Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

Szinte minden modell modern autó légkondicionált, ez egy fontos dolog, hogy támogatja az autóban a kívánt helyzetben.És akkor is, ha nincs a konfigurációban telepíti egy autó levegő mindig lehetséges olyan bolt, ott is könnyen töltse ki a légkondicionáló vagy javítási, ha szükséges.

Miért van szükség autoconditioners

Ezt a nyilvánvaló előnye, ez a miniatűr éghajlati rendszer ellátja egyéb hasznos funkciók, nevezetesen:

 • Ez hűti a levegőt egy előre meghatározott hőmérsékletre;
 • Támogatja az említett páratartalma;
 • kiküszöböli páramentesítő a kocsiban;
 • Ez védi a belső mind a kipufogógázok és a kellemetlen szagokat.

Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

Mint egy autóipari levegő melegíti vagy hűti a belső teret.

Mint látható, a készülék több, mint hasznos, de rendszeres karbantartást igényelnek annak normális működését. De hogyan néz ki egy autó klíma?

A rendszer egy autóipari levegő

A működési elve több, mint egy egyszerű, de tudnia kell, feltétlenül, ha megy, hogy töltse az autó levegőben a kezével, vagy csak kíváncsi, mi történik ott. Így a rendszer a következőképpen működik:

 • zárt keringő freon;
 • Freon tömörítést a kompresszor, ami növeli annak hőmérsékletét;
 • akkor a hűtőközeg, nevezetesen, túlnyomásos forró gázt vezetünk át egy kondenzátorba, ahol a hő és továbbítja cseppfolyóssá válik, képző kondenzátum;
 • Freon vezetjük tovább egy zárt áramkör az expanziós szelep és a permetezés után esik egyenesen az elpárologtató;
 • elpárologtató hűtőközeg párolgási bekövetkezik, akkor veszít hőt, és lehűti.

Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

Sematikus ábrája a légkondicionáló az autóban.

Most ismét hideg freon és továbbítani ismét a kompresszor az alacsony nyomású, majd a ciklus ismétlődik.

A fő oka az üzemanyag

Freon természetesen áramlik ki a rendszer, annak ellenére, hogy a zárt. Jellemzően a szivárgás mértéke nem haladja meg a 15% -ot az év során. Azonban, miután a 3 éves autó légkondicionálók kell tankoljanak. A régebbi modellek tankolás zajlik minden 1-2 évben, ugyanazzal a technológiával.

Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

Hogyan kezdjük el újratöltés freon.

De ha freon elvész a rendszer gyorsabb, mint 15-20% évente, akkor van egy kis probléma.

Ahol eltűnik freon?

A fő okok a következők:

 • légkondicionáló csatorna elveszti szorítás;
 • mechanikai sérülés a csövek;
 • kondenzátor kezdett a rozsda és szétesik.

Mielőtt elkezdené tankolás, ezeket a problémákat meg kell oldani, különben a freon elfolyik újra, csak azt, és látni.

Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

Freon R-134A származó LIQUI MOLY - a népszerű választás a magyar töltőállomások.

Keresünk a szivárgás

A közhiedelemmel ellentétben, a légkondicionáló rendszer nem segít megtalálni a szivárgás. Akár üzleti szakosodott szivárgás érzékelő, amely úgy van kialakítva, hogy érzékeli még minimális koncentrációja freon a levegőben. Jellemzően, egy ilyen eszköz nem nehéz felismerni a szivárgás.

Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

Amikor freon szivárgás detektálás szivárgás zöld lesz.

Van azonban egy nemzeti úton. Ahhoz, hogy ez az olajat adunk a rendszerhez és a freon, majd egy különleges ultraibolya festékkel minden hagyományos töltési eljárással. Ezután a légkondicionáló be van kapcsolva, és az összes csövet vizsgált lámpa ultraibolya fény. Tehát, hogy megtalálják a szivárgás egy pillanat alatt, akkor van egy sárga-zöld árnyalatú.

Utántöltő autoconditioners magát: utasítás az egyenes kézzel

Ha szivárgást érti, itt az ideje, hogy az öltözködés. Azonban nem siet ebben az esetben - van néhány szabályok figyelmen kívül hagyása, vezethet gyors kudarc az egész rendszer meghibásodik.

Ha a légkondicionáló nyomásmentes, így freon eltűnt, s helyébe a levegő és a nedvesség. És itt van ez a nedvesség legyen óvatos leginkább. Például, ha megy a téli klíma nélküli hűtő, a víz a rendszerben lesz, bár kanalak bála.

Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

A teljes készlet önálló üzemanyag egy autóipari hűtőközeg töltet: henger, szelepek és szerelvények, nyomásmérő 2.Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

Ez akkor következik be összeszerelt állapotban.

De a fagypont alatti hőmérsékleten, ezt a víz megfagy, és zárja a szelepet. És ez nem is beszélve a nyilvánvaló problémákat korrózió, megöli a klíma néhány hónapon belül.

Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

Kitöltése freon rendszer javában zajlik.

Mi van a levegőben? Igen, ez kevésbé veszélyes, mint a víz, hanem el kell távolítani. Miután a levegő - többnyire nitrogén, - gáz, ami nagyon eltér a hűtőközeg, növelve a terhelést a légkondicionáló kompresszort.

Távolítsuk el a levegő és a víz

Megszabadulni a felesleges az áramkörben egy autóipari levegő segít a hagyományos vákuumszivattyút. Vicces dolog, különösen érdekes látni, hogy egy ilyen szivattyú működik.

Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

A vákuumszivattyú hogy eltávolítsuk a levegőt a rendszer.

Bár, igazából nem kell mindig használ. Például, amikor a freon üzemanyagtöltő rendszer, szivattyú általában nincs szükség. Ha az áramkör nyitott, hogy cserélje ki a gumitömítést, majd szivattyú nélkül ez is elég lehet élni magát. Miután freon marad a rendszerben, és a levegő nem volt ideje, hogy a megfelelő mértékben, hogy ez aggasztó.

Szivattyúzás freon a

Az első intézkedés mennyire szükségünk van freon. Erre a célra, elektronikus mérleg vagy mérőlombikba. A mérleg egyszerűen állítsa a léggömb freon, és így mérik.

Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

Feltöltése freon egy autóipari rendszer.

De ez jobban megfelel mérőlombikba és pontosan meghatározni a helyes összeget. Közvetlenül a henger folyadékkal töltött gázt a lombikba, ami után adagoljuk a kívánt mennyiségű normál méretű.

Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

Automatikus állomás AC 100 töltésére légkondicionáló, szivattyúzás és újrahasznosítása freon, ellenőrizze a szivárgást és a vákuum rendszerek.

Most meg kell nyitni a szelepek és a levegő bemegy a légkondicionálót. Nyomás kiegyenlített, azonban nem minden gáz belép a zárt hurokban. Ahhoz, hogy segítsen neki, a bura egy különleges melegítés biztosítja a gáz nyomása emeljük.

Egy alternatív letöltési módszerrel

Azonban van egy másik módszer, amely magában foglalja a használata a visszatérő és az aktív kompresszort. Minden egyszerű - benne kompresszor beszívott gázt magát, és kukucskáló a rendszer lehetővé teszi, hogy figyelemmel kíséri a haladást a folyamatot.

Azt is letölthető és az olaj- és UV festékkel, egy speciális injektor.

Mennyi freon van szükség?

Van fontos a pontosság. Ha a rendszer nem töltötte fel, akkor a kompresszor nagyon unalmas. Az olaj megfelel a hordozhatóság freon, és ha ez már nem elegendő, akkor a kompresszor túl korai lenne a vége. És ez nem is beszélve, hogy a gyengén fűszerezett légkondicionáló ad túl kevés hideg, ami nagyon észrevehető egy forró nyári napon.

Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

Freon keresztül egy speciális utántöltő állomásra.

Ha a rendszer túl sok hűtőközeg, akkor jobb is, nem fog, mert ez egy nagy nyomású kompresszor, és együtt fog működni az utolsó erejét, és akkor felejtsd el a hideg. Igen, és áramkimaradások is.

Mennyi freon van szükség? Csak nézd meg a címkét, hogy fekszik a motorháztető alatt. Ott van írva, és a használt hűtőközeg fajtájáról és a kívánt térfogatot. Ha a plakk nem - nézd a műszaki utasításokat, vagy egyszerűen kérdezze meg a forgalmazótól. Általában ez az érték tartományok 500-1000 gramm.

Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

A ballon Freon R-134a, tölt be egy olyan fordított helyzetben.

Tankolás mindig végzik csak különleges freon és az olaj, nevezetesen:

 • Freon R-12: ásványi olaj;
 • Freon R-134a - szintetikus olaj;
 • vagy többfokozatú olaj mindkét típusú freon.

Beletesszük az R-12, R-134a, ahelyett, akkor nem valószínű, hogy sikerül. Mivel az összes jelenlegi modell autó szerelvények töltésére freon 134 eltérnek a fúvókák freon 12 és nem alkalmasak egymással.

Hogyan lehet azonosítani a probléma az autóipari légkompresszor

Néha problémák a kompresszor működése akkor észlelik, miután kitöltötte a vázlatot a friss gáz rész, különösen azután, hogy a légkondicionálót hosszabb ideig nem volt megfelelően kitöltve.

Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével

Ezzel a rozsda autoconditioners fog sokáig tartani, ha egyáltalán, de praktikus.

Ha a rendszer egy probléma tömítő, behatolni a vízgőz, amely takaró fedél elemek rozsda kompresszor. Igen, ez nem rozsdásodik teljesen, de a kellemetlen raid több mint elég a teljesítmény csökkent.

Néha elég öntsünk olajat, és aktiválja a kompresszor nagy sebességgel, így jött vissza a normális. Ez a módszer azonban nem mindig segít, és akkor egyenes út az autómosó.

Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével
 • Mi javítás autó levegő gyorsan és egyszerűen
  Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével
 • Jeep saját kezével: lehetséges!
  Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével
 • Szervizelése és javítása légkondicionálók az autóban
  Hogyan kell kitölteni az autó levegő kezével
 • Hogyan vásároljon egy autó ülés a baba az autóban

  Dr. shovhauzen mondja:

  újszerű, akkor baryzhny közelíti meg a kérdést, akkor vegye.
  Saját helyzet: az autó régi, télen pedig feküdt a hideg freon megy szinte nullára. Azt írja 1kg. ára legalább 2250 rubel. Azt csinálják minden tavasztól őszig elegáns elég fagy.
  Balon vásárolt 5100 rubelt ez 13,6 kg plusz tömlő egy nyomásmérővel 500 rubelt.
  Szeretem ezt a lehetőséget, pont

  Ön véleménye