Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

Hogy meghatározza a tapéta tökéletes, és nem cserép leesett után pár hónappal a javítás után, el kell készítenie egy minőségi alapot a dekoratív felületet. Miután az összes falait különböző ütések, „hullámok” és egyéb szabálytalanságok nem ritka, még az új épületek, és még a régi lakások - szinte a norma. Okai hibák is magukat eltér az egyenetlen rakodási panelek az építőiparban a ház a gyenge teljesítmény a durva munka. Ezért úgy véljük, részletesen, hogy mit és hogyan kell helyesen illessze a falra a különböző helyzetekben.Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

Határozza meg a görbület a falak

A legnépszerűbb asszisztens értékelésekor a probléma mértékét - épület szinten légbuborék belsejében. Ezt alkalmazzák a fal több helyen különböző magasságban. Ha a felület sík - a buborék lesz a közepén a kapszula, és jelenlétében görbületi - elmozdulás egyik mérésre szalagok, amelyet be lehet állítani a mennyiségét eltérés a norma.

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

Vannak még speciális beállítások - lézerek, de az ilyen eszközök drágák, és jelentősen növeli a költségvetés önjavító, és még felfedi a részleteket gyorsan és pontosabban.

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

És alternatívát kínál - költséghatékony és gyakorlatilag szabad utat, hogy meghatározza az eltérés a falak, a függőleges nélkül professzionális eszközök:
• találunk erős cérnát vagy vékony kábel, amelyen fel van függesztve egy kis súlyt (előnyösen hosszúkás, hegyes vége).

• próbál vezetni egy szöget az egyik felső sarkát a fal találkozásánál a mennyezet, és rögzítse a házi függővonal súlyozás le, úgy, hogy szinte érintette a padlót. Így zuhannak nem befolyásolja a felület a fal.

• Most a becslés párhuzamos vonalak vizuálisan, vagy több helyen ellenőrizze a köztük levő távolság egy mérőszalag.

• manipulációk meg kell ismételni egy másik irányból. További informatív beacon lehet telepíteni a kerületük mentén a falak, kalapáló körmök nem csak felülről, hanem az alsó sarkok, flush egy kötéllel, amely a felfüggesztett teher. Ezután húzza hosszú szálat a bal felső a jobb alsó, és fordítva, keresztben. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy becsülni a görbület a falak az egész területet.

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

Meg lehet vásárolni, és kész arra, hogy zuhannak - ez olcsó és mégis hasznos az összehangolás a falak, különösen akkor, ha munkát végez saját kezűleg, hanem igénybe a szakemberek segítségével.

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

Hogyan, hogy összehangolják a fal: módszerek és árnyalatok

Igazítsa a falon van két módszer: száraz és nedves. Mindegyik megvannak a maga előnyei és hátrányai, amely azt fogja vizsgálni részletesen, hogy könnyebb kiválasztani a legmegfelelőbb módja annak, hogy orvosolja a hibát.

1. A nyers - alkalmazzák a falon építési gipsz vagy cement készítmény igazítás, amelyeket gondosan kisimította a teljes felületet. Ez a módszer akkor jó, ha nem különösebben függőleges béna, és akkor csak meg kell igazítani több helyen depresszió, repedések tömítésére vagy elrejtése csomók. Ha vannak jelentős anyag- fogyasztás jelentős lesz mind a pénztárcáját, és a fal - mindig van a veszélye, hogy túl vastag megoldás nem marad a függőleges felületen, akkor is, ha a rács kijavítani. Ezért, a megengedett görbülete, amelynél a hatékony kiegyenlítési technikát nyers gipsz falak, nem haladja meg az 5 cm-t.

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

Előnyök: elvesztette legalább hasznos teret, az oldatok olcsók (főzni magad), és a falak erősek.

Hátrányok: tisztításakor az arc és a korrekciós nem nélkülözheti a nagy mennyiségű por és törmelék, a munka megköveteli, hogy bizonyos készségek, szárítás rétegek időt vesz igénybe.

2. Száraz - összehangolás falak rétegelt lemez vagy gipszkarton. Anyagok lehet szerelni a ragasztót közvetlenül a falra vagy a keretre szerelt a profilok. Ez a kiviteli alak ideálisan alkalmas építési nagy terület, amelyre a veszteség egy néhány centiméter nem lesz halálos, vagy ha van jelentős függőleges eltérés, például a hatástalan száraz keveréket.

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

Tipp: A fém profil létrehozásához a keretet. Fadarabot végül karcolásokat okozhat.

Előnyök: nincs szükség időigényes képzés; maga a munka nem „piszkos”, így ez elég lehet végezni, nem bujkál a bútorok és minden márka felület a szobában. Alignment kombinálható más eljárásokkal, például, hogy használja a keret elfedésére különböző kommunikációs, útburkoló anyagok a gipszkarton hő- és hangszigetelés, vagy módosítsa az alapértelmezett vázlatot a falon.Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

Hátrányok: jelentősen csökkenti a terület a szobában; gipszkarton falak nem különösebben megbízható károsodhatnak, mechanikai ütés vagy nem bírja a terhelést a felfüggesztett bútorok, hatalmas dekorációval.

Amellett, hogy a görbület a falak és javítási költségvetési megtakarításokat, van egy másik szempont, amely befolyásolja az építőanyagok megválasztása felületek - dekoratív bevonatot képez. Például a tapéta tökéletes hazugság a gipszkarton, valamint töltőanyagot, de a csempe jobb, hogy illeszkedjen a vakolat. Ezért úgy véljük, a folyamatot lépésről lépésre, hogy működjenek együtt a különböző anyagokat.

Hogyan, hogy összehangolják a vakolat

Ha szabálytalanságot, és elég kicsik ahhoz, a válasz arra a kérdésre, hogy milyen szintű a fal egyértelmű - gipsz gitt felső réteg. Amikor kiválasztunk egy nedves módszerrel, összehangolás fontos, hogy megfelelően a felület előkészítése a bázis - tisztítsa meg a régi bevonatot, ügyelve arra, hogy ne sértse meg a vezetékeket, győződjön meg róla, nincsenek repedések vagy omladozó területek, alapozott és jól száraz fal. Azt is érdemes, hogy fedezze a padló vastag celofán, több réteg papír vagy karton, hogy elkerüljék, hogy a bevonat megoldás.

Lépésről lépésre útmutató, hogy összehangolják falak saját kezűleg:

1. Állítsa be a „beacon”
Benchmark munkát fog szolgálni a fém sín, amely egyértelműen azonosítja az összes problémás területek a fal. Rack szerelve a habarcs időközönként 50 cm. Az első „beacon” telepített ellentétes oldalán a fal, ellenőrizze egy függőleges, és majd az alján, középső és felső ágát összekötő vezetéket. A többi a sínek úgy vannak felerősítve, hogy érintse a vezetéket. Számuk méretétől függ a szerszám és a fal, amelyen keresztül alkalmazott habarcs. Standard változat - irányítja a méret a szabályokat, amelyek alapján kell a szélén két szomszédos léc.

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

2. Válassza ki, milyen szinten a fal a lakásban
Keverékek száraz, amelyek kell hígítani az utasítások szerint, vagy a használatra kész. Ha kíváncsi, hogy mit lehet összehangolni a falak alatt a tapéta dekoráció hálószoba, nappali vagy egyéb helyiségek, majd válassza ki a vakolat keveréket - ezek könnyen kezelhető és jól karbantartott légkör a szobában. De a magas páratartalmú helyen (pl fürdőszobában vagy a konyhában), akkor jobb használni alapuló megoldásokat cement, hogy megakadályozza a penészgombák.

Habarcs Rotband a cég Knauf bár a gipsz, de tökéletesen alkalmas a nedves területeken. Ezt állította a gyártó.

Gipsz keverék lehet főzni, saját kezével, az, hogy meg kell keverni a homokot cement aránya 6: 1 és vízzel hígítjuk az összhang a sűrű krém. Az arány a száraz összetevőket változhat - néhány mester inkább dolgozni az oldat hozzáadásával 3 rész homokot és 1 rész cement, feltételezve képlékenyebb készítmény. Bármilyen elkészített keveréket célszerű egy pár óra munka, hogy ő még nem vesztették el tulajdonságait.

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

3. Készítsen szerszámok
A vakolás szükség: az épület egy keverőben vagy egy fúró, általában spatula / simítóval, konténer az oldatot és lépésbetét gipsz Falcon - egy négyzet alakú lemez egy fogantyú egy sor keverékek. Ez utóbbi nélkül is lehetséges és szükséges, de a szükséges időt egyszerű eszköz jelentősen csökkenti.

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

5. gitt munka
Miután az alapozó megszáradt, akkor folytassa a végső fázisban - alkalmazása gitt. Erre a célra a küvetta a megoldást, vasalódeszka, 2 féle spatulák - keskeny és széles. Putty keveréket gyorsan szárad, így a küvetta kell terjednie, és az oldatot készítünk alapján az ajánlásokat a csomagot. Állag olyannak kell lennie, hogy a kúpos rúd nem elveszti alakját, amikor egy kör alakú keverés közben. Nagy felületeken oldatot felvisszük egy széles spatulával, a sarkok és junctures a falak - keskeny. Esztrich védjegyek és egyenetlen kényelmesen simítóval.

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

Beállítása után az első réteget kezeljük alapozó, tisztító lerakódásoktól és a foltokat, és az alkalmazott, hogy egy száraz második vékonyréteg. Egy nap elteltével a felületet csiszolópapírral összemorzsolhatjuk és legyen tökéletesen sima falak.

Hogyan, hogy összehangolják falak saját kezűleg segítségével gipszkarton

Száraz szintező eljárás elvégezhető az építőiparban a profil keret vagy anélkül. Ugyanakkor a második lehetőség jó csak akkor, ha a szabálytalanságok csekély, és gipszkarton egyszerűen illeszthetők a falra.

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

Frame módszer a következőképpen néz ki:
1. Az útmutató profilok vannak csavarozva a mennyezet és a padló párhuzamosak egymással, tesztelt Plumb.

2. Minden 40-60 cm (a szélessége a gipszkarton is figyelembe vesszük) van felszerelve függőleges rúd. Ha a fal nagy, hogy további merevséget lehet útján jumper az ízületek lapok.

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

3. Ha a tervezett munka szigetelés vagy hangszigetelő, a keret tele van ásványgyapot vagy más megfelelő anyagból.

4. Tervezési zárva gipszkarton. Egy függőleges profilja fix popsi két lapot. Ezek csavarokkal vannak rögzítve úgy, hogy a rögzítő fejének eltűnt az anyagot 1-1,5 mm.

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

5. Az ízületek és kötőelemek igazodik gitt helyeken. Walls kapunk egyenletes - az ideális alapot alkalmazásának festék vagy tapéta.

Hogyan, hogy összehangolják a fal a lakásban kezével

Remélhetőleg ebben a cikkben talál válaszokat nemcsak a kérdésre, hogy hogyan és milyen sorban a falak a lakásban, és elképzelni a rendelést további munkához. Egy utolsó tipp: nem fukarkodik a feldolgozás feltűnő helyen, egyébként a szokásos átrendeződés és -csere vezethet egy új javítás.

Lehet, hogy érdekel:

Alignment falak Rotband beacon Újabban, az összehangolás termelt csak cement vagy mész-cement vakolat habarcs. Most van egy alternatív formájában magas gipsz keverékek. Egy.
Munkalap a konyhában - válaszd ki az anyag a munkafelület elegáns felület asztali bútor vonzott nem kevesebb figyelmet, mint az „arca” a konyhában - szekrények homlokzatok. De túl a furnér, meg kell fizetnie.
A falakat díszítő a lakás az ő keze: frissíti a belső nélkül nagyobb javítást fali dekoráció célja, hogy két feladatot hajtanak végre: védelem - védett a deformáció és szennyeződés, és dekoratív - díszíteni a szobát, így, hogy egy exkluzív.
Panelek belső falak alatt tégla és egyéb anyagok szimulálni falazat tégla falakkal mindig meg szilárdan és hatékonyan, így a belső speciális otthoni hangulat. De a lakás nem mindig megfelelő a bőr felszínén.
Kreatív ötletek a falakat díszítő a konyhában A konyha ritkán büszkélkedhet tágas terek. Ahelyett, hogy a szokásos helyzet - dolgozó oldalán, háztartási gépek, asztal és szék - ez jó.