai bűnözés Hong Kong, az egyik legalacsonyabb a világon. Ugyanez mondható el az ételt. Még az élelmiszer-vásárlás az utcán piacon vagy annak egy istálló, akkor valószínű, mérgezni. A minősége és frissessége a helyi termékek szinte mindig nagyon magas szinten. Ez nem is olyan áhítatos magatartása lakosok ennek az ázsiai metropolisz higiénia az irigység minden európai fővárosban.

Hong Kong vezet számának vendéglátó egységben található. A szint közötti verseny étkezdékben, éttermekben, kávézókban nem adnak a tulajdonosok nem véletlen, hogy pihenni. Mivel a szűkre szabott, a helyi lakosság egyre kevésbé enni otthon, inkább számos vendéglátó és elvihető ételt.Pelmen Hong Kong lépésenként recept Somavia Dim szakács Michelin, kiadványok, bárhol fény

Eközben házias ételeket Hong Kong létezik, és ez alapján az emberek többsége Hong Kong kantoni konyha.

Canton (dél), konyha

Különböző kínai ételeket. Kiderült a Délkelet-Kínában. Ez kantoni konyha legnépszerűbb kívül Kínában, és mesterek értékelik az egész világon. Basis kantoni konyha - friss alapanyagokból, minimum fűszerpaprikát, sót és a cukrot. A legfontosabb értéke Southern konyha megőrzését a finomságok a természetes ízét egy tál.

Dim sum - az egyik fő ételek a kantoni konyha, ideális beilleszkedni a kétségbeesett lépést a nagyvárosi életet. Az alakja a dim sum inkább emlékeztet egy variáció a téma a gombóc, akkor van egy kis része a töltelék, elrejtve a tésztát.
Azonban ez a fogalmi hasonlóság a magyar gombóc kantoni Dim végződik is. Ezzel szemben a dim sum gombóc szama soha nem volt a főétel, inkább snack - snack, egy csésze tea délután munkát.

Pelmen Hong Kong lépésenként recept Somavia Dim szakács Michelin, kiadványok, bárhol fény

Bent a dim sum maga bármi lehet. rák, hal, sertés, csirke, gyümölcs. Tészta Dim maga rizsből keményítőt és a mester a nagy kínai konyha versenyeznek egymással a képesség, hogy főzni a legfinomabb tészta.

Például, a mester osztályban tartott a Magyar Újságírók Paul Lau (Paul Lau), a főnök és a legközelebbi emberének „hengerelt” tészta minden homályos magát egy mozdulattal ... kést.

Szerint a legelterjedtebb Hong Kong, a déli hagyomány dim sum sama párolt. De Észak-Kínában gyakran sült mély zsír. Úgy véljük, hogy a különbség az étkezési szokások miatt az éghajlat. A déli, az emberek soha nem volt felmelegedni magukat étellel, voltak kisebb teljesítményű, mint az északiak, így Dél-sama dim sum, párolt, töltött egy crème egyszerű, hogy minden feltételnek megfelelnek a diétás étel.

Dim sama garnélával az eredeti recept a séf a szálloda Ritz-Carlton. Hongkongban. Paul Lau

Pelmen Hong Kong lépésenként recept Somavia Dim szakács Michelin, kiadványok, bárhol fény