Hogyan készüljünk a fal festés kezét

A falak a nappaliban, akkor díszítjük a legkülönfélébb módokon, például olyan dekoratív vakolat, tapéta, festék, MDF. Befejező panelek tökéletesen elrejti a különböző hibák. Hagyományos Tapétázás is tökéletesen elfedik a kisebb felületi hibák. Minden ilyen lehetőség kötelező előkezelés.Hogyan készüljünk a fal festés kezét

A festést falak - a népszerű, de egy bizonyos típusú kiképzésével, amely előírja, nagyon gondos felület-előkészítés, sőt, alkalmazása után a festékréteg láthatóvá válik bármilyen szabálytalanság. Ezen kívül a legtöbb modern bevonóanyagok magában foglalja a valószínűsége, hogy a festék lehetővé teszi, hogy frissítse a belső a lakás, a kerékpáros egy csomó pénzt a javítások. A minimális listája anyagok és eszközök, lehetséges, hogy előkészítse a fal festés kezével.
Fontos, hogy megfelelően a felület előkészítése festés -, mert a végeredmény nem csak attól függ a minőségi anyagok, de a pontos betartása technológia.

felszíni Faj

Anyag és textúra a falak, amelyek festésre alkalmas sokfélék. A legtöbb modern belső jellemzi a következő típusú felületek:

 • sima, vakolt felület;
 • megkönnyebbülés dekoratív vakolat;
 • texturált vakolatok;
 • természetes fa bevonat;
 • sima felület a bevont panelek, tapéta, csempe.

Mivel a készítmény falak festéséhez (különösen akkor, ha ennek javítása kezüket), figyelembe kell venni különösen a felszíni típus, mert az előkészítő eljárás a falak különböző anyagok eltérhetnek.

Hogyan készüljünk a fal festés kezét

Általános szabály, hogy az ilyen képzés általában áll a következő lépéseket:

 • Gondos összehangolása a falak;
 • beágyazást szabálytalanságok gitt;
 • porozással, bevonással a primer réteg.

Befejezés festmény a fából készült falak

Előkészítése során a festmény fafelületek kell vennie a jellemzői ennek az anyagnak.

tanulási algoritmus tartalmazza:

 • alapos polírozás felülete;
 • elkenődött különleges gitt szabálytalanságok mély repedések, miközben a szerkezet és a minta fából;
 • alkalmazása különleges eszközökkel szembeni védelem penész, gombák és paraziták - antiszeptikumok és égésgátló (például impregnálással fafelület kevésbé érzékenyek égés);
 • a felületét bevonattal foltot;
 • szárítás.

A teljes száradást követően a felület készen áll a festés.

Hogyan készüljünk a fal festés kezét

Az előkészítés során a falak texturált felületek festés kell csak alkalmazni egy speciális alapozó réteg (mély behatolás), mivel a mentesség anyag nem igényel csiszolás és az összehangolás.

Wallpaper, hogy festésre alkalmas, nincs szükség speciális kezelésre, azokat kellőképpen bevonva egy vékony réteg ragasztó vagy ragasztó alapozót.

fal technológiai képzést

Van egy standard eljárás az előállítására falak festésére, amely magában foglalja a több szakaszban történik:

1. törlése az előző bevonat (régi festék réteg vagy háttérkép), tisztító por és piszok, foltok, penész. Ha a falak korábban borított vízbázisú festék, meg lehet tisztítani egy szivaccsal, de a réteg zománc vagy olajfesték meg kell tisztítani le a spatulával.

2. beigazítása a falfelület festés előtt lehet végezni:

 • via vakolás;
 • gipszkarton lapok;
 • csiszolás.

Kőműves falak van szükség, amennyiben a felület sok szabálytalanság és repedéseket. Ha a régi réteget, jó állapotban fennmaradt, lehetséges átalakítani csak bizonyos részeit, hanem helyette teljesen. Döntetlen egy ilyen következtetés csak akkor lehet biztos az előre szilárdságú vakolat révén érintés - ha sehol üregek, amelyek reagálnak a kopogás visszhangzó hang, tartós réteget. De, persze, a legjobb, hogy nem egy új fedelet, mint a régi vakolat réteg végül leválhat a falról.Hogyan készüljünk a fal festés kezét

Könnyíti meg a feladatot, vakolás, akkor jobb, ha speciális jelzők.

Burkoló lapok gipszkarton lehetővé teszi egy rövid időre, hogy hozzon létre egy tökéletesen sík felületre a falak.

Grinding csak alkalmas szilárd falak, amelyek nem rendelkeznek mélyedések (mélysége több mint 3 mm-es), illetve kiemelkedések a felületen. Mielőtt elkezdené csiszolni a falat szükséges eltávolítani a korábbi bevonatot. A munka, akkor csiszolópapírral. Ne felejtsük el, hogy közben a csiszolás a falak a levegőben sok a por, így biztos, hogy viseljen védőszemüveget és maszkot vagy egy szivattyú.

3. Miután a felület egy vonalban, kell alkalmazni, hogy a primer réteg (a jobb tapadást és bevonatok teljesítmény tulajdonságok).

4. Tömítés falak - a szükséges szakmai lépés volt, mert szinte minden típusú bevonatok nem alkalmasak festés nélkül, az előző alkalmazása gitt réteg. Ha ebben a szakaszában a gondatlanság, a festék megállapítják egyenletesen a felületen marad csúnya válás. Spackling vakolat felülete segít elsimítani az egyenetlenségeket és egyenetlensége, valamint elrejteni a kis repedések. Ha a falak díszített lap gipszkarton, vakolat használják hézagtömítések.

Hogyan készüljünk a fal festés kezét

5. Priming festés előtt csökkenti a porozitás a anyag a felső réteg és kiváló festékek tapadását a felszínre a falak (primer jellemzően alkalmazott szórópisztollyal, hengerrel vagy szőr kefe széles tér).

6. festése a falak.

Jellemzők vakolt falak

A spackling falakon, mielőtt azt követő festés használata szükséges kétféle töltőanyagok - kiindulási (alapvonal) és befejezni.

A bázist úgy van kialakítva, hogy kiegyenlítse a észrevehető hibák. Mivel a sűrű, szemcsés textúra kitölti azt is mély üregek és repedések. Szárítás után az első réteg gitt polírozott ő speciális hálós, megvalósítása egyenletes felületet. Ezután egy réteg gitt kivitelben, ami kisimítja a kis durva élek, segít eltávolítani a felesleges szemcsézettség falak. Köszönhetően a textúra ez biztosítja a sima felület ideális festés. Putty felületi sűrűsége nagyobb, így nem szívja magába a festéket, és csökkenti a fogyasztást a festékek és lakkok.

Tisztítása és alapozása felületi festés előtt

Hogyan készüljünk a fal festés kezét

Ha az összes előkészítő munkát be kell fejezni, és a felület kész festmény a maximumot, azt alaposan ki kell tisztítani a portól és az építőipar a finom részecskék (porszívóval, kefével vagy puha, száraz ruhával), és csak azt követően, hogy az alapozó réteg réteg. A primer lehet alkalmazni hengerrel, szórással vagy ecsettel.
amellett, hogy a jobb tapadást biztosít primer feldolgozása egyenletesebb alkalmazása festék és színkonzisztenciára az egész felületen. Vedd fel a primer van szükség szerinti festék típusát, de akril alapozó - univerzális változata, akkor lehet használni szinte minden (kivéve az olaj) festék. Bizonyos típusú primerek antibakteriális tulajdonságokkal, így védi a fal a penész. Felhívjuk figyelmét, hogy a festmény a falak csak akkor lehetséges, miután a teljes száradás a primer (legkorábban után 5-6 óra).

A főbb típusai a falfestékek

Sorrendjének meghatározásáról az előkészítő munka, meg kell vizsgálni jellemzői az anyag, ami díszített terem. Festés folyamat egyszerű, és ez elég lehet, hogy végre a saját kezét, még nincs tapasztalat. Abban a pillanatban nagyon népszerű diszperziós festékek, alkalmas beltéri munkát. Ezek könnyen és egyenletesen esik szinte bármilyen felületen, ami nem olvad, gyorsan szárad. Walls bevont ilyen festékek, amelyek nem érzékenyek a penész, és a szoba mindig megmarad az optimális páratartalom.
Attól függően, hogy a készítményt a komponensek, a víz-diszperziós festékek lehet osztani:

Hogyan készüljünk a fal festés kezét

 • Latex - különböznek is sűrű bevonat rugalmasságát és teljes vízállóságot (miatt részét képező latex gumi). Felületi festette ezt festék ellenáll a különböző szennyezés, ez lehet mosni, nem csak vizet, hanem agresszív tisztítószert. A hátránya az ilyen típusú festékek a magas ár és a gyors égés mellett a hosszú ideig tartó ultraibolya sugárzás, így ajánlott, hogy csak beltérben.
 • Akril. A fő összetevője a kompozíció - akrilgyanta. Az ilyen színezékek tartósak, nagy ellenállás, gőzáteresztő képesség, hosszú élettartam. Ezeket használják a színező a vakolt felületek: beton, gipsz, fa, tégla, fém és falak, tapétás. Alkalmas belső és külső munkát. Felületi bevonva festék lehet mosni, nem veszti fényereje színű ultraibolya fényben. Akril latex festék - a legnépszerűbb képviselője az ilyen típusú festék készítmények.
 • Vinyl - állnak polivinil-acetát, használják őket, hogy díszíteni a száraz területeken nem használják a külső. Falakat vinil festékkel, úgy néz ki, nagyon szép. A másik előnye ennek a fajta kivitelben az alacsony ár.

Hogyan készüljünk a fal festés kezét

 • Festék összetételét egyesítjük, és a vegyes tulajdonságú alkalmas a falak a kedvezőtlen adottságú területeken.
 • Latex-akril festékek jellemzi nagy szilárdság és a szép megjelenés, vízállóság és könnyen tisztítható.

Persze, festés előkészítéshez vesz igénybe sok időt, de ha óvatos, és csinálni - az eredmény egy szép fal kérem Önt hosszú ideig.