Hogyan szaporodnak csigák otthon Achatina, alma csiga

ZooTyt.ru - portál a háziállatok

Home / Egzotikus / tenyésztés / csigákat mindenféle, valamint utódainak kap tőlük?

Több mint 500 millió évvel ezelőtt alakult a réteg szilárd földkéreg tartani a múlt emlékeit a múlt, ezek képviselői földi fauna. Lehetnek akár hat hónapig étel nélkül, akkor nem árt a tested. Úgy tudja látni a tömege 10-szer nagyobb, mint a saját.Ezek huszonötezer fogak és elérheti akár a 40 kg-os súlyt. Nem tévedett, beszélünk csigákat. És mint már sokan jöttek, hogy szeretni ezeket a gyerekeket kényelmes és tartsa őket otthon, ez nagyon gyakran felmerül a kérdés - hogyan szaporodnak a csigák?

Hogyan szaporodnak csigák otthon Achatina, alma csiga

édesvízi csigák

Ezek a csigák tudnád az egész életed, hogy megfeleljen nagyon gyakran. A tavak, folyók és tavak úszás közben alján megbotlik néhány csiga nincs nehéz.

De a legtöbb sok fajta csigák megtalálható amatőr édesvízi akváriumokban.

Vízi csigák elvégzésére fontos szerepet - az evés ételmaradék alulról, a megsemmisítés a rothadó maradványai növények és természetesen biztosítják az üveg tiszta az akvárium a lepedéket és algák.

Leggyakrabban egy édesvízi akvárium, megtalálja a következő típusú csiga:

 • tekercs.
  Ez a klasszikus csiga bármely akváriumban. Csiga kis méret nélkül árnyalatok a tartalom és a csodálatos könnyű reprodukció. A probléma akkor fordulhat elő, ha számuk meghaladja egy bizonyos számú egyén, és rontja az esztétikai megjelenését az akvárium;
 • Melania.
  Vannak olyan elterjedt, mint a tekercs, és olyan könnyű, állattartás. A különlegessége a kúp héj és a föld alatti életmódot. Ott szaporodnak és mint a nagy előnye, hogy a talaj, állandó kevergetés mellett. Ez a típus hajlamos a demográfiai növekedés;
 • Hogyan szaporodnak csigák otthon Achatina, alma csiga
  Neretina.
  Nagyon szép és nagyon hasznos az akvárium csiga. Két centiméteres baba tisztítja alga az akváriumban. De a nagy hátránya, viszonylag magas, mint a csiga, és az ára az alacsony várható élettartam. Élnek csak körülbelül egy év;
 • Marisa.
  Titan édesvízi akváriumokban. Lehet akár 6 centiméter vagy annál nagyobb. Összhangban a mérete akkora, és az étvágy e puhatestűek. Erősen kérdéses beszerzés közösségi akváriumok mert enni el a gyökereit minden növény már megvan az úton;
 • Helena.
  Csiga gyilkos. A trükk az ilyen jellegű, hogy táplálkoznak más csiga, és ha gyorsan szaporodnak kezdett más fajok, a Helena megbirkózni a problémát gyorsan és hatékonyan;
 • Fiza.
  Szintén nagyon népszerű fajta kagyló. Kicsi, nagyon könnyű tenyésztés és képes túlélni elég mostoha körülmények között. A hátránya, hogy a vágy, hogy rágni lyukakat a növények levelei, még azok is, kemény, mint a Echinodorus. Tehát, ha egy szerető növények ellen, mint a lakosok akvárium jobb megszabadulni.
 • alma csiga.
  Egy másik típusú közös kagyló, de ellentétben a legtöbb faj a tartalmat sokkal igényesebb. Nagy, sárga csiga méretük miatt nem kis étvágy, és lehet vágni nagyon lenyűgöző akváriumi növények.

És annak érdekében, hogy a mag, amit tudnia kell néhány trükköt és árnyalatok, amelyek segítenek menteni csak kikelt babák.

szárazföldi csigák

Hogyan szaporodnak csigák otthon Achatina, alma csiga
A nagy bősége szárazföldi csigák szeretnék kiosztani a legfontosabbak:

 • caucasotachea atrolabiata;
 • limicolaria flammea;
 • megalobulimus oblongus;
 • arhatina;
 • Achatina;
 • csiga;
 • karakolus sagemon.


Beleértve az érdeklődés a tenyésztés és az otthoni a leginkább Achatina.

Achatina csiga - a föld csigák, amelyek élőhelye Közép-Afrikában. Az egyediség ezek szárazföldi csigák, hogy úgy néznek ki elég lenyűgöző.

A megfelelő ellátás, a héj elérheti harminc centiméter, és a súlya a padló a kilogramm.

Tanfolyamok fiatal szülész

Nézzük meg a folyamat tenyésztés csigák például Achatina és a csigák, mert ma ez a legnépszerűbb faj csiga.

Érdemes megjegyezni, hogy az eljárás széles körben változik.

Számának növelése csigák

Ha azt szeretnénk, hogy szándékosan tenyészteni kívül az általános akvárium, majd átültetett néhány felnőtt magán, akkor kap egy eredményt, miután csak egy pár hétig. Csiga elegendő élelmet és levegőztetőt.

Nem látja a lehetséges problémák és veszélyek, egy csiga veszi át az ügyet. És a megfelelő minőségű víz, peterakás az üveg, látni fogja, nagyon hamar. Általában az akvárium okozhat problémát csak halat is lenyelheti fiatal.

Tartósítására fiatal csigák a katonai valójában nem semmi. Tehát hogyan csiga tenyésztés az akváriumban? Kezdeni ismerős a tenyésztés, hogy milyen sorrendben, hogy a képviselők az ilyen jellegű - a különböző nemű, ellentétben a legtöbb csiga.

Élnek 3-4 évig, és a szaporodás zajlik, függetlenül az évszaktól, de válnak szexuálisan érett korú egyének év. Sink ekkorra elérte a mérete körülbelül öt centiméter átmérőjű.

És miután a természetes megtermékenyítés rituális zajlott, mit tegyünk, hogy ki az utódok? Először is birtokló egy egyszerű pillanat alatt. Szükségünk van:

 1. Egy kis kapacitás (otsadnik).
 2. Pan kicsi.
 3. Egy darab hab.
 4. Kompresszor.

Mindez akkor át kell a tojásrakás ki a teljes az akvárium, hogy mentse a fiatalok.

Hogyan szaporodnak csigák otthon Achatina, alma csiga
Amikor eljön az idő, a csiga elkezdi keresni a hely egy fektetés. És nem tartja be a pohár a víz felett, vagy mind a fedelet. Fektetése hosszú lesz 2-4 cm, és úgy néz ki mint egy szőlőfürt. Miért mozog a kuplung külön edénybe? Kis ulityata hogy megy le a víz a kikelés után, könnyen válhat az élelmiszer nagy halak és a harcsa.

És így, hogy mentse az utódok lövünk gondosan szóló és át egy külön tartályt vízzel, és hozott egy darab hab. Az ideális kapacitív végre serpenyőben nem teljesen zárt fedéllel. Ez biztosítja, és provetrivaemost és a páratartalom és a halvány fények tojás fejlődés.

Amikor a játék elindul, hogy fehérré, ez annak a jele, hogy az a tény, hogy a tengelykapcsoló már végrehajtásához szükséges otsadnik. Miután két vagy három napig lesz törtfehér falazat és ulityata kész lesz, hogy megszülessen. És ha igazán jobban megnézed, a tiszta tojás már meg lehet felismerni a kis sárga héj.

Egy különleges takarmányozási babák nem kell. Meg lehet őrölni hagyományos haltáppal por és táplálja a fiatal. Félsz túletetés nem szükséges. Kis alma csiga enni, mint amennyire szükségük van.

Az első hét az élet az akvárium a gyerekekkel kell az oxigénnel dúsított, legalább 15-20 percig, naponta háromszor, beleértve a hagyományos kompresszor. Az akvárium is időben kell eltávolítani a szennyeződéseket, az el nem fogyasztott élelmiszerek és halott ulitochek és rendszeresen csinálni egy vízcsere. Sajnos, de nem minden túléli baba. Hogyan szaporodnak akváriumban csigák találtunk, és hogyan mennek a dolgok a föld?

Kaviár tengerentúlon, Achatina

Achatina eléri a pubertás már kora egyik, és tojik 2-3 havonta. Ezek kagyló hermafroditák, de önmegtermékenyitésre nagyon ritka. Ha az állatok a hasonló méretű, hogy előfordulhat kereszt-megtermékenyítés, amely előtt udvarlás.

Hogyan szaporodnak csigák otthon Achatina, alma csiga
Különleges nemi szervek Achatina nincs, és ők is szaporodnak a segítségével néhány mészkő párkányok visszahúzható, közel a fejét, ami más néven a nyíl Ámor.

Ha mi is részt vesznek a megtermékenyítés csigák mérete változó, a női átveszi a szerepét egy csiga, egy nagy méretű, mert több erőfeszítést igényel.

Érdemes odafigyelni arra, hogy a tenyésztés nem szükséges, hogy elkerüljük a gyenge vagy beteg állatok, csigák, amely közvetlen kapcsolatot, és még inkább az egyik falazat. Ez okozhat súlyos fejlődési rendellenességeket és a halál az utódokat.

Elkészítése előtt a példányok tenyészteni, terhesség alatt és után növelni kell az étrendben a kalcium, mint a tojás termelése „anya” ad a gyerekeknek, és a teste legyen elég. Ehhez használja a kréta, kagylós mészkő kis- és szépia.

A tojások fejlődnek a szervezetben a csiga kb 2 hét, majd újabb 3 héttel a földbe. Általános szabály, hogy a kuplung mintegy 200 tojások Achatina. csiga tojás kell, hogy folyamatosan fenntartsa a hőmérséklet a tartály belsejében, 28 fok körüli.

Meg kell szorosan figyelemmel kíséri a páratartalmat: nem szabad megengedni, mivel a szárítás és nedvesítés a szubsztrátum. Ha a falazat kezd felhalmozódni folyadék a falazat kezd rohadni. Semmilyen esetben ne érintse meg a tengelykapcsoló kezével. És ha te mindent helyesen, akkor 3-4 hét után a kis kagyló fog születni.

Az erő az egyes

Mint kiderül, hogy nem nagy dolog, hogy a vetőmag által ampulyarii és Achatina otthonról. Csak tartsd észben, egy pár dolgot:

 • szóló csigák egy akvárium, hogy jobb;
 • tedd a serpenyőbe, mielőtt a tojás kifehéredik, feküdt a habot, majd költözött otsadnik;
 • A Achatina tojás folyamatosan figyelemmel kell kísérni a hőmérséklet és páratartalom;

És a keze ne érintse meg, ha feltétlenül szükséges tojás Achatina.

(1 értékelés, átlag: 5.00 out of 5)