Mi a gyerekeknek szükségük van a feltétel nélküli szeretet, és egyfajta lelki biztonságot

Hogyan reagál a szófogadatlan gyermek? Mi a teendő, ha egy gyermek esik egy őrült állapotban, bomlani kezd körül, és terrorizálja mások. Ezek a kérdések gyakran fordulnak pszichológushoz szülei, akik úgy érzik, zavaros az a tény, hogy nem képes megbirkózni a rakoncátlan gyermekek viselkedését.Természetesen minden helyzet egyedi és egyetemes „recept”, hogyan kell kezelni a felmerülő nehézségek oktatás nem létezik. Azonban, ha úgy döntünk egyik vagy másik módja annak, hogy kölcsönhatásba lépnek a gyerekek nagyon fontos figyelembe venni az igények és motivációk a gyermek: mi motiválja a viselkedése? Amit igazán szüksége?

Először is, mindenkinek szüksége van, hogy szeressék és elfogadják. Különösen nagy szükség van a szeretet a gyermekek körében. Minél kisebb a gyermek, annál inkább szüksége van ellátást, a jele, a figyelem és a jóváhagyás a szüleiktől. Amikor kifejezni szeretetünket gyermek szó, egy ölelés vagy egy érintés, mi képez a gyermek értelme a „Jól vagyok”, „Elfogadom, ahogy vagyok”, és ez az alapja a sikeres szellemi fejlődését.

De a szeretet a gyermekek nem jelenti azt, engedékenység és a vágy, hogy kielégítse minden kívánságát gyermek. Meg kell egészíteni világos határok lehetővé számára, hogy végezzen és stabil szabályokat.

Mindannyian tartsa be az alábbi kép: egy hároméves fiú látta, hogy egy játék kirakatban, és előírja, hogy az anyja vásárolni azonnal. Elutasítás esetén, ő nem hallgat semmilyen ésszerű érv, elkezd visítozó roll a földre, és üvölteni, amíg anya nem kell engedni a kérését.Egy másik példa: egy nyolc éves gyermek rendszeresen rangsorolva a ellenőrizhetetlen állapotban, kopott körül a lakásban, megtörve az egész, és teljesen figyelmen kívül hagyja minden olyan kísérletet, a felnőttek által befolyásolni őt.

Mi gyökerezik oka ez a viselkedés?

Minden gyermek fontos megérteni magad, „mi van a helyem a világban?”, „Hogyan lehet befolyásolni mások viselkedését”, „hogyan lehet kérni a felnőttektől, amire szükségem van.” Különösen fontos ezek a kérdések a kor válság (kb 3 év, 7 éves, és 13-14 év), ha van megsemmisítése a régi és az új kapcsolatok kialakítását a külvilággal. Viselkedése a gyermek igyekszik, hogy jobban megértsük, milyen képességekkel, „ha tudok a szüleiktől, hogy vegyen nekem valamit akarok”, „ha én szegje meg a felnőtt, viselkednek, hogyan zablogorassuditsya ha legalább valaki képes lesz bármit állíthat meg „” tudom, hogy a központ, amely körül forog a család életét. "

Ezért, a szülői szeretet képződése kíséri a gyermek tiszta és stabil viselkedési szabályokat és határokat, hogy mi megengedett. Ha a gyermek ezen határokon kívül, fontos, hogy a kommunikáció vele szülői helyzetben, hogy ne vegyenek részt a kölcsönhatásban vele érzelmileg, és lehetővé teszi a gyermek megértse, hogy az ilyen viselkedés nem elfogadható. Így hozza létre a gyermek az érzés, hogy a világ biztonságos és lehetséges, hogy dolgozzon, nő és a kísérlet.

A kombináció a feltétel nélküli szülői szeretet és világos határok és a megengedett magatartás szükséges alapot a harmonikus fejlődés a gyermek. Ilyen körülmények között, a gyermek fokozatosan megtanulják irányítani magukat, hogy szabályozzák a tevékenységüket és a konstruktív kapcsolatot másokkal.